Her får du opskriften på lækre citronmåne muffins, der er en lækker udgave, hvor citronmånen bages som små kager med gul glasur.
Citronmåne muffins er faktisk en sandkage med citron, der bliver påført et lag gul glasur.
Jeg har her lavet de små citronmåner på min røremaskine, men du kan selvfølgelig sagtens bage gøre det uden røremaskine. Så bruger du bare din håndmikser i stedet.
Opskriften giver 12 stk., og de kan sagtens fryses ned. Men vent så gerne med glasuren.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på citronmåne muffins
Citronmåne muffins
Ingredienser
- 200 g smør - blødt
- 200 g sukker
- 4 æg
- 2 spsk sødmælk
- 1 citron - økologisk
- 200 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver - med top på
Til glasur
- 100 g flormelis
- gul frugtfarve
- 1 pasteuriseret æggehvide
Fremgangsmåde
- Kom blødt smør og sukker op i skålen til din røremaskine, og pisk det luftigt med piskeriset til maskinen. Du skal piske ved højeste hastighed, så det bliver luftigt.
- Tilsæt så æggene et ad gangen, mens du stadig pisker.
- Tilsæt så reven skal fra den økologiske citron, og tre spiseskefulde friskpresset citronsaft. Pisk det hele godt igennem, og nu kan du så sætte røremaskinen til side.
- Tag skålen af, bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en anden skål.
- Find en dejskraber frem, og vend nu forsigtigt halvdele af melblandingen i æggemassen. Vend kærligt rundt, så du ikke slår for meget luft uf af dejen. Kom så to spiseskefulde sødmælk i, og vend mere rundt, inden du kommer resten af melet i, og vender rundt med dejskraberen, så dejen samler sig ganske let.
- Nu har du en lækker og meget luftig dej, som du fordeler i 12 muffinforme.
- Sæt dem i ovnen ved 200 grader varmluft, helst midt i ovnen, og nu skal de bage 18-19 minutter. Bagetiden afhænger af din ovn, men de skal bages godt af.
- De små citronmåner skal have en god, gylden farve, men uden at blive for mørke.
- Stik en kødnål eller strikkepind ned i midten af kagerne, og når der ikke længere hænger dej fast, ja så er de færdige.
- Lad så de små citronmåner køle helt af.
- Lav glasur af flormelis, æggehvide og lidt gul frugtfarve. Glasuren må IKKE være for tynd!! Vej flormelis af, og kom gradvist den pasteuriserede æggehvide i, mens du rører rundt. Tilsæt så farve indtil du rammer den rigtige og gule kulør.
- Smør den gule glasur ud på citronmånerne, og lad dem køle af igen, så glasuren stivner.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nyd de skønne citronmåne muffins til en god kop kaffe - eller tag dem med til kolleger og venner, der vil nyde de lækre kager.
Fryseegnet: Du kan sagtens fryse de lækre kager ned. Kan tøs op ved stuetemperatur.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
gabriella
vil man kunne lave den med mindre sukker, og evt. bruge sødemiddel? eller skal det være 'rigtig' sukker?:)
Holger Rørby Madsen
Hej Gabriella
Jeg ville blot skære ned på mængden af sukker - det kan du sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Charlotte
Hvor lang tid før den skal spises kan den bages? Uden den bliver tør og kedelig.
Annette H
Super kager! Dejlig nem opskrift! Jeg vil dog bruge skal af 2 citroner næste gang, synes der skal være mere citronsmag 🙂
Jeg kom citronglasur på, det var godt! Kommer selvfølgelig an på, hvor meget smag, man vil have, men vi elsker citron!
Holger Rørby Madsen
Hej Annette
Super dejligt at høre, og jo, man kan sagtens komme mere citron i de lækre muffins 🙂
Alt det bedste
Holger
Jeanette
Åhh ville ønske at du kunne lave så når man ville printe, så kom kun selve opskriften ud... og ikke alt det der udenom...
Holger Rørby Madsen
Hej Jeanette
Tak for det, og det skal selvfølgelig være nemt at printe. Bruger du printknappen lige under billedet foroven? Og hvilken browser hr du? Så vil jeg lige tage en tur mere på den, så det kun er det nødvendige, der printes ud 🙂
Atter en gang tak.
De bedste hilsner
Holger
Lone
Hej Holger
Tak for svar. Jeg tror det var fordi smørret ikke var blødt nok. Det gjorde at jeg heller ikke kunne piske det luftigt nok. Jeg må prøve en gang mere 🙂
Mvh Lone
Holger Rørby Madsen
Hej igen Lone
Dejligt du fandt ud af det. Det er vist et typisk problem, og så er der svært at vende dejen til en jævn masse 🙂
De allerbedste hilsner
Holger
Lone
Kan det passe at dejen er lidt ujævn?
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Nej, det bør den ikke være. Jeg plejer at samle dejen med en dejskraber, så dejen er jævn. Så måske skal du bare fortsætte med forsigtigt at vende dejen sammen, så den bliver jævn.
De bedste hilsner
Holger
Lisbeth Elbrønd
Jeg smeltede smørret som det står. Men det går altså ikke. Der skal stå blødt smør. Heldigvis havde jeg nok smør til en anden omgang. Rigtig god opskrift ????
Tina
Prøv dem! Har bagt citronmåne en del gange, men det her er den bedste opskrift. Du kan også bage hele portionen i en springform. Rigtig god kage.
Vh Tina