Chow mein er en kinesisk ret, hvor nudler lynsteges med grøntsager og en sauce. En nem aftensmad, som kan laves med eller uden kød.
Chow mein er kinesisk af oprindelse, men det er kinesiske emigranter i USA, som for alvor gjorde retten populær i Vesten.
Chow betyder stegt, mein nudler - og det kan ikke siges mere rammende, for det er, hvad retten består af.
Nudler koges og steges derefter. Grøntsager lynsteges for sig og til sidst blandes de to med en hjemmelavet sojasauce. Enkelt, hurtigt og lækkert.
Hvis du vil have kød i, kan du begynde med at stege kyllinge- eller oksestrimler, sætte dem til side og hælde dem i nudlerne sammen med grøntsagerne.
Opskrift på stegte nudler chow mein
Chow mein - lynstegte nudler med grøntsager
Ingredienser
- 3 blokke nudler
- rapsolie - til stegning
- 3 gulerødder - julienneskåret
- 3 forårsløg
- 1 pakke babymajs
- 1 stk bladselleri - julienneskåret
- 100 g bønnespirer
Sauce
- 1 spsk østerssauce
- 1 spsk mørk sojasauce
- 1,5 spsk lys sojasauce
- 2 spsk vand
- 1 tsk brun farin
- 1 tsk sesamolie
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne til saucen og sæt til side.
- Skær gulerødder og selleristav julienneformet, skær forårsløg i skiver og del dem i to bunker - en grøn og hvid, skær babymajs i skiver og skyl bambusskud.
- Når nudlerne har kogt, skyller du dem godt i koldt vand og roder lidt rundt med fingrene, så du sikrer dig, at de ikke klistrer sammen. Lad dem dryppe godt af.
- Varm to-tre spsk rapsolie i en wok eller stegegryde. Den skal være rygende varm. Når den er varm, fordeler du olien i bunden og hælder det overskydende i en kop.
- Steg nudlerne ved at lade dem ligge lidt uden at røre i dem. Når de bliver lidt brune i bunden, begynder du at røre rundt i dem. Tag dem op af wokken/gryden.
- Hæld noget af olien tilbage i gryden og lynsteg gulerødder, selleri og de hvide, skivede forårsløg i to minutter.
- Hæld nudlerne over og hæld derefter bønnespirer og de grønne forårsløg over nudlerne. Lad det stege et par minutter uden at røre.
- Hæld saucen i og fordel den, steg i ca. et minuts tid, og retten er klar til at blive serveret.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Hvis du er veganer, skal du huske at tjekke, om der er æg i nudlerne. Det er der i mange kinesiske nudler, men du kan godt finde nogen uden.
Alle grøntsager kan stort set bruges i denne ret. Dog er der et men: Meget vandholdige grøntsager som pak choy ødelægger nudlernes lette sprødhed.
Se flere af vores artikler og opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: