Citronkage er en klassisk kage, der er populær, fordi den er frisk i smagen. Denne opskrift med masser af citron, og olie i stedet for smør.
Jeg har altid elsket en hjemmebagt citronkage, og heldigvis er kagen utrolig nem at bage.
Det er en klassisk og velkendt kage, hvor dejen laves med økologiske citroner, hvor både citronskal og saft anvendes.
Dejen indeholder blandt andet Maizena majsstivelse, hvilket gør kagen meget let og luftig i konsistensen.
Citronkagen plejer jeg at lave i en aflang brødform, men du kan også bage den i en randform.
Opskriften giver en kage med masser af lækker citronsmag, hvor der er nok til otte personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på citronkage
Citronkage
Ingredienser
- 300 g sukker
- 2 citroner - økologiske
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 60 g solsikkeolie
- 75 g Maizena
- 175 g mælk
- 3 æg
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Vej sukker af i en skål og riv skallen af de to økologiske citroner. Rør sukker og citronskal grundigt sammen.
- Rør derefter hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i, hvorefter solsikkeolie tilsættes sammen med Maizena, mælk og æg. Pres også al saften af de to citroner i, men pas på der kommer smutter eventuelle kerner med.
- Dejen røres nu helt jævn, og du kan med fordel anvende en elpisker eller piske dejen sammen i en røremaskine.
- Hæld dejen i en brødform, der er beklædt med bagepapir.
- Bag din citronkage i cirka 45 minutter. Prik i den med en kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, er citronkagen færdigbagt. Og ellers giver du kagen nogle minutter mere i ovnen. Den angivne tid plejer dog at passe fint.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad den færdigbagte citronkage køle af.
Pyntes med sigtet flormelis eller hvid glasur. Jeg synes, den luftige kage med citron fungerer bedst med flormelis.
Citronkage med birkes og flødeostecreme
Af Rakel Seneca
Citronkage med birkes og flødeostecreme smager helt vildt godt og så er den selvfølgelig også smuk. Denne kage kan man ikke lade være med at spise flere stykker af, da den er så lækker.
Der er nemlig både citronskral og citronsaft i både kagedejen og i selve cremen. Det giver en god og stærk smag af den friske citrusfrugt. Udover det har jeg også tilføjet birkes, som giver en lækker knas.
Kagen kan man sagtens til for eksempel en fødselsdag, da den er så utrolig fin at servere, og jeg er sikker på at den ville falde i god jord hos alle. Jeg får i hvert fald tømt kagefadet hurtigt, når jeg bager den.
Du skal bruge
160 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
1 knivspids salt
1 spsk birkes
50 gram smør stuetemperatur
0,5 dl olie
150 gram sukker
1 tsk vaniljesukker
2 hele æg
1 dl mælk
0,5 dl citronsaft
1 spsk citronskal
Flødeostecreme
200 gram flødeost stuetemperatur
80 gram smør stuetemperatur
0,5 spsk citronsaft
0,5 spsk citronskal
1 tsk vaniljesukker
250 gram flormelis
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 175 grader varmluft. Tag nu en rund kageform på 20 centimeter og smør den.
- Tag en skål og tilføj hvedemel, bagepulver, natron, birkes og salt. Rør det sammen og stil til side.
- Tag stuetemperatur-smør og kom det i en ny skål, tilføj også olie, vaniljesukker og sukker. Pisk det nu sammen i et par minutter, indtil det bliver lyst og cremet.
- Tilføj et æg af gangen, i mens du pisker dejen grundigt sammen. Efter begge æg er tilføjet, pisker du i to minutter mere. Tilføj nu melblandingen til denne blanding med æg.
- I en anden skål blander du mælk, citronsaft og citronskal sammen. Hæld det langsomt i skålen med resten af dejen. Vend dejen sammen.
- Hæld nu dejen i kageformen og bag den i cirka 20 minutter, eller indtil kagen er færdigbagt og gylden. Lad den køle helt ned, efter den er bagt.
- I mens kagen bages, kan vi lave cremen. Tag en skål og kom smør og flødeost deri. Pisk det sammen med en elpisker, indtil massen er fuldstændig ensartet.
- Tilføj nu citronsaft, citronskal og vaniljesukker. Tilføj flormelis lidt af gangen, mens du pisker. Smag til undervejs for at justere, om du ønsker den mere sød eller sur.
- Stil nu cremen i køleskabet, så den stivner lidt.
- Tag nu kagen og skær den over på midten, kom lidt over halvdelen af cremen i midten og smør den ud jævnt. Put nu kagens andet lag oven på og smør resten af cremen på toppen.
- Pynt med birkes og friske citronskiver og så er din citronkage med birkes klar til servering.
Citronkage med birkes holder sig rigtigt godt på køl, så du kan sagtens lave den en dag i forvejen.
Den holdes nemlig fugtig fra cremen og kulden fra køleskabet bevirker, at kagen stivner en smule mere, hvilket gør, at den er nemmere at pynte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birte Voss
Har lige puttet citron sandkage i oven.Jeg forstår ikke hvorfor der skal maizena i ,hvad gør det ved kagen?.
Jeg bruger dine opskrifter rigtig meget ,syntes de er rigtig gode med masser af inspiration.
Venlig hilsen
Birte voss
Henriette Bergli Hansen
Hej Holger
Har du opskriften på citronkagen for en diabetiker?
Hvordan er måleforholdene i forhold til sødestof i forhold til den med sukker?
vh
Henriette
Jolanda
Hej Henriette
Du kan kikke på siden fra diabetes foreningen. Der er mange tips.