• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Citronmuffins opskrift - nemme og svampede

Citronmuffins opskrift - nemme og svampede

billederesultat for citronmuffins
Citronmuffins er lækre og nemme cupcakes med frisk citron. Kagerne er nemme at bage og de smager fantastisk. Pyntes med glasur og reven citronskal. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. oktober 2024 - Udgivet:  13. april 2022

Del gerne:
536
SHARES
FacebookMessenger536PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på citronmuffins, der er nemme cupcakes bagt med citron. Kagerne er lette at bage, og de pyntes med glasur og reven citronskal.
  2. Opskrift på luftige citronmuffins
  3. Citronmuffins - nem og lækker opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Min opskrift på citronmuffins, der er nemme cupcakes bagt med citron. Kagerne er lette at bage, og de pyntes med glasur og reven citronskal.

Jeg elsker citronmuffins, og især med lidt glasur og reven citronskal på toppen.

Dejen til disse cupcakes laves med friskpresset citronsaft og lidt citronskal, og det giver kagerne den helt perfekte smag af citron.

Citronen tilfører selvfølgelig syre til dine muffins, og det er et godt modspil til den søde kagedej.

Dejen er lavet med yoghurt, men du kan også erstatte yoghurt med mælk i samme mængde.

Opskriften giver 12 muffins med citron.

Se også disse opskrifter:

Citronmåne muffins

Citronkage

Citronmåne

Siciliansk citronkage

Citronkage i airfryer

Opskrift på luftige citronmuffins

billederesultat for citronmuffins

Citronmuffins - nem og lækker opskrift

Min opskrift på citronmuffins, der er nemme cupcakes bagt med citron. Kagerne er lette at bage, og de pyntes med glasur og reven citronskal.
Bedømmelse
4.7 fra 71 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 350 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 5 g natron
  • 1 nip salt
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 275 g yoghurt
  • 125 g smør - smeltet
  • 2 citroner - helst økologiske
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Ovnen skal være gennemvarm når dine citronmuffins sættes ind.
  • Hvedemel vejes af i en skål sammen med bagepulver, natron og en smule salt.
  • I en anden skål røres sukkeret ud i æg og smeltet smør, hvorefter yoghurt røres i.
  • Pres saften af to citroner i, og riv samtidig skallen på den ene med. Men uden at rive ned i det hvide på citronen, da det er mere bittert. Det nemmeste er at rive skallen før du deler citronerne og presser dem. Men altså kun skallen fra den ene - skallen fra den anden gemmes til pynt på den hvide glasur.
  • Kom nu indholdet fra den sidste skål over i den første og vend dejen forsigtigt sammen, så du ikke kan se flere tørre klumper mel i dejen.
  • Fordel dejen i 12 store muffinsforme. Mængden passer præcist til 12 citronmuffins.
  • Stil dine cupcakes med citron ind i ovnen, hvor de skal have 20 minutter, så de er godt bagt af, men uden at være tørre.
  • Tag de færdigbagte muffins ud af ovnen, og lad dem køle af.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
269
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
39
mg
13
%
Natrium
 
429
mg
19
%
Kalium
 
99
mg
3
%
Kulhydrater
 
42
g
14
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
307
IU
6
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
42
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De lækre og luftige citronmuffins kan sagtens bare spises som de er. Super skønne og gode til en kop kaffe.

Men du kan også pynte dem med hvid glasur. Rør flormelis ud med lidt kogende vand, og der kan også tilsættes lidt citronsaft.

Fordel en klat glasur på hver citroncupcake, og afslut med at rive lidt citronskal på. Flot og indbydende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jeanette Sloth Lave Andersen

    marts 31, 2025 at 9:49 pm

    Har lige bagt citronmuffins, jeg brugte saften fra 2 store citroner og skal fra 1 citron, men de smager ikke af noget, hvordan kan det være?

    Svar
  2. Helle Vind Henriksen

    august 16, 2024 at 5:18 pm

    Jeg forstår det ikke! Jeg har lavet mine citronmuffins omhyggeligt efter opskriften - dog med mælk, men de smager af absolut ingenting. De ser ellers flotte ud. Har smidt dem ud. Øv øv.

    Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    august 02, 2024 at 11:09 am

    MUMS. Endnu en muffinsopskrift til min samling. Jeg læser tit andres kommentarer og jeg tror sommetider ikke folk læser opskriften ordentlig. Du skriver STORE muffins forme og hvis man så bruger de små er det logisk,at man får flere kager. Man bør også vide, at formene ikke skal fyldes helt. Dejen skal have plads til at hæve. Hvis man skal bage ( eller lave mad) bør man sætte sig ind i de helt elementære ting, før man begynder. Man skal starte fra bunden, så man får et godt grundlag at bygge videre på. Held og lykke til at hjemmebagere/kokke derude 🤗

    Svar
  4. Lone

    februar 22, 2024 at 10:49 pm

    Hej
    Hvis jeg bager dem med mælk vil du så ikke fjerne natron - synes det kan give en grim smag og jeg har så ikke anvendt surmælks produkt ?
    Evt mere bagepulver ?
    Tak for nogen dejlige opskrifter

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 24, 2024 at 8:09 am

      Hej Lone
      Jo, så bør du kunne skifte det ud med samme mængde bagepulver. Skriv gerne lige hvordan det gik, så andre kan lære af det 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Katrine

    februar 07, 2023 at 4:28 pm

    Lavede 12, men fik 24 muffins ud af det. Så alt for store portioner.

    Svar
  6. Babs

    januar 18, 2022 at 12:51 pm

    Kan man bruge creme fraiche i stedet for yoghurt?

    Svar
  7. Annette

    april 05, 2021 at 11:20 am

    Der er til meget mere end 12 muffins.... Nærmere 20. Jeg har dej i hele bunden af ovnen nu.... Det ved jeg til næste gang.

    Svar
  8. Ole Højbjerg

    marts 14, 2021 at 11:00 am

    Hej
    Ved hvilken temperatur skal citronmuffins bage? Der er kun angivet bagetid😊

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required