Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Cremet kylling

Cremet kylling (med hvidløg og spinat)

cremet kylling med hvidløg og spinat
4.7 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
953
SHARES
FacebookMessenger953PinterestEmailSMS
Indhold
  • Cremet kylling
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på cremet kylling
  • Servering
  • Kommentarer

Cremet kylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 20 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Her får du min opskrift på cremet kylling med hvidløg og spinat. En nem og hurtig ret til aftensmad, som serveres med pasta eller ris.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • smør (til stegning)
  • 200 g spinat (frisk og skyllet)
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 fed hvidløg (grofthakket)
  • 4 kyllingebryst
  • 2 dl hvidvin (gerne en tør hvidvin)
  • 2 dl hønsebouillon (evt. 2 dl. vand og en terning)
  • 3 dl fløde
  • estragon (ca. 3-4 spiseskefulde estragonblade, grofthakket)
  • citronsaft (friskpresset)

Fremgangsmåde

  1. Start med at smelte lidt smør på en medium varm pande, og kom 200 g spinat på. Krydr med salt og friskkværnet peber. Lad spinaten falde sammen og tag den til side.
  2. Tilsæt lidt mere smør sammen med 6 fed hvidløg, og når smørret er brust af, kommes 4 kyllingebryst fileter på. Lad dem stege ved middel varme i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen. Tages til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
  3. Kom 2 dl hvidvin på og lad den koge næsten væk. Tilsæt derefter 2 dl hønsebouillon og lad den koge lidt ind.
  4. Derefter kommes 3 dl fløde ved, og nu skal saucen creme lidt ind. Deraf navnet på retten: Cremet kylling. Kom også hakkede estragon blade ved. Lad det creme ind til en passende tykkelse.
  5. Læg forsigtigt de stegte kyllingebryst fileter tilbage i den cremede flødesovs, og fordel de stegte spinat rundt om kyllingestykkerne.
  6. Pres lidt citronsaft i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Skru lidt ned for varmen. Cremet kylling med hvidløg og spinat skal nu stå og simre i ca. 6-7 minutter.

Næringsindhold

Kalorier372kcalKulhydrater8gProtein4gFedt33gMættet fedt21gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.2gKolesterol100mgNatrium861mgKalium435mgKostfibre2gSukker4gVitamin A5972IUVitamin C29mgCalcium115mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på cremet kylling

Cremet kylling med hvidløg og spinat er en virkelig smagfuld ret, der heldigvis også er nem og hurtig at lave.

Hovedingredienserne er kylling, hvidløg, spinat og fløde, og samlet tager retten omkring en halv time fra start til slut.

Som tilbehør kan du enten servere pasta eller ris, og dertil evt. broccoli eller ærter.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • One pot pasta med kylling
  • Kylling i fad
  • Kyllingepande med pasta
  • Kylling i estragonsauce

Servering

Cremet kylling med hvidløg og spinat serveres straks, og du kan bare sætte panden på bordet, hvor alle så tager kylling og den lækre sauce med spinat og hvidløg.

Som sagt passer enten pasta eller ris fint til retten sammen med lidt dampede grøntsager eller en god spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Abrahamsen skriver

    marts 04, 2023 at 10:56 am

    Kan jeg lave retten om formiddagen og varme den op lige inden servering ?
    Mvh Margit

    Svar
  2. Yvonne skriver

    januar 14, 2023 at 4:56 pm

    Vil ikke have vin i maden, kan man bruge mere bouillon?

    Svar
  3. Line Lassen skriver

    august 03, 2022 at 2:45 pm

    Hejsa.

    I stedet for fløde, hvad kan jeg så bruge?
    Prøver at tabe mig, og så er fløde jo ikke så godt.
    Mvh Line

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 03, 2022 at 3:24 pm

      Hej Line
      Nej, så skal man passe på med fløden. En mulighed er den noget fedtfattigere madlavningsfløde eller creme fine. Så sparer du en hel del kalorier, og retten smager stadig godt 🙂
      God fornøjelse i køkkenet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. M skriver

    november 16, 2021 at 5:46 pm

    Super lækkert og delikat

    Svar
  5. Helle skriver

    november 10, 2021 at 11:23 am

    Jeg er ikke så glad for spinat, er der andet der kan bruges. Eller kan det bare udelades?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 10, 2021 at 11:45 am

      Hej Helle
      Du kan sagtens blot udelade spinaten, og den kan evt. også erstattes med lidt broccoli eller ærter. Som jeg lige ville dampe kort inden de kommer i retten.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required