Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Dampede rødspætter

Dampede rødspætter med flødestuvet spinat

Lækre og dampede rødspætter med flødestuvet spinat, hvor rødspættefileterne dampes i lidt hvidvin i ovnen i 15 minutter. Foto: Madensverden.dk.
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Indhold
  • Dampede rødspætter med flødestuvet spinat
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på dampede rødspætter med flødestuvet spinat
  • Servering og tip
  • Kommentarer

Dampede rødspætter med flødestuvet spinat

Holger Rørby Madsen
4.9 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Nem og god opskrift på dampede rødspætter med flødestuvet spinat, hvor rødspættefileter dampes 15 minutter i ovnen i en smule hvidvin.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 rødspættefileter mellemstore
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 sjat hvidvin tør
Flødestuvet spinat
  • 20 g smør
  • 250 g spinat frisk
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Smør et ildfast fad eller en bradepande med lidt olivenolie.
  2. Tag en rødspættefilet og læg den på et skærebræt med indersiden opad, altså den side, der har siddet ind mod benene. Drys med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Rul rødspættefileten sammen fra haleenden og ind, og læg fiskerullen med samlingen nedad. Fortsæt på samme måde med resten af fileterne.
  4. Hæld en lille smule tør hvidvin i bunden af fadet, og dæk det med sølvpapir.
  5. Damp rødspættefileterne i en forvarmet ovn ved 180 grader, hvor fisken skal have cirka 15 minutter. Ikke længere, da den så bliver for tør.
Flødestuvet spinat
  1. Skyl spinaten grundigt og slyng den helt tør for vand. Eller køb en færdigskyllet spinat. Men den skal være frisk og ikke fra frost!
  2. Smelt smørret i en middelvarm pande, og læg spinaten på. Den fylder lige nu en helt del, men falder hurtigt sammen. Så lad den gøre det, og lad det meste af saften fra spinaten dampe væk. Men pas på varmen ikke er for høj.
  3. Kom fløden i en lille skål, og rør majsstivelsen ud i fløden, hvorefter den hældes over spinaten. Lad det nu creme ind, hvilket tager 4-5 minutter.
  4. Fortvivl ikke hvis du synes cremen bliver for tyk, for så spæder du bare op med lidt mælk.
  5. Smag den flødestuvede spinat til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier422kcalKulhydrater6gProtein26gFedt29gMættet fedt18gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.2gKolesterol171mgNatrium1364mgKalium854mgKostfibre1gSukker3gVitamin A6904IUVitamin C18mgCalcium146mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på dampede rødspætter med flødestuvet spinat

Dampede rødspætter med flødestuvet spinat laves af benfri rødspættefileter, der dampes i lidt hvidvin i ovnen.

Spinaten stuves i lidt fløde, og så har du en lækker ret med fisk, som de fleste vil synes godt om.

Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet to gode rødspættefileter til hver person. Det antal kan du selvfølgelig selv justere.

Servering og tip

Anret med spinat nederst, de dampede rødspætter oven på, og med nye kartofler og honningbagte gulerødder eller lignende.

Se mere indhold:

  • Stuvet spidskål (nem opskrift på stuvning af spidskål)
  • Flødestuvet savoykål - nem opskrift på kål i fløde
  • Grillede koteletter med ben og flødestuvet savoykål
  • Pandestegte rødspætter - opskrift med billeder
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sandra Østergaard skriver

    februar 10, 2025 at 2:23 pm

    Jeg skal lave det til min søn på 1 år. Kan man lave det på andre måder end hvidvin?
    - tak for hjælpen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 10, 2025 at 3:32 pm

      Hej Sandra
      Det kan du sagtens - brug vand eller bouillon - det bliver også rigtig fint.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Nils la Cour skriver

    november 28, 2023 at 1:55 pm

    Tak for en rigtig god opskrift - det smagte så godt, at der faktisk var for lidt 🙂 Jeg brugte slethvar, som jeg havde fanget og det gjorde ikke retten ringere. Og tak for en fantastisk samling opskrifter

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required