• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Citronkage - nem opskrift på sød og syrlig kage med citron

Citronkage - nem opskrift på sød og syrlig kage med citron

billederesultat for citronkage
4.9 fra 53 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. januar 2020 - Udgivet:  26. januar 2020

Jeg har altid elsket en hjemmebagt citronkage, og heldigvis er kagen utrolig nem at bage. Det er en klassisk og velkendt kage, hvor dejen laves med økologiske citroner, hvor både citronskal og saft anvendes.

Dejen indeholder blandt andet Maizena majsstivelse, hvilket gør kagen meget let og luftig i konsistensen.

Kagen plejer jeg at lave i en aflang brødform, men du kan også bage den i en randform. Opskriften giver en kage med masser af lækker citronsmag, hvor der er nok til otte personer.

Oversigt
  • Citronkage
  • Tips
  • Citronkage med birkes og flødeostecreme
  • Citronmåne
  • Siciliansk citronkage med appelsinglasur
  • Citronkage i airfryer
  • Citronmuffins - nem og lækker opskrift
  • Citronmåne muffins
  • Citronsmåkager - nemme og smørbagte
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for citronkage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Citronkage

4.85 fra 53 stemmer
Citronkage er en klassisk kage, der er populær, fordi den er frisk i smagen. Denne opskrft med masser af citron, og olie i stedet for smør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 396
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g sukker
  • 2 citroner - økologiske
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 60 g solsikkeolie
  • 75 g Maizena
  • 175 g mælk
  • 3 æg

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  2. Vej sukker af i en skål og riv skallen af de to økologiske citroner. Rør sukker og citronskal grundigt sammen.
  3. Rør derefter hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i, hvorefter solsikkeolie tilsættes sammen med Maizena, mælk og æg. Pres også al saften af de to citroner i, men pas på der kommer smutter eventuelle kerner med.
  4. Dejen røres nu helt jævn, og du kan med fordel anvende en elpisker eller piske dejen sammen i en røremaskine.
  5. Hæld dejen i en brødform, der er beklædt med bagepapir.
  6. Bag din citronkage i cirka 45 minutter. Prik i den med en kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, er citronkagen færdigbagt. Og ellers giver du kagen nogle minutter mere i ovnen. Den angivne tid plejer dog at passe fint.

Næringsindhold

Kalorier: 396kcalKulhydrater: 70gProtein: 7gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.01gKolesterol: 64mgNatrium: 102mgKalium: 115mgKostfibre: 1gSukker: 39gVitamin A: 125IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 54mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad den færdigbagte citronkage køle af.

Pyntes med sigtet flormelis eller hvid glasur. Jeg synes, den luftige kage med citron fungerer bedst med flormelis.

Citronkage med birkes og flødeostecreme

Af Rakel Seneca

Citronkage med birkes og flødeostecreme smager helt vildt godt og så er den selvfølgelig også smuk. Denne kage kan man ikke lade være med at spise flere stykker af, da den er så lækker.

Der er nemlig både citronskral og citronsaft i både kagedejen og i selve cremen. Det giver en god og stærk smag af den friske citrusfrugt. Udover det har jeg også tilføjet birkes, som giver en lækker knas.

Kagen kan man sagtens til for eksempel en fødselsdag, da den er så utrolig fin at servere, og jeg er sikker på at den ville falde i god jord hos alle. Jeg får i hvert fald tømt kagefadet hurtigt, når jeg bager den.

Citronkage med birkes
Citronkage med birkes smager virkelig godt med et lag cream cheese på toppen. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Du skal bruge

160 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
1 knivspids salt
1 spsk birkes
50 gram smør stuetemperatur
0,5 dl olie
150 gram sukker
1 tsk vaniljesukker
2 hele æg
1 dl mælk
0,5 dl citronsaft
1 spsk citronskal

Flødeostecreme

200 gram flødeost stuetemperatur
80 gram smør stuetemperatur
0,5 spsk citronsaft
0,5 spsk citronskal
1 tsk vaniljesukker
250 gram flormelis

