Indhold
Cremesnegle med glasur
Ingredienser
- 100 g smør
- 150 g mælk
- 10 g sukker
- 30 g gær
- 325 g hvedemel (plus lidt mere til æltning)
- 1 tsk kardemomme (stødt)
- 1 nip salt
- 1 æg
- 300 g kagecreme (se opskrift i linket)
- 100 g smør
- 80 g brun farin
- 20 g majsstivelse
- 2 tsk kanel
- 1 æg (sammenpisket)
- 2 spsk mælk
- 2 spsk sukker
- vand
- flormelis
Fremgangsmåde
- 100 g smør smeltes i 150 g mælk, og du kan enten gøre det i en gryde eller i en lille skål i din mikroovn. Mælken må dog ikke blive for varm, og ikke over 37 grader.
- Hæld det i en større skål, og rør 10 g sukker og 30 g gær ud i væsken.
- Tilsæt 325 g hvedemel sammen med 1 tsk kardemomme, 1 nip salt og 1 æg, og rør dejen sammen.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt sammen. Tilsæt nødvendig mængde mel. Dejen til cremesnegle kan sagtens æltes i hånden, men du kan også bruge en røremaskine.
- Dejen lægges tilbage i skålen, og hæver nu i 20 minutter med et viskestykke over. Stil dejen et lunt sted.
- Imens laver du 300 g kagecreme som anvist i linket under ingredienser. Du kan også bruge et pulverbrev. Rør også ingredienserne til remonce sammen af 100 g smør, 80 g brun farin, 20 g majsstivelse og 2 tsk kanel.
- Tag dejen op og rul den ud til et kvadrat på ca. 40 gange 40 centimeter. Husk mel på bordet, så dejen ikke hænger i.
- Fordel remonce jævnt på dejen. Rul forsigtigt sammen til en roulade, og skær enderne af.
- Del nu i 12 lige store cremesnegle, enten med en kniv eller sysnor. Sysnor giver et perfekt snit, og du gør det ved at stramme snoren om dejen i et hurtigt hiv.
- Stil sneglene på bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
- Imens tændes ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Med bagsiden af en teske presser du forsigtigt et hul i midten af hver cremesnegl, hvorefter der fyldes en teskefuld kagecreme i.
- Pisk 1 æg sammen med 2 spsk mælk, og pensl kagesneglene.
- Bag dine cremesnegle midt i ovnen i ca. 15 minutter, afhængig af hvor eget din ovn varmer.
- Tag kagerne ud og pensl dem med sukkerstrygelse. Den laver du ved at røre 2 spsk sukkerud i to spiseskefulde kogende vand. Det gør cremesneglene mere blanke. Pynt også med glasur, som du laver af flormelis og vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på cremesnegle
Cremesnegle er en kær og elsket fætter til den klassiske kanelsnegl, og disse kagesnegle er altid et sikkert hit på kaffebordet.
Det er nemme snegle, der bages med creme i midten, og de smager altså himmelsk godt.
Du får 12 skønne cremesnegle af denne opskrift, og de kan sagtens fryses ned til senere brug.
Se også de lækre opskrifter på:
Tips
Når dine cremesnegle er kølet af, kan de pyntes med glasur.
Kagesnegle med creme er gode at fryse ned, men vent så med glasuren til du tager sneglene op af fryseren.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Ann-Charlott skriver
Uhm….
Opskriften Bygget så pædagogisk op. Godt gået 👍👌✨✨✨✨✨
Else Marie skriver
Cremesneglene blev rigtig gode. Remoncen blev i sneglene og det skyldes jo nok de 20 g majsstivelse. Det har jeg aldrig prøvet før. 👍
Pernille skriver
I skulle overveje at lave en romsnegl opskrift 🤩🤩
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Pernille
Jamen det lyder lækkert - dem kommer der helt sikkert snart en opskrift på 🙂
Glæd dig til lækre romsnegle a la Madens Verden.
Alt det bedste
Holger
Anne Lise Hansen skriver
Jeg kan ikke fadet til at fungere med login!! Skal logge ind hver gang , det virker møjbesværligt og jeg har betalt et års kontingent på 149,00kr! Hjælp udbedes!
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Anne Lise
Tak for det, og send mig lige en mail på hej@madensverden.dk - så hjælper jeg.
Alt det bedste
Holger