• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Carpaccio af jordskokker - vegetarisk forret

Carpaccio af jordskokker - vegetarisk forret

Carpaccio af jordskokker
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. november 2022 - Udgivet: 30. december 2020

Carpaccio af jordskokker er en superfin, lille ret, som kan serveres som tilbehør eller portionanrettes som en forret. Og så er den lynhurtig at lave.

Carpaccio skal ikke være forbeholdt kød- og fiskespisere, så her får du opskriften på en hurtig og lækker carpaccio af jordskokker.

Man kan sagtens lave de skønneste carpaccios af andre rodfrugter, men jordskokkerne har en mild, nøddeagtig smag og en god konsistens, der gør den ekstra velegnet.

Serveringen er helt enkel lige som med den traditionelle italienske carpaccio med kalvekød.

Hvis du vil have mere farve på, kan du skære papirstynde skiver af en gulerod og lægge dem ind i mellem jordskokkerne.

Du kan servere forretten med stave af ristet rugbrød eller et rigtig godt, hjemmebagt brød.

Opskrift på carpaccio af jordskokker

Carpaccio af jordskokker
Karen SenecaKaren Seneca

Carpaccio af jordskokker - sprød, fin forret til vegetaren

5 fra 1 stemme
Carpaccio af jordskokker er en superfin, lille ret, som kan serveres som tilbehør eller portionanrettes som en forret. Og så er den lynhurtig at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret, Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 70
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 6 stk jordskokker - ultratynde skiver
  • 50 g parmesan
  • 1-2 spsk kapers
  • 1 bundt purløg
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • flagesalt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl jordskokkerne og skyl dem.
  2. Skær jordskokkerne ud i tynde skiver - jo tyndere, desto bedre.
  3. Pres straks en citron henover skiverne, for jordskokker bliver hurtigt brune, når de skæres ud.
  4. Læg skiverne på et fad eller på seks kagetallerkener.
  5. Dryp olivenolien over jordskokke-skiverne, men pas på mængden, så du ikke overdøver rodfrugternes smag.
  6. Mos kapers let med siden af en kniv og drys dem over.
  7. Riv parmesan henover din carpaccio af jordskokker - brug den grove side på rivejernet.
  8. Klip purløg og drys over sammen med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 70kcalKulhydrater: 1gProtein: 5gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 9mgNatrium: 837mgKalium: 30mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.5gVitamin A: 145IUVitamin C: 4mgCalcium: 151mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Variationer af vegetarcarpaccio

Du kan bruge næsten alle typer grøntsager til at lave vegetarcarpaccio som denne carpaccio med jordskokker - undtaget er naturligvis dem, der ikke fungerer rå som kartofler.

Der er også mulighed for at lege med farverne og bruge gulerødder i forskellige farver - eller rødbedeskiver sammen med ultratynde skiver glaskål og agurker.

Et drys ristede pinjekerner eller hakkede nødder er også lækkert.

Mulighederne er mange. Det handler bare om at eksperimentere med farve og konsistens, og det kan næsten ikke gå galt.

Se andre vegetariske opskrifter:

Ovnbagte auberginer med fyld

Lækker rødbedetærte med feta

Jordskokkesuppe

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

Forsiden lige nu

Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater
Italiensk fyldt svinemørbrad→ Se opskriften
billede med grillet asparges med parmaskinke
Grillet asparges med parmaskinke→ Se opskriften
En virkelig lækker jordbærsalat, der er en salat med jordbær, en napolitana salatblanding og ristede pinjekerner.En rigtig sommersalat. Foto: Madensverden.dk.
Jordbærsalat - salat med jordbær og pinjekerner→ Se opskriften
billederesultat for champagnesorbet
Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine→ Se opskriften
billederesultat for landstykker
Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel→ Se opskriften
ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Billede af kødboller med blomkål og ærter.
Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)→ Se opskriften
billede til jordbær med chokolade
Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)→ Se opskriften
nem tomatsalsa
Nem tomatsalsa - opskrift på frisk salsa med tomater→ Se opskriften
billede med Vinglas
Sådan får du vin til at smage bedst muligt→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required