• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Cremet kylling

Cremet kylling

cremet kylling med hvidløg og spinat
4.7 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
931
SHARES
FacebookMessenger931PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. oktober 2024 - Udgivet:  28. februar 2023

Her får du min opskrift på cremet kylling med hvidløg og spinat. En nem og hurtig ret til aftensmad, som serveres med pasta eller ris.

Cremet kylling med hvidløg og spinat er en virkelig smagfuld ret, der heldigvis også er nem og hurtig at lave.

Hovedingredienserne er kylling, hvidløg, spinat og fløde, og samlet tager retten omkring en halv time fra start til slut.

Som tilbehør kan du enten servere pasta eller ris, og dertil evt. broccoli eller ærter.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • One pot pasta med kylling
  • Kylling i fad
  • Kyllingepande med pasta
  • Kylling i estragonsauce

Opskrift på cremet kylling

cremet kylling med hvidløg og spinat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cremet kylling

4.66 fra 20 stemmer
Her får du min opskrift på cremet kylling med hvidløg og spinat. En nem og hurtig ret til aftensmad, som serveres med pasta eller ris.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g spinat - frisk og skyllet
  • smør - til stegning
  • 6 fed hvidløg - grofthakket
  • 4 stk. kyllingebryst
  • 2 dl hvidvin - gerne en tør hvidvin
  • 2 dl hønsebouillon - evt. 2 dl. vand og en terning
  • 3 dl fløde
  • Lidt estragon - ca. 3-4 spiseskefulde estragonblade, grofthakket
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at smelte lidt smør på en medium varm pande, og kom spinat på. Krydr med salt og peber. Lad spinaten falde sammen og tag den til side.
  2. Tilsæt lidt mere smør sammen med hvidløg, og når smørret er brust af, kommes kyllingebryst fileterne på. Lad dem stege ved middel varme i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen. Tages til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
  3. Kom hvidvin på og lad den koge næsten væk. Tilsæt derefter hønsebouillon og lad den koge lidt ind.
  4. Derefter kommes fløde ved, og nu skal saucen creme lidt ind. Deraf navnet på retten: Cremet kylling. Kom også hakkede estragon blade ved. Lad det creme ind til en passende tykkelse.
  5. Læg forsigtigt de stegte kyllingebryst fileter tilbage i den cremede flødesovs, og fordel de stegte spinat rundt om kyllingestykkerne.
  6. Pres lidt citronsaft i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Skru lidt ned for varmen. Cremet kylling med hvidløg og spinat skal nu stå og simre i ca. 6-7 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Cremet kylling med hvidløg og spinat serveres straks, og du kan bare sætte panden på bordet, hvor alle så tager kylling og den lækre sauce med spinat og hvidløg.

Som sagt passer enten pasta eller ris fint til retten sammen med lidt dampede grøntsager eller en god spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Abrahamsen

    marts 04, 2023 at 10:56 am

    Kan jeg lave retten om formiddagen og varme den op lige inden servering ?
    Mvh Margit

    Svar
  2. Yvonne

    januar 14, 2023 at 4:56 pm

    Vil ikke have vin i maden, kan man bruge mere bouillon?

    Svar
  3. Line Lassen

    august 03, 2022 at 2:45 pm

    Hejsa.

    I stedet for fløde, hvad kan jeg så bruge?
    Prøver at tabe mig, og så er fløde jo ikke så godt.
    Mvh Line

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 03, 2022 at 3:24 pm

      Hej Line
      Nej, så skal man passe på med fløden. En mulighed er den noget fedtfattigere madlavningsfløde eller creme fine. Så sparer du en hel del kalorier, og retten smager stadig godt 🙂
      God fornøjelse i køkkenet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. M

    november 16, 2021 at 5:46 pm

    Super lækkert og delikat

    Svar
  5. Helle

    november 10, 2021 at 11:23 am

    Jeg er ikke så glad for spinat, er der andet der kan bruges. Eller kan det bare udelades?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 10, 2021 at 11:45 am

      Hej Helle
      Du kan sagtens blot udelade spinaten, og den kan evt. også erstattes med lidt broccoli eller ærter. Som jeg lige ville dampe kort inden de kommer i retten.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required