• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Citronmåne muffins (nem opskrift med citronglasur)

Citronmåne muffins (nem opskrift med citronglasur)

billederesultat for citronmåne muffins
4.8 fra 64 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.2k
SHARES
FacebookMessenger4.2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. oktober 2024 - Udgivet:  5. november 2023

Her får du opskriften på lækre citronmåne muffins, der er en lækker udgave, hvor citronmånen bages som små kager med gul glasur.

Citronmåne muffins er faktisk en sandkage med citron, der bliver påført et lag gul glasur.

Jeg har her lavet de små citronmåner på min røremaskine, men du kan selvfølgelig sagtens bage gøre det uden røremaskine. Så bruger du bare din håndmikser i stedet.

Opskriften giver 12 stk., og de kan sagtens fryses ned. Men vent så gerne med glasuren.

Se også disse opskrifter:

  • Citronmåne
  • Citronkage
  • Citronmuffins
  • Citronfromage

Opskrift på citronmåne muffins

billederesultat for citronmåne muffins
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Citronmåne muffins

4.77 fra 64 stemmer
Her får du opskriften på lækre citronmåne muffins, der er en lækker udgave, hvor citronmånen bages som små kager med gul glasur.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 306
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør - blødt
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 2 spsk sødmælk
  • 1 citron - økologisk
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver - med top på
Til glasur
  • 100 g flormelis
  • gul frugtfarve
  • 1 pasteuriseret æggehvide

Fremgangsmåde
 

  1. Kom blødt smør og sukker op i skålen til din røremaskine, og pisk det luftigt med piskeriset til maskinen. Du skal piske ved højeste hastighed, så det bliver luftigt.
  2. Tilsæt så æggene et ad gangen, mens du stadig pisker.
  3. Tilsæt så reven skal fra den økologiske citron, og tre spiseskefulde friskpresset citronsaft. Pisk det hele godt igennem, og nu kan du så sætte røremaskinen til side.
  4. Tag skålen af, bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en anden skål.
  5. Find en dejskraber frem, og vend nu forsigtigt halvdele af melblandingen i æggemassen. Vend kærligt rundt, så du ikke slår for meget luft uf af dejen. Kom så to spiseskefulde sødmælk i, og vend mere rundt, inden du kommer resten af melet i, og vender rundt med dejskraberen, så dejen samler sig ganske let.
  6. Nu har du en lækker og meget luftig dej, som du fordeler i 12 muffinforme.
  7. Sæt dem i ovnen ved 200 grader varmluft, helst midt i ovnen, og nu skal de bage 18-19 minutter. Bagetiden afhænger af din ovn, men de skal bages godt af.
  8. De små citronmåner skal have en god, gylden farve, men uden at blive for mørke.
  9. Stik en kødnål eller strikkepind ned i midten af kagerne, og når der ikke længere hænger dej fast, ja så er de færdige.
  10. Lad så de små citronmåner køle helt af.
  11. Lav glasur af flormelis, æggehvide og lidt gul frugtfarve. Glasuren må IKKE være for tynd!! Vej flormelis af, og kom gradvist den pasteuriserede æggehvide i, mens du rører rundt. Tilsæt så farve indtil du rammer den rigtige og gule kulør.
  12. Smør den gule glasur ud på citronmånerne, og lad dem køle af igen, så glasuren stivner.

Næringsindhold

Kalorier: 306kcalKulhydrater: 39gProtein: 4gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 91mgNatrium: 225mgKalium: 63mgKostfibre: 1gSukker: 26gVitamin A: 502IUVitamin C: 5mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Nyd de skønne citronmåne muffins til en god kop kaffe - eller tag dem med til kolleger og venner, der vil nyde de lækre kager.

Fryseegnet: Du kan sagtens fryse de lækre kager ned. Kan tøs op ved stuetemperatur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. gabriella

    april 11, 2023 at 1:42 pm

    vil man kunne lave den med mindre sukker, og evt. bruge sødemiddel? eller skal det være 'rigtig' sukker?:)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 11, 2023 at 2:59 pm

      Hej Gabriella
      Jeg ville blot skære ned på mængden af sukker - det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Charlotte

    november 09, 2022 at 7:40 pm

    Hvor lang tid før den skal spises kan den bages? Uden den bliver tør og kedelig.

    Svar
  3. Annette H

    marts 20, 2021 at 12:04 pm

    Super kager! Dejlig nem opskrift! Jeg vil dog bruge skal af 2 citroner næste gang, synes der skal være mere citronsmag 🙂
    Jeg kom citronglasur på, det var godt! Kommer selvfølgelig an på, hvor meget smag, man vil have, men vi elsker citron!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 21, 2021 at 8:44 am

      Hej Annette
      Super dejligt at høre, og jo, man kan sagtens komme mere citron i de lækre muffins 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jeanette

    januar 10, 2020 at 3:36 pm

    Åhh ville ønske at du kunne lave så når man ville printe, så kom kun selve opskriften ud... og ikke alt det der udenom...

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 11, 2020 at 7:56 am

      Hej Jeanette
      Tak for det, og det skal selvfølgelig være nemt at printe. Bruger du printknappen lige under billedet foroven? Og hvilken browser hr du? Så vil jeg lige tage en tur mere på den, så det kun er det nødvendige, der printes ud 🙂
      Atter en gang tak.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Lone

    september 05, 2019 at 4:54 pm

    Hej Holger
    Tak for svar. Jeg tror det var fordi smørret ikke var blødt nok. Det gjorde at jeg heller ikke kunne piske det luftigt nok. Jeg må prøve en gang mere 🙂
    Mvh Lone

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 05, 2019 at 7:32 pm

      Hej igen Lone
      Dejligt du fandt ud af det. Det er vist et typisk problem, og så er der svært at vende dejen til en jævn masse 🙂
      De allerbedste hilsner
      Holger

      Svar
  6. Lone

    september 05, 2019 at 10:50 am

    Kan det passe at dejen er lidt ujævn?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 05, 2019 at 11:01 am

      Hej Lone
      Nej, det bør den ikke være. Jeg plejer at samle dejen med en dejskraber, så dejen er jævn. Så måske skal du bare fortsætte med forsigtigt at vende dejen sammen, så den bliver jævn.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  7. Lisbeth Elbrønd

    januar 16, 2018 at 8:14 pm

    Jeg smeltede smørret som det står. Men det går altså ikke. Der skal stå blødt smør. Heldigvis havde jeg nok smør til en anden omgang. Rigtig god opskrift ????

    Svar
  8. Tina

    juli 17, 2016 at 7:00 am

    Prøv dem! Har bagt citronmåne en del gange, men det her er den bedste opskrift. Du kan også bage hele portionen i en springform. Rigtig god kage.
    Vh Tina

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required