• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Crepes Suzette (med karamelliseret appelsinsauce og Grand Marnier)

Crepes Suzette (med karamelliseret appelsinsauce og Grand Marnier)

Crepes Suzette
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. august 2025 - Udgivet: 22. januar 2023
Oversigt over indhold
  • Crepes Suzette er pandekager i en karamelliseret appelsinsauce med Grand Marnier. Denne dessert fra Frankrig smager helt fantastisk.
  • Opskrift på Crepes Suzette
  • Crepes Suzette
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tip
  • FAQ
  • Kommentarer

Crepes Suzette er pandekager i en karamelliseret appelsinsauce med Grand Marnier. Denne dessert fra Frankrig smager helt fantastisk.

Crepes Suzette er en fransk dessert, som kan imponere alle og en hver. Den smager skønt og er en meget elegant ret. Jeg har brugt Grand Marnier som franskmændene ofte gør, da det giver en intens smag af appelsin.

Kombinationen af appelsinskal, appelsinsaft og appelsincognac er virkelig bare en drømmekombination, især når det kommer til helt tynde og lækre crepes.

Du kan lave pandekagerne dagen i forvejen og så varme dem i ovnen pakket ind i sølvpapir, før de bliver serveret sammen med saucen.

Se flere opskrifter:

  • Pandekager (nem opskrift på gammeldags pandekagedej)
  • Pandekager med øl - nemme og lækre ølpandekager
  • Rådhuspandekager som de får dem på rådhuset
  • Amerikanske pandekager med sirup

Opskrift på Crepes Suzette

Crepes Suzette
Rakel Seneca

Crepes Suzette

5 fra 4 stemmer
Crepes Suzette er pandekager i en karamelliseret appelsinsauce med Grand Marnier. Denne dessert fra Frankrig smager helt fantastisk.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Kalorier: 460
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Crepes
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4,5 dl mælk
  • 50 g smør
Appelsinsauce
  • 40 g sukker
  • 40 g smør
  • 1 spsk appelsinskal
  • 1 dl appelsinsaft
  • 0,5 dl Grand Marnier

Fremgangsmåde
 

Pandekager
  1. Start med at lave pandekager. Først tilføjer du hvedemel, vaniljesukker og æg. Pisk det let sammen med en elpisker. Smelt derefter smørret og tilføj.
  2. Tilføj mælk og pisk dejen let sammen, pas endelig på med at piske for længe.
  3. Varm nu en pande op og begynd at stege en pandekage af gangen. Prøv at lave dem så tynde som muligt.
  4. Når pandekagerne er færdige, foldes de hver især i trekanter og stilles til side.
Appelsinsauce
  1. Start med at tage en pande og smelt sukkeret forsigtig uden af røre for meget i det. Tilføj smør og appelsinskal, lad det smelte sammen.
  2. Tilføj nu Grand Marnier og sæt ild til saucen. Lad alkoholen "brænde" af, og når der ikke er flere flammer tilføjes appelsinsaft.
  3. Tag nu hver enkelt pandekage og vend den i saucen, put den derefter på en serveringstallerken. Forsæt med dem alle sammen.
  4. Server straks de lune Crepes Suzette.

Næringsindhold

Kalorier: 460kcalKulhydrater: 52gProtein: 8gFedt: 22gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 65mgNatrium: 191mgKalium: 272mgKostfibre: 1gSukker: 23gVitamin A: 805IUVitamin C: 15mgCalcium: 155mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan bruge forskellige slags alkohol til denne opskrift så længe, at det er en form for cognac eller brandy med appelsinsmag.

Du kan også fuldstændig undlade alkoholen i Crepes Suzette, hvis pandekagen skal være børnevenlig, så bliver saucen bare en slags appelsinkaramelsauce.

FAQ

Hvad er Crêpe Suzette?

Crêpe Suzette er tynde franske pandekager serveret i en varm appelsinlikør-smør-sauce, ofte flamberet ved servering. En elegant dessert med citrus, smør og karamelliseret likør.

Hvad betyder flambering?

Flambering betyder at hælde alkohol over retten, og sætte ild til den kortvarigt. Giver en dramatisk effekt og dyb karamelliseret smag. Alkoholen brænder af, men smagen bevares. OBS: Brug varm pande og vær forsigtig, hold et låg klar!

Skal man flambere Crepe Suzette?

Nej, det kan undlades, men flambering er en del af den klassiske version. Du får stadig en lækker appelsinsauce uden ild.

Kan man lave Crepe Suzette uden alkohol?

Ja, brug appelsinjuice og lidt appelsinskal i stedet for likør.
Alternativt: brug alkoholfri appelsinlikør eller sirup.

Hvilken appelsinlikør er bedst?

Grand Marnier (cognacbaseret) - klassisk og fyldig.
Cointreau - lysere og friskere smag.
Triple sec - sødere og billigere alternativ.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lis

    februar 11, 2023 at 12:21 pm

    Punkt 1 i appelsinsauce er forkert - der står smør i stedet for smelt sukker

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Nem marmorkage - skøn skærekage i form→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften
Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required