• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Dessert › Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter

Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter

billederesultat for chokolade panna cotta
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. august 2025 - Udgivet: 12. august 2025

Chokolade panna cotta er en fantastisk dessert fra Italien, som er nem at lave. Det tager kun 5 minutter, hvorefter den skal stå i 4 timer.

Oversigt over indhold
  • Chokolade panna cotta er en fantastisk dessert fra Italien, som er nem at lave. Det tager kun 5 minutter, hvorefter den skal stå i 4 timer.
  • Opskrift på chokolade panna cotta
  • Chokolade panna cotta
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Jeg har lavet denne chokolade panna cotta med en chokolade med en kakaoprocent på 70, fordi jeg synes den har den rigtige bitterhed i den færdige dessert.

Men du kan sagtens lave panna cotta med din egen favoritchokolade. Her finder du min opskrift på den klassiske italienske panna cotta.

Opskriften er dessert til seks personer, men hvis I er super glade for panna cotta med chokolade er det måske kun til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Citronfromage - nem og lækker opskrift på en klassiker
  • Budding - gammeldags opskrift med vanilje og fløde
  • Creme brulee med sprødt låg, ægte vanilje og fløde

Opskrift på chokolade panna cotta

billederesultat for chokolade panna cotta
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chokolade panna cotta

5 fra 1 stemme
Chokolade panna cotta er en fantastisk dessert fra Italien, som er nem at lave. Det tager kun 5 minutter, hvorefter den skal stå i 4 timer.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
På køl 4 timer t
Samlet tid 4 timer t 10 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Kalorier: 377
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 blade husblas
  • 4 dl fløde
  • 75 g flormelis
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. De to blade husblas lægges i en skål med koldt vand, og blødes op i fem minutter.
  2. Find en tykbundet kasserolle frem og hæld fløden i.
  3. Kog det forsigtigt op, men det skal ikke nå kogepunktet. Blot blive varm uden at koge.
  4. Pisk derefter flormelis i den varme fløde, og tag kasserollen af blusset.
  5. Tag de to blade husblas op af vandet, og klem dem fri for vand, hvorefter de piskes ind i fløden.
  6. Den mørke chokoladelade hakkes groft, og piskes ligeledes ind i flødemassen, så du nu har en luftig creme til panna cotta.
  7. Fordel flødemassen i seks glas, som derefter skal sættes på køl. Eller sættes udenfor hvis temperaturen er omkring de fem grader.
  8. Lad de færdiglavede chokolade panna cotta stå i fire timer før servering.

Næringsindhold

Kalorier: 377kcalKulhydrater: 22gProtein: 4gFedt: 31gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.01gKolesterol: 76mgNatrium: 23mgKalium: 183mgKostfibre: 2gSukker: 18gVitamin A: 987IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 57mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Anret chokolade panna cotta med spåner af reven chokolade på toppen - og måske lidt friske bær eller frugt til.

Det giver et fint modspil til den søde dessert. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 12, 2025 at 3:17 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød
  • Bagte figner
    Bagte figner
  • billede med hjemmelavet guf
    Hjemmelavet guf

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required