• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Cremestang

Cremestang

billederesultat for cremestang
Hjemmebagt cremestang med en god stribe creme i midten er en populære kage til kaffen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  17. april 2023

Del gerne:
2.7k
SHARES
FacebookMessenger2.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Cremestang er en nem og lækker bløddejskage, der laves med creme. Det er en typisk kaffekage, som alle kan lide. Cremestængerne kan fryses.
  2. Opskrift på cremestang
  3. Cremestang
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Cremestang er en nem og lækker bløddejskage, der laves med creme. Det er en typisk kaffekage, som alle kan lide. Cremestængerne kan fryses.

Cremestang er en lækker og let kage, der naturligvis bages med masser af den lækre vaniljecreme.

Opskriften giver to cremestænger, og de kan sagtens fryses ned.

Se også mine opskrifter på:

  • Kanelstang
  • H.C. Andersen kage
  • Medaljer

Opskrift på cremestang

billederesultat for cremestang

Cremestang

Cremestang er en nem og lækker bløddejskage, der laves med creme. Det er en typisk kaffekage, som alle kan lide. Cremestængerne kan fryses.
Bedømmelse
4.8 fra 9 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 2 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 125 g sødmælk
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 nip salt
  • 100 g smør - blødt

Creme

  • 300 g vaniljecreme - se min opskrift på vaniljecreme her

Pynt

  • 1 æg
  • perlesukker
  • mandelflager

Fremgangsmåde

  • Det nemmeste er at lave dejen til cremestang på røremaskine med påmonteret dejkrog, hvor du starter med at røre gæren ud i mælken.
  • Vej hvedemel af sammen med sukker og lidt kardemomme, og blandt med det en smule salt.
  • Kom så æg i røreskålen sammen med melblandingen og det bløde smør - og lad det ælte ca. 10 minutter ved middel hastighed.
  • Virk dejen op, kom den tilbage i skålen og lad den hæve overdækket med viskestykke i ca. 30 minutter.
  • Lav vaniljecreme som anvist i linket.
  • Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  • Tag dejen op og del den i to lige stykker, der hver rulles ud til cirka 35 gange 20 centimter.
  • Fold hver ende lidt ind og hver langside ind mod midten, så de netop rører hinanden. Klem en smule sammen i midten, og læg en god stribe creme på. Se billedet.
  • Pensl med sammenpisket æg, og drys med lidt perlesukker og mandelflager.
  • Lad cremestængerne stå og efterhæve i ca. 10 minutter.
  • Bag cremestængerne i cirka 20 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1293
% Daglig værdi*
Fedt
 
49
g
75
%
Mættet fedt
 
29
g
181
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
279
mg
93
%
Natrium
 
752
mg
33
%
Kalium
 
433
mg
12
%
Kulhydrater
 
188
g
63
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
64
g
71
%
Protein
 
25
g
50
%
Vitamin A
 
1588
IU
32
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
144
mg
14
%
Jern
 
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte cremestang (cremestænger) har bedst af at køle lidt af inden de spises. Men de må gerne serveres lune.

Cremestængerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.

cremestang ubagt
Cremestængerne laver du ved at folde dejen sammen mod midten, og derefter lægges en stribe creme i samlingen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
cremestang med vaniljecreme
Færdigbagt cremestang med den lækre creme i midten. Kagen er drysset med mandelflager og perlesukker. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina Rasmussen

    februar 14, 2025 at 4:21 pm

    Dejlig kage, meget nem at lave

    Svar
  2. benny kokholm

    september 26, 2020 at 1:22 am

    hvorfor er dine opskrifter ikke printvenlige, den her vil , hvis man ikke redigerer i den , fylde TRETTEN ! 13 sider

    Svar
    • Jolanda

      april 17, 2023 at 1:48 pm

      Hej Benny.
      Det er faktisk meget nemt. Du skal rulle helt op næsten til begyndelsen. Der ser du en faktaboks hvori der bl.a står: ret...køkken...arbejdstid...mm. Nederst i denne boks kan du enten gemme opskriften eller printe. Håber, det lykkes for dig.
      Jolanda

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required