Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)

Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)

billede med creme anglaise med jordbær
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMS

Creme Anglaise er en lækker vaniljecreme. Her er min opskrift på den uimodståelige vaniljesauce, der serveres som dessert med bær eller frugt.

Creme Anglaise er en både populær og lækker vaniljecreme, der sammen med bær eller frugt udgør en virkelig nem dessert.

Der er tale om en legeret vaniljecreme med blandt andet æggeblommer, vanilje og fløde, og her har jeg lavet Creme Anglaise med jordbær, som for mig er en drømmedessert.

Den lækre vaniljecreme kan enten serveres lun eller kold, og den er bedst med ægte vanilje - og en hel vaniljestang. Men du kan også anvende vaniljesukker.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min opskrift på den populære råcreme.

Opskrift på Creme Anglaise

Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Creme Anglaise er en lækker vaniljecreme. Her er min opskrift på den uimodståelige vaniljesauce, der serveres som dessert med bær eller frugt.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 2,5 dl fløde
  • 2,5 dl sødmælk eller anden mælk
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • jordbær eller andre bær/frugt

Fremgangsmåde

  1. Flæk din vaniljestang og skrab kornene ud.
  2. Kom fløde og sødmælk i en lille gryde, og tilsæt både vaniljekorn og vaniljestang. Ved at koge vaniljestangen med får du mere smag i din Creme Anglaise.
  3. Varm nu flødemassen op til lige under kogepunktet, og lad derefter massen køle lidt af.
  4. Imens kommer du pasteuriserede æggeblommer i en skål, hvor de piskes sammen med sukker. Pisk indtil æggesnapsen er lys og luftig.
  5. Derefter piskes flødemassen gradvist ind i æggemassen. Det er vigtigt, at du starter med lidt af flødemassen, så lidt mere, pisk videre, lidt mere fløde og til sidst kan du piske det hele sammen. Se eventuelt i min video hvordan jeg gør det.
  6. Hæld så din vaniljecreme tilbage i gryden.
  7. Nu varmes din creme anglaise forsigtigt op, og imens er det vigtigt, at du konstant rører i den. Hold en middel temperatur på kogepladen.
  8. Fortsæt indtil du har en passende konsistens på din vaniljecreme, men husk, at temperaturen helst ikke komme meget over ca. 80 grader. Så risikerer du nemlig, at din Creme Anglaise skiller, og det er ærgerligt.

Næringsindhold

Kalorier359kcalKulhydrater18gProtein7gFedt30gMættet fedt17gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gKolesterol273mgNatrium49mgKalium173mgSukker17gVitamin A1280IUVitamin C0.4mgCalcium141mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdige Creme Anglaise kan serveres lun eller kold, og den nydes med jordbær eller andre bær.

Stykker af frugt som ananas, æble, pære eller fersken er også fantastisk sammen med den lækre vaniljecreme.

Se flere lækre opskrifter:

Kagecreme - opskrift på hjemmelavet creme med vanilje

Panna cotta - opskrift på lækker italiensk dessert

Syltede pærer - hele pærer kogt i nem sukkerlage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required