• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Cocio is - hjemmelavet vaniljeis med Cocio

Cocio is - hjemmelavet vaniljeis med Cocio

cocio is
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 24. maj 2023

Cocio is er nem at lave selv. Også selvom du ikke ejer en ismaskine. Her er en rigtig god opskrift, som du bliver afhængig af.

Jeg elsker Cocio is. Som tidligere esbjergenser er jeg opvokset med Cocio, der jo er hjemmehørende i den vestjyske hovedstad.

Og chokolademælken smager fantastisk, som den er, men den er også ret nem at omdanne til den dejligste is.

Både med og uden ismaskine. Så fortvivl ikke.

Opskriften er til to personer, men den er nem at gange op. Er du en virkelig is-elsker, kan du måske lige så godt starte med at lave en dobbelt portion.

Opskrift på hjemmelavet Cocio is

cocio is
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cocio is - hjemmelavet vaniljeis med Cocio

5 fra 2 stemmer
Cocio is er nem at lave selv. Også selvom du ikke ejer en ismaskine. Her er en rigtig god opskrift, som du bliver afhængig af.
Forb. tid 15 minutter min
Indfrysning 7 timer t
Samlet tid 7 timer t 15 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Dessert, Is
Køkken: Dansk
Kalorier: 217
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl chokolademælk - Cocio
  • 2 spsk flormelis
  • 4 stk æggeblommer - pasteuriserede
  • 0,5 stk vaniljestang - kornene fra vaniljen
  • 1,5 stk æggehvider - pasteuriserede, et bæger

Fremgangsmåde
 

  1. Kom piskefløden op i en skål, og pisk den til en let flødeskum. Ikke for tynd, men heller ikke helt stift.
  2. Kom flormelis op i en anden skål, og med en skarp kniv flækker du vaniljestangen på langs. Skrab kornene ud, og put dem op i skålen med flormelis.
  3. Tilsæt også de pasteuriserede æggeblommer, og pisk det luftigt. Det skal piskes godt igennem.
  4. Vend så æggemassen og flødeskummet sammen, og tilsæt også Cocio chokolademælken. Vend det rundt til en jævn masse. Iscremen er lidt tynd, men sådan skal den være.
  5. Hæld den i en bøtte, og læg et låg på. Stil den i fryseren, hvor den nu skal fryses ind. Tager 7-8 timer. Undervejs rører du ismassen igennem med en ske, så chokoladeisen ikke krystalliserer.
  6. Og når isen er ved at fryse ind og bliver lidt mere fast i det, tilsætter du pasteuriseret æggehvide. Pisk halvanden æggehvide (passer med et bæger) helt stift, og rør den ud i isen. Rør fortsat nogle gange derefter, indtil isen er hel fast.
  7. Nu kan du servere din Cocio is i portionsglas.

Næringsindhold

Kalorier: 217kcalKulhydrater: 7gProtein: 3gFedt: 20gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 73mgNatrium: 45mgKalium: 133mgKostfibre: 0.4gSukker: 7gVitamin A: 798IUVitamin C: 1mgCalcium: 90mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hvis du har en ismaskine, ja, så kører du selvfølgelig bare isen på den.

Hvis du vil anrette din Cocio is i et lille glas, fylder du is i glasset, før den når at fryse helt ind, og stiller så glasset i fryseren.

Ved anretningen kan du pynte med blåbær eller andre bær efter eget valg.

Se også mine opskrifter på:

Muffins med Cocio

Den bedste chokoladeis

Italiensk stracciatella is

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise

    juli 31, 2016 at 7:02 am

    Mmmmm det er en lækker is, som virkelig smager af Cocio. Kan anbefales og vi har nu lavet den nogle gange.
    Mvh Louise

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required