• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Cacio e Pepe - klassisk italiensk pasta med ost og peber

Cacio e Pepe - klassisk italiensk pasta med ost og peber

Cacio e Pepe
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 3. december 2021

Cacio e Pepe er en helt enkel ret, som opstod i Rom, men som spises over hele verden. Her er pastaen svøbt i en cremet Grana Padano-sovs.

Cacio e Pepe betyder ost og peber på romersk dialekt. Og navnet dækker nøjagtigt, hvad retten består af.

Det er nemlig en pastaret, der laves med pasta, pastavand, ristede peberkorn og masser af revet ost, her bruger vi Grana Padano. Intet andet.

Man skulle tro, at det så smagte kedeligt, men sådan forholder det sig ikke. Pastavandet og osten danner nemlig den helt rigtige cremede ostesovs, som klæder den aromatiske pebersmag helt vildt godt.

OBS: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden

Se andre italienske opskrifter:

  • Italiensk pastaret med broccoli, asparges og bacon
  • Pasta med kødsovs - nem og lækker opskrift på bolognese
  • Lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce
  • Lasagnette - nem og lækker opskrift på Knorrs klassiker

Opskrift på Cacio e Pepe

Cacio e Pepe
Karen SenecaKaren Seneca

Cacio e Pepe - pasta med ost og peber

5 fra 1 stemme
Cacio e Pepe er en helt enkel ret, som opstod i Rom, men som spises over hele verden. Her er pastaen svøbt i en cremet Grana Padano-sovs.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 471
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g pasta - gerne Pici, som er tykke spaghetti
  • 1 l vand
  • 1 spsk salt
  • 1,5 tsk peberkorn - sorte
  • 1 tsk smør
  • 3 dl pastavand - fra kogevandet
  • 80 g Grana Padano - fintrevet

Fremgangsmåde
 

  1. Sæt vand over kog. Når det koger, hælder du saltet og pastaen i. Brug gerne Rici, hvis du overhovedet kan finde det - ellers almindelig spaghetti.
  2. Varm en stegepande godt op og rist peberkornene, til du kan dufte dem. Kværn dem derefter i en morter.
  3. Når pastaen har kogt fem minutter, tager du 2,5 dl. pastavand fra gryden, og lader pastaen koge videre, til den er al dente (med bid).
  4. Kom en tsk smør på stegepanden, hæld de kværnede peberkorn ned i smørret, når det er smeltet. Tilsæt herefter 2,5 dl. pastavand og pisk det godt sammen over medium til høj varme.
  5. Nu hælder du pastaen i et dørslag og derefter over på panden, lad det lige simre med pastavandet i et minut, før du rører osten i lidt efter lidt.
  6. Når al osten er tilsat, lader du retten simre, til pastavandet og osten har dannet en cremet sovs, som klæber sig til pastaen. Server din Cacio e Pepe med finthakket persille og et dejligt brød.

Næringsindhold

Kalorier: 471kcalKulhydrater: 58gProtein: 26gFedt: 15gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.1gKolesterol: 106mgNatrium: 4204mgKalium: 261mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 440IUCalcium: 525mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Server Cacio e Pepe med et rigtig godt italiensk brød som dette focaccia.

Du kan også lave en frisk tomatsalat med sorte oliven og milde salatløg vendt i en vinaigrette.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required