• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Cacio e pepe - opskrift på klassisk pastaret med ost og peber

Cacio e pepe - opskrift på klassisk pastaret med ost og peber

Cacio e pepe - italiensk pastaret
Cacio e pepe er en helt enkel italiensk pastaret, som smager dejligt med en grøn salat eller et stykke nybagt foccacia til. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. januar 2023 - Udgivet:  5. januar 2023

Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Cacio e pepe - italiensk pastaret er en klassiker og kendt over hele verden. Det er nemlig den nemmeste opskrift, og så smager den skønt.
  2. Opskrift på Cacio e pepe - italiensk pastaret
  3. Cacio e pepe
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Cacio e pepe - italiensk pastaret er en klassiker og kendt over hele verden. Det er nemlig den nemmeste opskrift, og så smager den skønt.

Cacio e pepe betyder ost og peber og det er også de mest dominante smage i denne ret. Den smager nemlig skønt af friskkværnet sort peber og den lækre smag af parmesanost.

Jeg vil garantere, at alle kan lave denne opskrift ligegyldigt, hvor meget erfaring man har i et køkken. Den er nemlig virkelig nem og hurtig at lave, og så kræver den kun fire ingredienser.

Italienerne spiser ofte denne ret til frokost, da den er så hurtig at lave, og så giver den et dejligt energispark, så man er klar til resten af dagen. Spis den med eller uden salat til.

Se også de populære opskrifter på:

  • Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio
  • Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara
  • Lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce
  • Pasta med kødsovs - nem og lækker opskrift på bolognese

Opskrift på Cacio e pepe - italiensk pastaret

Cacio e pepe - italiensk pastaret

Cacio e pepe

Cacio e Pepe er en helt enkel ret, som opstod i Rom, men som spises over hele verden. Her er pastaen svøbt i en cremet Grana Padano-sovs.
Bedømmelse
4.8 fra 5 stemmer
RetAftensmad, Pasta
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 450 g spaghetti
  • 1 tsk salt
  • 25 g smør
  • 1 tsk friskkværnet peber - friskkværnet
  • 200 g parmesan - fintrevet
  • 2 dl pastavand

Fremgangsmåde

  • Start med at koge en stor gryde vand, tilføj salt og spaghetti. Lad det koge i cirka syv minutter eller indtil al dente. Husk at gemme cirka to deciliter af det færdigkogte pastavand.
  • Tag nu en gryde og smelt smørret sammen med sort peber. Tilføj pastavand og fintrevet parmesanost.
  • Lad osten smelte i mens du røre det sammen. Tilføj nu spaghetti og lad det stege sammen i et par minutter så pastaen dækkes i "sovsen".
  • Lad nu pastaen hvile i et par minutter, og så er cacio e pepe klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
658
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
47
mg
16
%
Natrium
 
1429
mg
62
%
Kalium
 
299
mg
9
%
Kulhydrater
 
86
g
29
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
548
IU
11
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
618
mg
62
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hvis du vil lave denne opskrift lidt mere speciel så prøv at bruge to forskellige slags oste. For eksempel parmesan og pecorino.

Uanset valg af ost, er Cacio e pepe den nemmeste ret at lave. Og så smager den godt.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina

    juni 25, 2024 at 5:55 pm

    Lækkert, enkelt og alligevel velsmagene.

    Svar
  2. Helle S.

    januar 07, 2023 at 4:17 pm

    Tænker denne meget enkle ret kun holder med gode råvarer.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required