Cremestang er en nem og lækker bløddejskage, der laves med creme. Det er en typisk kaffekage, som alle kan lide. Cremestængerne kan fryses.
Cremestang er en lækker og let kage, der naturligvis bages med masser af den lækre vaniljecreme.
Opskriften giver to cremestænger, og de kan sagtens fryses ned.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på cremestang
Cremestang
Ingredienser
- 125 g sødmælk
- 30 g gær
- 1 æg
- 300 g hvedemel
- 30 g sukker
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 nip salt
- 100 g smør - blødt
Creme
- 300 g vaniljecreme - se min opskrift på vaniljecreme her
Pynt
- 1 æg
- perlesukker
- mandelflager
Fremgangsmåde
- Det nemmeste er at lave dejen til cremestang på røremaskine med påmonteret dejkrog, hvor du starter med at røre gæren ud i mælken.
- Vej hvedemel af sammen med sukker og lidt kardemomme, og blandt med det en smule salt.
- Kom så æg i røreskålen sammen med melblandingen og det bløde smør - og lad det ælte ca. 10 minutter ved middel hastighed.
- Virk dejen op, kom den tilbage i skålen og lad den hæve overdækket med viskestykke i ca. 30 minutter.
- Lav vaniljecreme som anvist i linket.
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Tag dejen op og del den i to lige stykker, der hver rulles ud til cirka 35 gange 20 centimter.
- Fold hver ende lidt ind og hver langside ind mod midten, så de netop rører hinanden. Klem en smule sammen i midten, og læg en god stribe creme på. Se billedet.
- Pensl med sammenpisket æg, og drys med lidt perlesukker og mandelflager.
- Lad cremestængerne stå og efterhæve i ca. 10 minutter.
- Bag cremestængerne i cirka 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte cremestang (cremestænger) har bedst af at køle lidt af inden de spises. Men de må gerne serveres lune.
Cremestængerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Tina Rasmussen
Dejlig kage, meget nem at lave
benny kokholm
hvorfor er dine opskrifter ikke printvenlige, den her vil , hvis man ikke redigerer i den , fylde TRETTEN ! 13 sider
Jolanda
Hej Benny.
Det er faktisk meget nemt. Du skal rulle helt op næsten til begyndelsen. Der ser du en faktaboks hvori der bl.a står: ret...køkken...arbejdstid...mm. Nederst i denne boks kan du enten gemme opskriften eller printe. Håber, det lykkes for dig.
Jolanda