• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Colakage med chokolade - svampet og lækker

Colakage med chokolade - svampet og lækker

Colakage
Colakage er svampet og usandsynlig lækker. På toppen er et glasurlag, som hældes ud over kagen, så snart den er bagt. Og så er der et lille drys guldstøv samt pecannødder. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  1. september 2021

Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Colakage er en chokoladekage med et twist. Her er nemlig både cola i dejen og den lækre glasur. En kage, der helt sikkert vækker lykke.
  2. Opskrift på colakage med chokolade
  3. Svampet colakage med chokolade
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tips
Gå til opskrift

Colakage er en chokoladekage med et twist. Her er nemlig både cola i dejen og den lækre glasur. En kage, der helt sikkert vækker lykke.

Colakage opstod i USAs sydstater i 1960'erne, hvor Coca Cola var blevet voldsomt populær.

Og hvad kunne man så bruge colaen til udover at drikke den? Putte den i en chokoladekage selvfølgelig.

Siden er opskriften blevet ændret, justeret og lavet på alle mulige og umulige måder, men en svampet chokoladekage med colaglasur er den mest ikoniske af dem alle.

Jeg har leget lidt med Coca Colas egen opskrift for at tilpasse den søde kage til danske ganer. Resultatet er mildest talt uimodståeligt.

Se flere opskrifter:

  • Black Magic chokoladekage
  • Chokolademousse uden husblas
  • Kylling i cola - nem opskrift til ovn eller grill
  • Faxe Kondi kage - lækker sodavandskage

Opskrift på colakage med chokolade

Colakage

Svampet colakage med chokolade

Colakage er en chokoladekage med et twist. Her er nemlig både cola i dejen og den lækre glasur. En kage, der helt sikkert vækker lykke.
Bedømmelse
4.2 fra 6 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 120 g smør
  • 1 dl rapsolie
  • 1,25 dl kærnemælk
  • 3 spsk kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl cola
  • 5 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 5 dl sukker
  • 1 dl skumfiduser
  • 1 tsk bagepulver

Glasur

  • 100 g smør
  • 2 spsk kakao
  • 1 dl cola
  • 300 g flormelis
  • nødder - til pynt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Smelt smørret i en gryde med olie, kakao, cola og rapsolie.
  • Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt skumfiduser.
  • Hæld colamassen over sukker og mel-blandingen, rør hurtigt, så skumfiduserne ikke smelter helt.
  • Pisk æggene sammen og hæld kærnemælk og natron ned til æggene.
  • Bland de to skåles indhold sammen.
  • Hæld dejen i en smurt bageform og bag kagen i 45 minutter.

Glasuren

  • Varm smør, kakao og cola i en gryde.
  • Hæld flormelis i en skål og hæld langsomt den varme masse over, imens du rører rundt. Den skal ikke blive for tynd, så pas på med at hælde det hele op på en gang.
  • Pynt med pecannødder eller andre nødder.
  • Køl lidt af, før du serverer kagen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du behøver ikke bruge skumfiduser i dejen, den er fin nok uden. Prøv eventuelt at bage kagen med en cola med citronsmag, så får du en mere syrlig smag.

Du kan også bruge hakkede valnødder, sukkerkrymmel eller smuttede, hakkede mandler som pynt i stedet for pecannødder.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Johnny Sørensen

    marts 20, 2025 at 10:27 am

    Er det bagepulver eller natron man skal bruge

    Svar
  2. Susanne Petersen

    juli 21, 2022 at 3:01 pm

    Der er en del fejl i opskriften. Under punkt 2 i dejen står der olie 2 gange. Og under ingredienser står der bagepulver men i fremgangsmåden står der natron!

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required