Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Tilbehør › Dampede gulerødder med masser af smag

Dampede gulerødder med masser af smag

Dampede gulerødder er lækkert tilbehør, og det er meget nemt at tilberede gulerødder på denne måde. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMS

Dampede gulerødder er en nem og lækker metode til tilberedning af rødderne, og med denne metode får du det bedste frem i gulerødderne.

Dampede gulerødder er sunde og dejlige som tilbehør til retter med kød, og så er gulerødderne altså utrolig nemme at tilberede på denne måde.

De flækkes på langs og dampes derefter i lidt olivenolie og vand, og de bliver altså bare helt perfekte.

Du kan med fordel vende gulerødderne lidt rundt et par gange undervejs i tilberedningen.

Opskriften er til fire personer.

Til dampede gulerødder skal du bruge:

500 gram gulerødder
2 spiseskefulde olivenolie
1 deciliter vand
Groft salt
Evt. lidt frisk timian

Sådan laver du dampede gulerødder:

  1. Gulerødderne skrubbes og vaskes grundigt, men de skal ikke skrælles. Jeg synes gulerødderne mister noget af den fine smag når de skrælles, så lad være med det.
  2. Del gulerødderne i halve på den lange led, og læg dem i en varm og stor sauterpande eller gryde. Jeg synes dog de bliver bedst i en stor pande, hvor du kan lægge låg på.
  3. Kom lidt olivenolie over sammen med lidt vand og groft salt. Du kan også tilsætte lidt frisk timian, men dette er ikke nødvendigt.
  4. Læg låget på og steg nu gulerødderne ved middel varme i cirka 8-10 minutter, så de er næsten møre, men ikke udkogte. Nu er væden næsten også kogt væk, og ellers kan du fjerne låget de sidste par minutter af tilberedningstiden.
  5. Vil du have de dampede gulerødder mere rå, ja så skal du blot tage dem af lidt før. Prik eventuelt i dem med en kødnål eller gaffel.

Med denne metode får du lækre gulerødder med masser af smag. Husk at dryppe den tilbageværende væske i panden over gulerødderne ved anretningen, for her er der mere smag at hente.

Flere artikler til dig:

-> SE OGSÅ opskrift på flødekartofler med porrer og hvidløg 

-> SE OGSÅ opskriften på gulerodskage i bradepande

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette skriver

    august 08, 2024 at 7:41 pm

    Dejlig måde at få “kogte” gulerødder. Brugte en stilk timian. Tror den skal hakkes istedet for at give mere smag.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.