Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Cacio e Pepe - klassisk italiensk pasta med ost og peber

Cacio e Pepe - klassisk italiensk pasta med ost og peber

Cacio e Pepe
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS

Cacio e Pepe er en helt enkel ret, som opstod i Rom, men som spises over hele verden. Her er pastaen svøbt i en cremet Grana Padano-sovs.

Cacio e Pepe betyder ost og peber på romersk dialekt. Og navnet dækker nøjagtigt, hvad retten består af.

Det er nemlig en pastaret, der laves med pasta, pastavand, ristede peberkorn og masser af revet ost, her bruger vi Grana Padano. Intet andet.

Man skulle tro, at det så smagte kedeligt, men sådan forholder det sig ikke. Pastavandet og osten danner nemlig den helt rigtige cremede ostesovs, som klæder den aromatiske pebersmag helt vildt godt.

OBS: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden

Se andre italienske opskrifter:

  • Italiensk pastaret med broccoli, asparges og bacon
  • Pasta med kødsovs - nem og lækker opskrift på bolognese
  • Lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce
  • Lasagnette - nem og lækker opskrift på Knorrs klassiker

Opskrift på Cacio e Pepe

Cacio e Pepe - pasta med ost og peber

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Cacio e Pepe er en helt enkel ret, som opstod i Rom, men som spises over hele verden. Her er pastaen svøbt i en cremet Grana Padano-sovs.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g pasta gerne Pici, som er tykke spaghetti
  • 1 l vand
  • 1 spsk salt
  • 1,5 tsk peberkorn sorte
  • 1 tsk smør
  • 3 dl pastavand fra kogevandet
  • 80 g Grana Padano fintrevet

Fremgangsmåde

  1. Sæt vand over kog. Når det koger, hælder du saltet og pastaen i. Brug gerne Rici, hvis du overhovedet kan finde det - ellers almindelig spaghetti.
  2. Varm en stegepande godt op og rist peberkornene, til du kan dufte dem. Kværn dem derefter i en morter.
  3. Når pastaen har kogt fem minutter, tager du 2,5 dl. pastavand fra gryden, og lader pastaen koge videre, til den er al dente (med bid).
  4. Kom en tsk smør på stegepanden, hæld de kværnede peberkorn ned i smørret, når det er smeltet. Tilsæt herefter 2,5 dl. pastavand og pisk det godt sammen over medium til høj varme.
  5. Nu hælder du pastaen i et dørslag og derefter over på panden, lad det lige simre med pastavandet i et minut, før du rører osten i lidt efter lidt.
  6. Når al osten er tilsat, lader du retten simre, til pastavandet og osten har dannet en cremet sovs, som klæber sig til pastaen. Server din Cacio e Pepe med finthakket persille og et dejligt brød.

Næringsindhold

Kalorier471kcalKulhydrater58gProtein26gFedt15gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.1gKolesterol106mgNatrium4204mgKalium261mgKostfibre1gSukker0.3gVitamin A440IUCalcium525mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Server Cacio e Pepe med et rigtig godt italiensk brød som dette focaccia.

Du kan også lave en frisk tomatsalat med sorte oliven og milde salatløg vendt i en vinaigrette.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Morten P. Nielsen skriver

    oktober 18, 2025 at 10:41 am

    Hej
    Tak for opskriften.
    Min persille sang på sidste vers, så der røg en optøet kugle spinat i panden, inden det blev rørt sammen.
    Min kone kan ikke lide kartofler, så jeg er vild med jeres pastaretter.
    Med venlig hilsen
    Morten Peter Nielsen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required