• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Chips af kartoffelskræller i ovn eller friturestegt

Chips af kartoffelskræller i ovn eller friturestegt

Chips af kartoffelskræller
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. februar 2023 - Udgivet: 6. februar 2023

Chips af kartoffelskræller er perfekt til at mindske madspild, og så smager de helt vildt godt. Samtidig er de utroligt nemme at lave.

Chips af kartoffelskræller laves kun med tre ingredienser: kartoffelskræller, olie og salt. Så bliver det simpelthen ikke nemmere. Og så mindsker du både madspild, og får en lækker snack ud af det.

Du kan selvfølgelig tilføje lige de krydderier, som du bedst kan lide, når chipsene er stegt. Jeg foretrækker faktisk bare de helt klassiske med salt.

Den bedste måde at få tynde chips, er ved at bruge en skræller, men du kan også bruge en skarp kniv og forsigtigt skære de tynde skræller af.

Du kan enten bage kartoffelskrællerne i ovnen - eller koge dem i lidt olie. Begge opskrifter får du her.

Opskrift på chips af kartoffelskræller

Chips af kartoffelskræller
Rakel Seneca

Chips af kartoffelskræller

5 fra 4 stemmer
Chips af kartoffelskræller er perfekt til at mindske madspild, og så smager de helt vildt godt. Samtidig er de utroligt nemme at lave.
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 1 portion
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kartofler
  • 5 dl olie
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at vaske kartoflerne rigtig grundigt, skrub dem gerne en smule, indtil du er helt sikker på, at de er rene.
  2. Brug nu en skræller og skræl skrællen af dem, prøve at sørge for, at de er cirka lige store.
  3. Tag nu en skål og fyld med vand, tilføj kartoffelskrællerne og lad ligge i blød i ti minutter.
  4. I mens varmer du olien op i en lille gryde. Fjern skrællerne fra vandet og tør dem fuldstændigt med køkkenrulle, så de ikke er våde længere.
  5. Tilføj nu en portion skræller til olien ad gangen og lad dem friturestege, indtil de er sprøde og gyldne. Put dem på en tallerken med køkkenrulle og drys generøst med salt.
  6. Forsæt, indtil de alle er færdige. Server straks chips af kartoffelskræller eventuelt med en god dip.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan også bruge denne opskrift til rodfrugter i stedet for at lave chips af kartoffelskræller.

Her er blandt andet skræller af persillerod og jordskokker fine at lave til sprøde chips.

Chips af kartoffelskræller i ovn

Du kan også bage kartoffelskræller som chips i ovnen.

Her vendes kartoffelskrællerne i lidt olie, hvorefter de fordeles på en bageplade.

Bag dem ved 200 grader varmluft, hvor de ca. skal have 15 minutter.

Krydres med flagesalt og se er de klar til servering.

Chips af kartoffelskræller i ovn
Chips af kartoffelskræller i ovn er en skøn måde at bruge kartoffelskræl på, som ellers blot smides ud. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Se også vores andre opskrifter på lækre snacks:

Grønkålschips

Dilddip til chips

Rødbedechips

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required