Sådan gør du

  1. Start med at forvarme ovnen til 175 grader varmluft. Tag nu en rund kageform på 20 centimeter og smør den.
  2. Tag en skål og tilføj hvedemel, bagepulver, natron, birkes og salt. Rør det sammen og stil til side.
  3. Tag stuetemperatur-smør og kom det i en ny skål, tilføj også olie, vaniljesukker og sukker. Pisk det nu sammen i et par minutter, indtil det bliver lyst og cremet.
  4. Tilføj et æg af gangen, i mens du pisker dejen grundigt sammen. Efter begge æg er tilføjet, pisker du i to minutter mere. Tilføj nu melblandingen til denne blanding med æg.
  5. I en anden skål blander du mælk, citronsaft og citronskal sammen. Hæld det langsomt i skålen med resten af dejen. Vend dejen sammen.
  6. Hæld nu dejen i kageformen og bag den i cirka 20 minutter, eller indtil kagen er færdigbagt og gylden. Lad den køle helt ned, efter den er bagt.
  7. I mens kagen bages, kan vi lave cremen. Tag en skål og kom smør og flødeost deri. Pisk det sammen med en elpisker, indtil massen er fuldstændig ensartet.
  8. Tilføj nu citronsaft, citronskal og vaniljesukker. Tilføj flormelis lidt af gangen, mens du pisker. Smag til undervejs for at justere, om du ønsker den mere sød eller sur.
  9. Stil nu cremen i køleskabet, så den stivner lidt.
  10. Tag nu kagen og skær den over på midten, kom lidt over halvdelen af cremen i midten og smør den ud jævnt. Put nu kagens andet lag oven på og smør resten af cremen på toppen.
  11. Pynt med birkes og friske citronskiver og så er din citronkage med birkes klar til servering.

Citronkage med birkes holder sig rigtigt godt på køl, så du kan sagtens lave den en dag i forvejen.

Den holdes nemlig fugtig fra cremen og kulden fra køleskabet bevirker, at kagen stivner en smule mere, hvilket gør, at den er nemmere at pynte.

Flere inspirerende opskrifter:

Citronmåne

4.8 fra 290 stemmer
Opskrift på den bedste citronmåne, der også kaldes for politiets drømmekage. Kendt fra DanCake, men citronkagen er nem at bage selv.
Gå til opskrift
billede med citronmåne

Siciliansk citronkage med appelsinglasur

5 fra 17 stemmer
Lækker opskrift på siciliansk citronkage, som den laves hos Noorbohandelen på øen Nyord ved Møn. En skøn kage med citron og appelsinglasur.
Gå til opskrift
billederesultat for siciliansk citronkage

Citronkage i airfryer

4.9 fra 8 stemmer
Kan man bage en god citronkage i airfryer? Sagtens, og her får du den nemme opskrift på en let og luftig kage med citron til din airfryer.
Gå til opskrift
nem citronkage i airfryer

Citronmuffins - nem og lækker opskrift

4.7 fra 71 stemmer
Min opskrift på citronmuffins, der er nemme cupcakes bagt med citron. Kagerne er lette at bage, og de pyntes med glasur og reven citronskal.
Gå til opskrift
billederesultat for citronmuffins

Citronmåne muffins

4.8 fra 64 stemmer
Her får du opskriften på lækre citronmåne muffins, der er en lækker udgave, hvor citronmånen bages som små kager med gul glasur.
Gå til opskrift
billederesultat for citronmåne muffins

Citronsmåkager - nemme og smørbagte

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på smørbagte citronsmåkager. Nemme, lækre og sprøde småkager med både citronskal og citronsaft, der bages på 10 min.
Gå til opskrift
billede med citronsmåkager

FAQ

Hvordan opbevarer man citronkage?

Citronkagen kan opbevares ved stuetemperatur, hvor den nemt holder sig frisk i 3-4 dage. Den har nemlig en god holdbarhed. Pak den eventuelt ind i bagepapir og derefter en pose.

Kan man fryse citronkage?

Du kan sagtens fryse en citronkage. Lad kagen køle af, hvorefter du kan fryse den i pose. Holdbarhed på frost er op til 3 måneder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne

    april 26, 2025 at 9:57 pm

    Den kage smager ikke godt. Konsistens heller ikke god. Jeg har lavet den fuldstændig efter opskriften.

    Svar
  2. Birte Voss

    september 17, 2024 at 10:40 am

    Har lige puttet citron sandkage i oven.Jeg forstår ikke hvorfor der skal maizena i ,hvad gør det ved kagen?.
    Jeg bruger dine opskrifter rigtig meget ,syntes de er rigtig gode med masser af inspiration.
    Venlig hilsen
    Birte voss

    Svar
  3. Henriette Bergli Hansen

    februar 19, 2024 at 5:31 pm

    Hej Holger

    Har du opskriften på citronkagen for en diabetiker?
    Hvordan er måleforholdene i forhold til sødestof i forhold til den med sukker?

    vh
    Henriette

    Svar
    • Jolanda

      april 19, 2024 at 4:50 pm

      Hej Henriette
      Du kan kikke på siden fra diabetes foreningen. Der er mange tips.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required