Cantaloup melon er fremragende i en salat, og her får du min nemme opskrift på melonsalat med cantaloup, tomater, pinjekerner og rucola.
Cantaloup melon kan købes i de fleste supermarkeder, og det er en af de bedste meloner.
Den er nærmest abrikosagtig i farven, og så dufter den virkelig af melon. På den gode måde.
Cantaloup er super god i en melonsalat, for den er meget saftig i konsistensen, og her har jeg sat den sammen med blandt andet tomater og rucola. De klæder hinanden virkelig godt.
Opskriften er beregnet som salat til fire personer, og du kan selv følgelig justere de enkelte mængder som du synes.
Se i øvrigt her hvordan du bedst opbevarer melon.
Ingredienser til cantaloup melon salat
1 lille cantaloup melon
200 gram blommetomater
75 gram rucola salat
50 gram pinjekerner
Olivenolie
Balsamico
Fremgangsmåde
- Cantaloup melon deles i kvarte, hvorefter du fjerner kerner og den bløde midte med en spiseske. Det er meget nemt.
- Skær derefter skallen af og del melonen i mere mundrette stykker. Er det en stor cantaloup melon skal du måske ikke bruge hele melonen, men kan gemme noget af den i køleskabet.
- Tomaterne skylles og deles i kvarte på langs.
- Rucola skylles og slynges tør.
- Pinjekerner kan med fordel ristet på en varm pande.
- Byg nu din melonsalat op med et lille lag rucola, så blommetomater og melon, hvorefter du fortsætter på samme måde indtil du har anvendt alle ingredienserne. Så er salaten godt blandet.
- Dryp med en god sjat olivenolie og med et par streger balsamico.
- Til sidst drysses de ristede pinjekerner over og salaten er klar til servering.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: