• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble

Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble

billede med crumble med ribs ribscrumble
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
113
SHARES
FacebookMessenger113PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. juli 2023 - Udgivet:  15. juli 2023

Crumble med ribs er en lækker sommerkage, som du nemt kan bage. Her er min opskrift på ribscrumble, der både er sød og syrlig i smagen.

Lav en lækker crumble med ribs, hvor de syrlige bær passer perfekt sammen med den søde kage.

Ribscrumble er en rigtig sommerkage, og heldigvis er den meget nem at bage.

Her er ribskagen lavet i en tærteform med en diameter på 20 centimeter, men skal du lave en større portion, kan du blot gange opskriften op. Eller bruge knapperne under Mængde i opskriftsboksen.

Opskrift på crumble med ribs

billede med crumble med ribs ribscrumble
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Crumble med ribs

5 fra 7 stemmer
Crumble med ribs er en lækker sommerkage, som du nemt kan bage. Her er min opskrift på ribscrumble, der både er sød og syrlig i smagen.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 611
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Ribs
  • 250 g ribs
  • 60 g rørsukker
  • 1 nip kardemomme - stødt
Crumble
  • 75 g rørsukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 50 g havregryn - gerne grovvalsede
  • 75 g hvedemel
  • 100 g smør - koldt smør i tern
  • 1 nip salt
På toppen
  • 15 g mandelflager - eller lignende
  • 1 spsk rørsukker

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde din ovn på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Smør en tærteform med smør, og her er anvendt en form med en diameter på 20 centimeter.
  3. I en skål vendes ribs med rørsukker og en smule stødt kardemomme. Kardemomme kan udelades, men den giver god smag til din ribscrumble.
  4. I en anden skål vejes rørsukker af sammen med vaniljesukker, havregryn, hvedemel og koldt smør i tern. Kom også et nip salt ved.
  5. Smuldr smør ud i din crumbledej, så det kommer til at ligne en revet ost.
  6. Fordel lidt over halvdelen af crumbledejen i tærteformen, og tryk dejen ganske let til.
  7. Fordel så ribs i formen, så bærrene ligger jævnt.
  8. Endelig fordeles resten af crumbledejen over ribsene, hvorefter der afsluttes med lidt mandelflager og rørsukker.
  9. Bag din crumble med ribs i ca. 20-22 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Gerne på næstnederste rille.

Næringsindhold

Kalorier: 611kcalKulhydrater: 104gProtein: 5gFedt: 23gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 54mgNatrium: 199mgKalium: 549mgKostfibre: 4gSukker: 78gVitamin A: 670IUVitamin C: 3mgCalcium: 76mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Crumble med ribs skal helst køle lidt af, hvor ribscrumblen når at sætte sig.

Serveres med creme fraiche eller en letpisket flødeskum.

Se flere lækre kageopskrifter:

Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Æblecrumble - opskrift på crumblekage med æbler

Æble- og blåbærkage med crumble og kanel

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Schmidt

    juli 15, 2022 at 9:59 am

    Hvordan kan jeg printe opskriften uden alle reklamerne.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required