Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Cremestang - nem bløddejskage med vaniljecreme

Cremestang - nem bløddejskage med vaniljecreme

billederesultat for cremestang
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.7k
SHARES
FacebookMessenger2.7kPinterestEmailSMS

Cremestang er en nem og lækker bløddejskage, der laves med creme. Det er en typisk kaffekage, som alle kan lide. Cremestængerne kan fryses.

Indhold
  • Cremestang er en nem og lækker bløddejskage, der laves med creme. Det er en typisk kaffekage, som alle kan lide. Cremestængerne kan fryses.
  • Opskrift på cremestang
  • Cremestang
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Cremestang er en lækker og let kage, der naturligvis bages med masser af den lækre vaniljecreme.

Opskriften giver to cremestænger, og de kan sagtens fryses ned.

Se også mine opskrifter på:

  • Kanelstang
  • H.C. Andersen kage
  • Medaljer

Opskrift på cremestang

Cremestang

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet hævetid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Cremestang er en nem og lækker bløddejskage, der laves med creme. Det er en typisk kaffekage, som alle kan lide. Cremestængerne kan fryses.
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g sødmælk
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 nip salt
  • 100 g smør blødt
Creme
  • 300 g kagecreme se opskrift i linket
Pynt
  • 1 æg
  • perlesukker
  • mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Det nemmeste er at lave dejen til cremestang på røremaskine med påmonteret dejkrog, hvor du starter med at røre gæren ud i mælken.
  2. Vej hvedemel af sammen med sukker og lidt kardemomme, og blandt med det en smule salt.
  3. Kom så æg i røreskålen sammen med melblandingen og det bløde smør - og lad det ælte ca. 10 minutter ved middel hastighed.
  4. Virk dejen op, kom den tilbage i skålen og lad den hæve overdækket med viskestykke i ca. 30 minutter.
  5. Lav vaniljecreme som anvist i linket.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  7. Tag dejen op og del den i to lige stykker, der hver rulles ud til cirka 35 gange 20 centimter.
  8. Fold hver ende lidt ind og hver langside ind mod midten, så de netop rører hinanden. Klem en smule sammen i midten, og læg en god stribe creme på. Se billedet.
  9. Pensl med sammenpisket æg, og drys med lidt perlesukker og mandelflager.
  10. Lad cremestængerne stå og efterhæve i ca. 10 minutter.
  11. Bag cremestængerne i cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier1293kcalKulhydrater188gProtein25gFedt49gMættet fedt29gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt13gTransfedt2gKolesterol279mgNatrium752mgKalium433mgKostfibre6gSukker64gVitamin A1588IUVitamin C0.1mgCalcium144mgJern8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte cremestang (cremestænger) har bedst af at køle lidt af inden de spises. Men de må gerne serveres lune.

Cremestængerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.

cremestang ubagt
Cremestængerne laver du ved at folde dejen sammen mod midten, og derefter lægges en stribe creme i samlingen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
cremestang med vaniljecreme
Færdigbagt cremestang med den lækre creme i midten. Kagen er drysset med mandelflager og perlesukker. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina Rasmussen skriver

    februar 14, 2025 at 4:21 pm

    Dejlig kage, meget nem at lave

    Svar
  2. benny kokholm skriver

    september 26, 2020 at 1:22 am

    hvorfor er dine opskrifter ikke printvenlige, den her vil , hvis man ikke redigerer i den , fylde TRETTEN ! 13 sider

    Svar
    • Jolanda skriver

      april 17, 2023 at 1:48 pm

      Hej Benny.
      Det er faktisk meget nemt. Du skal rulle helt op næsten til begyndelsen. Der ser du en faktaboks hvori der bl.a står: ret...køkken...arbejdstid...mm. Nederst i denne boks kan du enten gemme opskriften eller printe. Håber, det lykkes for dig.
      Jolanda

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required