• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godt kan lide ciabattabrødene. Opskriften giver disse tre lækre brød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  29. juli 2023 - Udgivet:  29. juli 2023

Del gerne:
2.7k
SHARES
FacebookMessenger2.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
  2. Opskrift på ciabattabrød
  3. Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.

Disse ciabattabrød er super nemme at lave og de skal ikke engang æltes.

I stedet røres dejen blot sammen, så det er altså virkelig nemt at bage.

Ciabattabrødene bliver meget luftige, og får de helt rigtige huller, som de fleste godt kan lide i denne slags brød.

Opskriften giver tre store brød.

Husk også at bruge disse opskrifter:

  • Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør
  • Focaccia - nem opskrift på italiensk brød med rosmarin
  • Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle

Opskrift på ciabattabrød

Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Bedømmelse
4.8 fra 139 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 5 timer timer 30 minutter minutter
Antal 3 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 7 dl vand - lunkent
  • 10 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 800 g Manitoba hvedemel
  • 2 tsk salt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kom lunkent vand - cirka 30 grader varmt - i en skål. Kom også sukker og gær ved og rør det ud med en trægrydeske.
  • Sukkeret skal opløses helt, og det selvfølgelig tilsvarende med gæren.
  • Bland hvedemelet med det fine salt, og kom det hele i skålen på én gang.
  • Rør nu dejen sammen så den er samlet, men rør heller ikke for længe.
  • Beklæd skålen med husholdningsfilm så det lukker tæt, og læg også et viskestykke over.
    billede med dej til ciabattabrød
  • Her skal dejen hæve i fem timer på køkkenbordet.
  • Forvarm ovnen til 275 grader varmluft (jo, ciabattabrødene bages ved HØJ varme).
  • Hæld nu dejen ud på et bord, som du har drysset godt med Manitobamel. Dejen er rimelig tynd, og det er også meningen, så bliv ikke forskrækket.
    dej til ciabattabrød på meldrysset bord
  • Fold dejen sammen et par gange fra den ene side til den anden, men ælt IKKE i dejen.
  • Skær den ud i tre lige store store stykker, som lægges en smurt bageplade. Træk eventuelt lidt i brødene, og læg dem på bagepladens korte længde, og her kan de lægge ved siden af hinanden. Men hold så meget plads som muligt mellem dem.
    ciabattabrød på bageplade
  • Når ovnen er helt varm, sættes pladen med brødene ind på næstlaveste rille, og her skal de nu bages i knap 20 minutter. Hold øje med dem til sidst, og de må gerne få nogle mørke pletter - men de skal ikke være helt forkullede.
    billede med nybagt ciabattabrød
  • Tag ciabattabrødene ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist. Derefter kan de skæres i skønne skiver.
    billederesultat for ciabatta

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
180
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Nu har du virkelig lækre brød, som er super gode nybagte og til maden.

Lækre og hjemmebagte ciabattabrød, der er utrolig nemme at bage.

Se her hvad bageenzymer kan gøre for dit brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stephanie Juul Vigeholm

    marts 20, 2025 at 4:08 pm

    Hej
    Kan jeg lave dejen til brødet dagen før?
    Tak for nogle nemme og gode opskrifter.
    Med venlig hilsen
    Stephanie

    Svar
  2. Irene

    marts 17, 2025 at 8:44 am

    Superlækre brød og fantastisk mad-app! Tak for den.
    Du skriver, at brødene lægges på en smurt bageplade, men på billedet er der bagepapir på.
    Jeg kunne godt tænke mig at undgå bagepapir, da det jo frarådes ved temperaturer over 220 grader
    Vil en smurt bageplade fungere?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 17, 2025 at 9:14 am

      Hej Irene
      Tak for de pæne ord - det er jeg glad for at høre.
      Ja, du kan sagtens bare bruge en smurt bageplade. Det fungerer fint. Jeg bager også indimellem ciabattabrødene på min hulplade, der er sprøjtet med bagespray.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Irene

        marts 17, 2025 at 10:48 am

        Tak for hurtigt svar
        Jeg prøver med smurt plade næste gang
        Vh Irene

  3. Maria

    marts 16, 2025 at 9:24 am

    Der er et billede med de ubagte brød med en del olie hældt over. Der står dog ikke noget om det i opskriften. Skal eller skal man ikke hælde olivenolie over før bagning? Tak

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 16, 2025 at 2:07 pm

      Hej Maria
      Det er frivilligt - man kan gøre - man kan lade være - du får et lækkert brød uanset hvad 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Miriam Burghardt

        april 11, 2025 at 12:33 pm

        Kan det bages med surdej?

      • Holger Rørby Madsen

        april 11, 2025 at 1:06 pm

        Hej Miriam
        Ja, det kan du sagtens - det bliver det da kun bedre af .-)
        God bagelyst.
        BH Holger

« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required