Cocio is er nem at lave selv. Også selvom du ikke ejer en ismaskine. Her er en rigtig god opskrift, som du bliver afhængig af.
Jeg elsker Cocio is. Som tidligere esbjergenser er jeg opvokset med Cocio, der jo er hjemmehørende i den vestjyske hovedstad.
Og chokolademælken smager fantastisk, som den er, men den er også ret nem at omdanne til den dejligste is.
Både med og uden ismaskine. Så fortvivl ikke.
Opskriften er til to personer, men den er nem at gange op. Er du en virkelig is-elsker, kan du måske lige så godt starte med at lave en dobbelt portion.
Opskrift på hjemmelavet Cocio is
Cocio is - hjemmelavet vaniljeis med Cocio
Ingredienser
- 2 dl piskefløde
- 2 dl chokolademælk - Cocio
- 2 spsk flormelis
- 4 stk æggeblommer - pasteuriserede
- 0,5 stk vaniljestang - kornene fra vaniljen
- 1,5 stk æggehvider - pasteuriserede, et bæger
Fremgangsmåde
- Kom piskefløden op i en skål, og pisk den til en let flødeskum. Ikke for tynd, men heller ikke helt stift.
- Kom flormelis op i en anden skål, og med en skarp kniv flækker du vaniljestangen på langs. Skrab kornene ud, og put dem op i skålen med flormelis.
- Tilsæt også de pasteuriserede æggeblommer, og pisk det luftigt. Det skal piskes godt igennem.
- Vend så æggemassen og flødeskummet sammen, og tilsæt også Cocio chokolademælken. Vend det rundt til en jævn masse. Iscremen er lidt tynd, men sådan skal den være.
- Hæld den i en bøtte, og læg et låg på. Stil den i fryseren, hvor den nu skal fryses ind. Tager 7-8 timer. Undervejs rører du ismassen igennem med en ske, så chokoladeisen ikke krystalliserer.
- Og når isen er ved at fryse ind og bliver lidt mere fast i det, tilsætter du pasteuriseret æggehvide. Pisk halvanden æggehvide (passer med et bæger) helt stift, og rør den ud i isen. Rør fortsat nogle gange derefter, indtil isen er hel fast.
- Nu kan du servere din Cocio is i portionsglas.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Hvis du har en ismaskine, ja, så kører du selvfølgelig bare isen på den.
Hvis du vil anrette din Cocio is i et lille glas, fylder du is i glasset, før den når at fryse helt ind, og stiller så glasset i fryseren.
Ved anretningen kan du pynte med blåbær eller andre bær efter eget valg.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Louise
Mmmmm det er en lækker is, som virkelig smager af Cocio. Kan anbefales og vi har nu lavet den nogle gange.
Mvh Louise