Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Chips af kartoffelskræller i ovn eller friturestegt

Chips af kartoffelskræller i ovn eller friturestegt

Chips af kartoffelskræller
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Chips af kartoffelskræller er perfekt til at mindske madspild, og så smager de helt vildt godt. Samtidig er de utroligt nemme at lave.

Chips af kartoffelskræller laves kun med tre ingredienser: kartoffelskræller, olie og salt. Så bliver det simpelthen ikke nemmere. Og så mindsker du både madspild, og får en lækker snack ud af det.

Du kan selvfølgelig tilføje lige de krydderier, som du bedst kan lide, når chipsene er stegt. Jeg foretrækker faktisk bare de helt klassiske med salt.

Den bedste måde at få tynde chips, er ved at bruge en skræller, men du kan også bruge en skarp kniv og forsigtigt skære de tynde skræller af.

Du kan enten bage kartoffelskrællerne i ovnen - eller koge dem i lidt olie. Begge opskrifter får du her.

Opskrift på chips af kartoffelskræller

Chips af kartoffelskræller

Rakel Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 20 minutter min
Chips af kartoffelskræller er perfekt til at mindske madspild, og så smager de helt vildt godt. Samtidig er de utroligt nemme at lave.
Antal: 1 portion
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 5 dl olie
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at vaske kartoflerne rigtig grundigt, skrub dem gerne en smule, indtil du er helt sikker på, at de er rene.
  2. Brug nu en skræller og skræl skrællen af dem, prøve at sørge for, at de er cirka lige store.
  3. Tag nu en skål og fyld med vand, tilføj kartoffelskrællerne og lad ligge i blød i ti minutter.
  4. I mens varmer du olien op i en lille gryde. Fjern skrællerne fra vandet og tør dem fuldstændigt med køkkenrulle, så de ikke er våde længere.
  5. Tilføj nu en portion skræller til olien ad gangen og lad dem friturestege, indtil de er sprøde og gyldne. Put dem på en tallerken med køkkenrulle og drys generøst med salt.
  6. Forsæt, indtil de alle er færdige. Server straks chips af kartoffelskræller eventuelt med en god dip.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Du kan også bruge denne opskrift til rodfrugter i stedet for at lave chips af kartoffelskræller.

Her er blandt andet skræller af persillerod og jordskokker fine at lave til sprøde chips.

Chips af kartoffelskræller i ovn

Du kan også bage kartoffelskræller som chips i ovnen.

Her vendes kartoffelskrællerne i lidt olie, hvorefter de fordeles på en bageplade.

Bag dem ved 200 grader varmluft, hvor de ca. skal have 15 minutter.

Krydres med flagesalt og se er de klar til servering.

Chips af kartoffelskræller i ovn
Chips af kartoffelskræller i ovn er en skøn måde at bruge kartoffelskræl på, som ellers blot smides ud. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Se også vores andre opskrifter på lækre snacks:

Grønkålschips

Dilddip til chips

Rødbedechips

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required