Her får du min opskrift på cremet kylling med hvidløg og spinat. En nem og hurtig ret til aftensmad, som serveres med pasta eller ris.
Cremet kylling med hvidløg og spinat er en virkelig smagfuld ret, der heldigvis også er nem og hurtig at lave.
Hovedingredienserne er kylling, hvidløg, spinat og fløde, og samlet tager retten omkring en halv time fra start til slut.
Som tilbehør kan du enten servere pasta eller ris, og dertil evt. broccoli eller ærter.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på cremet kylling

Cremet kylling
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Start med at smelte lidt smør på en medium varm pande, og kom spinat på. Krydr med salt og peber. Lad spinaten falde sammen og tag den til side.
- Tilsæt lidt mere smør sammen med hvidløg, og når smørret er brust af, kommes kyllingebryst fileterne på. Lad dem stege ved middel varme i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen. Tages til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
- Kom hvidvin på og lad den koge næsten væk. Tilsæt derefter hønsebouillon og lad den koge lidt ind.
- Derefter kommes fløde ved, og nu skal saucen creme lidt ind. Deraf navnet på retten: Cremet kylling. Kom også hakkede estragon blade ved. Lad det creme ind til en passende tykkelse.
- Læg forsigtigt de stegte kyllingebryst fileter tilbage i den cremede flødesovs, og fordel de stegte spinat rundt om kyllingestykkerne.
- Pres lidt citronsaft i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Skru lidt ned for varmen. Cremet kylling med hvidløg og spinat skal nu stå og simre i ca. 6-7 minutter.
Næringsindhold
Video
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Cremet kylling med hvidløg og spinat serveres straks, og du kan bare sætte panden på bordet, hvor alle så tager kylling og den lækre sauce med spinat og hvidløg.
Som sagt passer enten pasta eller ris fint til retten sammen med lidt dampede grøntsager eller en god spidskålssalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Margit Abrahamsen
Kan jeg lave retten om formiddagen og varme den op lige inden servering ?
Mvh Margit
Yvonne
Vil ikke have vin i maden, kan man bruge mere bouillon?
Line Lassen
Hejsa.
I stedet for fløde, hvad kan jeg så bruge?
Prøver at tabe mig, og så er fløde jo ikke så godt.
Mvh Line
Holger Rørby Madsen
Hej Line
Nej, så skal man passe på med fløden. En mulighed er den noget fedtfattigere madlavningsfløde eller creme fine. Så sparer du en hel del kalorier, og retten smager stadig godt 🙂
God fornøjelse i køkkenet.
Alt det bedste
Holger
M
Super lækkert og delikat
Helle
Jeg er ikke så glad for spinat, er der andet der kan bruges. Eller kan det bare udelades?
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Du kan sagtens blot udelade spinaten, og den kan evt. også erstattes med lidt broccoli eller ærter. Som jeg lige ville dampe kort inden de kommer i retten.
Alt det bedste
Holger