Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Carpaccio af jordskokker - vegetarisk forret

Carpaccio af jordskokker - vegetarisk forret

Carpaccio af jordskokker
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Carpaccio af jordskokker er en superfin, lille ret, som kan serveres som tilbehør eller portionanrettes som en forret. Og så er den lynhurtig at lave.

Carpaccio skal ikke være forbeholdt kød- og fiskespisere, så her får du opskriften på en hurtig og lækker carpaccio af jordskokker.

Man kan sagtens lave de skønneste carpaccios af andre rodfrugter, men jordskokkerne har en mild, nøddeagtig smag og en god konsistens, der gør den ekstra velegnet.

Serveringen er helt enkel lige som med den traditionelle italienske carpaccio med kalvekød.

Hvis du vil have mere farve på, kan du skære papirstynde skiver af en gulerod og lægge dem ind i mellem jordskokkerne.

Du kan servere forretten med stave af ristet rugbrød eller et rigtig godt, hjemmebagt brød.

Opskrift på carpaccio af jordskokker

Carpaccio af jordskokker - sprød, fin forret til vegetaren

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Carpaccio af jordskokker er en superfin, lille ret, som kan serveres som tilbehør eller portionanrettes som en forret. Og så er den lynhurtig at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Forret, Vegetar
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 stk jordskokker ultratynde skiver
  • 50 g parmesan
  • 1-2 spsk kapers
  • 1 bundt purløg
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • flagesalt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl jordskokkerne og skyl dem.
  2. Skær jordskokkerne ud i tynde skiver - jo tyndere, desto bedre.
  3. Pres straks en citron henover skiverne, for jordskokker bliver hurtigt brune, når de skæres ud.
  4. Læg skiverne på et fad eller på seks kagetallerkener.
  5. Dryp olivenolien over jordskokke-skiverne, men pas på mængden, så du ikke overdøver rodfrugternes smag.
  6. Mos kapers let med siden af en kniv og drys dem over.
  7. Riv parmesan henover din carpaccio af jordskokker - brug den grove side på rivejernet.
  8. Klip purløg og drys over sammen med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier70kcalKulhydrater1gProtein5gFedt5gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt2gKolesterol9mgNatrium837mgKalium30mgKostfibre0.1gSukker0.5gVitamin A145IUVitamin C4mgCalcium151mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Variationer af vegetarcarpaccio

Du kan bruge næsten alle typer grøntsager til at lave vegetarcarpaccio som denne carpaccio med jordskokker - undtaget er naturligvis dem, der ikke fungerer rå som kartofler.

Der er også mulighed for at lege med farverne og bruge gulerødder i forskellige farver - eller rødbedeskiver sammen med ultratynde skiver glaskål og agurker.

Et drys ristede pinjekerner eller hakkede nødder er også lækkert.

Mulighederne er mange. Det handler bare om at eksperimentere med farve og konsistens, og det kan næsten ikke gå galt.

Se andre vegetariske opskrifter:

Ovnbagte auberginer med fyld

Lækker rødbedetærte med feta

Jordskokkesuppe

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required