Chokolade panna cotta er en fantastisk dessert fra Italien, som er nem at lave. Det tager kun 5 minutter, hvorefter den skal stå i 4 timer.
Oversigt over indhold
Jeg har lavet denne chokolade panna cotta med en chokolade med en kakaoprocent på 70, fordi jeg synes den har den rigtige bitterhed i den færdige dessert.
Men du kan sagtens lave panna cotta med din egen favoritchokolade. Her finder du min opskrift på den klassiske italienske panna cotta.
Opskriften er dessert til seks personer, men hvis I er super glade for panna cotta med chokolade er det måske kun til fire personer.
Se flere opskrifter:
- Citronfromage - nem og lækker opskrift på en klassiker
- Budding - gammeldags opskrift med vanilje og fløde
- Creme brulee med sprødt låg, ægte vanilje og fløde
Opskrift på chokolade panna cotta

Chokolade panna cotta
Ingredienser
- 2 blade husblas
- 4 dl fløde
- 75 g flormelis
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- De to blade husblas lægges i en skål med koldt vand, og blødes op i fem minutter.
- Find en tykbundet kasserolle frem og hæld fløden i.
- Kog det forsigtigt op, men det skal ikke nå kogepunktet. Blot blive varm uden at koge.
- Pisk derefter flormelis i den varme fløde, og tag kasserollen af blusset.
- Tag de to blade husblas op af vandet, og klem dem fri for vand, hvorefter de piskes ind i fløden.
- Den mørke chokoladelade hakkes groft, og piskes ligeledes ind i flødemassen, så du nu har en luftig creme til panna cotta.
- Fordel flødemassen i seks glas, som derefter skal sættes på køl. Eller sættes udenfor hvis temperaturen er omkring de fem grader.
- Lad de færdiglavede chokolade panna cotta stå i fire timer før servering.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Anret chokolade panna cotta med spåner af reven chokolade på toppen - og måske lidt friske bær eller frugt til.
Det giver et fint modspil til den søde dessert. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.