• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Cacio e Pepe - klassisk italiensk pasta med ost og peber

Cacio e Pepe - klassisk italiensk pasta med ost og peber

Cacio e Pepe
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  3. december 2021

Cacio e Pepe er en helt enkel ret, som opstod i Rom, men som spises over hele verden. Her er pastaen svøbt i en cremet Grana Padano-sovs.

Cacio e Pepe betyder ost og peber på romersk dialekt. Og navnet dækker nøjagtigt, hvad retten består af.

Det er nemlig en pastaret, der laves med pasta, pastavand, ristede peberkorn og masser af revet ost, her bruger vi Grana Padano. Intet andet.

Man skulle tro, at det så smagte kedeligt, men sådan forholder det sig ikke. Pastavandet og osten danner nemlig den helt rigtige cremede ostesovs, som klæder den aromatiske pebersmag helt vildt godt.

OBS: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden

Se andre italienske opskrifter:

  • Italiensk pastaret med broccoli, asparges og bacon
  • Pasta med kødsovs - nem og lækker opskrift på bolognese
  • Lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce
  • Lasagnette - nem og lækker opskrift på Knorrs klassiker

Opskrift på Cacio e Pepe

Cacio e Pepe
Karen SenecaKaren Seneca

Cacio e Pepe - pasta med ost og peber

5 fra 1 stemme
Cacio e Pepe er en helt enkel ret, som opstod i Rom, men som spises over hele verden. Her er pastaen svøbt i en cremet Grana Padano-sovs.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 471
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g pasta - gerne Pici, som er tykke spaghetti
  • 1 l vand
  • 1 spsk salt
  • 1,5 tsk peberkorn - sorte
  • 1 tsk smør
  • 3 dl pastavand - fra kogevandet
  • 80 g Grana Padano - fintrevet

Fremgangsmåde
 

  1. Sæt vand over kog. Når det koger, hælder du saltet og pastaen i. Brug gerne Rici, hvis du overhovedet kan finde det - ellers almindelig spaghetti.
  2. Varm en stegepande godt op og rist peberkornene, til du kan dufte dem. Kværn dem derefter i en morter.
  3. Når pastaen har kogt fem minutter, tager du 2,5 dl. pastavand fra gryden, og lader pastaen koge videre, til den er al dente (med bid).
  4. Kom en tsk smør på stegepanden, hæld de kværnede peberkorn ned i smørret, når det er smeltet. Tilsæt herefter 2,5 dl. pastavand og pisk det godt sammen over medium til høj varme.
  5. Nu hælder du pastaen i et dørslag og derefter over på panden, lad det lige simre med pastavandet i et minut, før du rører osten i lidt efter lidt.
  6. Når al osten er tilsat, lader du retten simre, til pastavandet og osten har dannet en cremet sovs, som klæber sig til pastaen. Server din Cacio e Pepe med finthakket persille og et dejligt brød.

Næringsindhold

Kalorier: 471kcalKulhydrater: 58gProtein: 26gFedt: 15gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.1gKolesterol: 106mgNatrium: 4204mgKalium: 261mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 440IUCalcium: 525mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Server Cacio e Pepe med et rigtig godt italiensk brød som dette focaccia.

Du kan også lave en frisk tomatsalat med sorte oliven og milde salatløg vendt i en vinaigrette.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required