Sådan laver du en lækker cremecrumble med sprøde crumbledej og kagecreme. En skøn og sprød crumblekage, der er nem at bage.
Jeg har lavet denne opskrift på cremecrumble, fordi jeg er glad for både crumble og creme. Her får du den perfekte combi.
Jeg bager dem i flade forme med en diameter på 12 centimeter, men du kan sagtens bruge mindre forme, eller eventuelt en muffinsform af metal, hvor kagerne laves nede i hullerne.
Se også mine kageopskrifter på:
Opskrift på nem cremecrumble
Antallet afhænger af hvor store du laver den.
Cremecrumble
Ingredienser
- 4 spsk kagecreme - hjemmelavet eller købt
- 200 g hvedemel
- 150 g smør - koldt, i tern
- 50 g havregryn
- 150 g rørsukker
- 10 g vaniljesukker - svarende til 2 tsk.
- 1 æg
- hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Du skal bruge 4 spsk kagecreme til denne opskrift, hvis du laver 4 store med en diameter på ca. 12 centimeter. Men du kan sagtens lave dem mindre, eventuelt også i hullerne i en muffinsform af metal. Så start med at lave kagecremen, som enten kan være hjemmelavet eller købt.
- Crumbledej: Kom 200 g hvedemel i en skål sammen med 150 g smør, der skal være køleskabskoldt og skåret i tern. Smuldr smørret ud i melet.
- Vend 50 g havregryn i sammen med 150 g rørsukker og 10 g vaniljesukker. Vend det godt rundt og tilsæt så 1 æg, der også vendes i, men uden det bliver en tung dej. Det skal stadig være en smuldrende dej.
- Fordel cirka ⅔ af dejen i dine forme, tryk den let til uden at mase for meget, og læg derefter en skefuld creme på hver. Smør cremen en smule ud.
- Top med lidt mere crumbledej og drys hasselnøddeflager over.
- Bages ca. 15 minutter på næstnederste rille ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De bagte kager køles af. De store cremecrumble kager på 12 centimeter i diameter kan passende deles i halve og serveres med flødeskum eller creme friache.
Du kan sagtens fryse dem ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.