• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dalgona - kaffedrik med lækker kaffeskum

Dalgona - kaffedrik med lækker kaffeskum

Dalgona kaffe
Lækker Dalgona kaffe med varm mælk. Det tager ingen tid at lave denne flotte kaffedrik, som smager skønt. Foto: iStock.com/gorchittza2012.

Opdateret:  2. november 2023 - Udgivet:  10. juli 2020

Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Dalgona er nærmest en omvendt cappuccino med mælk i bunden og den skønneste kaffeskum på toppen. Her er opskriften og historien bag.
  2. Opskrift på Dalgona kaffe
  3. Dalgona - drik med lækkert kaffeskum
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Historien bag Dalgona kaffe
Gå til opskrift

Dalgona er nærmest en omvendt cappuccino med mælk i bunden og den skønneste kaffeskum på toppen. Her er opskriften og historien bag.

Dalgona er her og der og alle vegne på de sociale medier som TikTok og Instagram.

Kaffedrikken, som har et flot, luftigt skum, der danner et låg for mælken i glasset, kan både drikkes varm og kold.

Og på trods af det flotte udseende er den nem at lave... hvis man altså pisker skummet godt igennem.

Selvom inderne har kendt til teknikken i årevis, var det først under coronatiden, at den gik sin sejrsgang i hele verden.

Opskrift på Dalgona kaffe

Dalgona kaffe

Dalgona - drik med lækkert kaffeskum

Dalgona er nærmest en omvendt cappuccino med mælk i bunden og kaffeskum foroven. Her er opskriften på den populære kaffedrik.
Bedømmelse
4.9 fra 15 stemmer
RetDrikke
Arbejdstid: 8 minutter minutter
Tilberedning: 2 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 1 kop
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 2 spsk pulverkaffe
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk vand - kogt
  • 2-3 dl mælk

Fremgangsmåde

  • Bland instant kaffe og sukker sammen i en skål.
  • Hæld vandet i og pisk med håndmikser for fuld kraft i fem-otte minutter - eller indtil blandingen er blevet til et tykt skum.
  • Varm mælken op, men pas på, at den ikke når kogepunktet.
  • Hæld mælk i et højt glas og kom forsigtigt kaffeskummet ovenpå. Giv plads til, at du kan røre blandingen sammen.
  • Drys evt. din Dalgona kaffedrik med kakao eller placer en kiks eller lille cookie på toppen før servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
248
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
24
mg
8
%
Natrium
 
81
mg
4
%
Kalium
 
654
mg
19
%
Kulhydrater
 
41
g
14
%
Sukker
 
34
g
38
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
324
IU
6
%
Calcium
 
261
mg
26
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan sagtens lave en iskaffe-version. Her kommer du bare kold mælk og isterninger i glasset, før du hælder kaffeskummet over.

Faktisk synes jeg, at det er den bedste version, da sødmen ikke er så udtalt i iskaffen.

Vil du lave din Dalgona efter indisk skik, bruger du samme mål ingredienser, men hælder kaffeskummet i koppen, før du tilsætter den opvarmede mælk.

Når du varmer mælken op, tilsætter du en lille teskefuld gurkemeje, så den får en gylden farve. Rør rundt, så skummet blander sig med mælken.

billede med dalgona kaffe
Dalgona kaffe med varm eller kold mælk ser flot og fristende ud. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Historien bag Dalgona kaffe

Trenden i dag begyndte i Korea, men i Indien har man lavet en tilsvarende kaffedrik i mange år.

Her er der tilføjet gurkemeje til mælken for at give den en flot gul farve, og drikken hedder indisk cappuccino eller desi pheta, som betyder håndpisket kaffe.

I Libyen kendte man også til kaffen, før den ramte TikTok og erobrerede den vestlige verden. Her hedder den 'cappuccino libysk stil'.

Det var først i januar 2020, at Dalgona fik sit navn. Den sydkoreanske skuespiller Jung-Il-woo deltog i showet 'Pyunstorang', hvor han præsenterede kaffedrikken, som han havde smagt i byen Macau.

Der hed den blot kaffe med skum, men Il-woo døbte den Dalgona efter koreanernes yndlingskiks.

Flere opskrifter med kaffe:

Irsk kaffe opskrift

Espresso Martini

Iskaffe

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anders Christensen

    marts 15, 2023 at 4:33 pm

    Prøv at udskifte sukker med honning, helst dansk honning.
    Det bliver bare meget bedre.

    Svar
    • Karen Seneca

      marts 15, 2023 at 6:41 pm

      Virkelig? Tak for tippet 🙂

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required