• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Butterdej med rabarber og æble

Butterdej med rabarber og æble

butterdej med rabarber og æble
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
323
SHARES
FacebookMessenger323PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  15. august 2023

Her er min opskrift på butterdej med rabarber og æble. En meget nem og lækker kage med butterdej og fyld. God til kaffe og som dessert.

Butterdej med rabarber og æble er en lækker kage, som du hurtigt laver af fersk butterdej, der kan købes på køl i de fleste supermarkeder.

Fyldet er blandt andet rabarber, æble og kanel, og kagen egner sig godt til både kaffen og som en god og lækker dessert, hvor butterdejskagen gerne serveres lun.

Se også: Jordbær med butterdej

Er du vild med marcipan, kan du sagtens rive lidt marcipan over fyldet, og det gøres inden du lukker og fletter kagen sammen.

Jeg har taget nogle billeder, så du nemt kan se hvordan du laver butterdejskagen, og der er kage nok til i hvert fald fire personer.

Opskrift på butterdej med rabarber

butterdej med rabarber og æble
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Butterdej med rabarber og æble

5 fra 4 stemmer
Her er min opskrift på butterdej med rabarber og æble. En meget nem og lækker kage med butterdej og fyld. God til kaffe og som dessert.
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 530
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 175 g rabarber - i mindre tern
  • 100 g æble - i mindre tern
  • 30 g kartoffelmel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g rørsukker
  • 1 tsk kanel
  • 275 g butterdej - fersk, ca. 40 x 24 cm.
  • 1 æg - sammenpisket, til pensling
  • 15 g mandler - hakkede
  • 1 spsk perlesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Til butterdej med rabarber og æble starter du med at skære rabarberstængler og æble i mindre tern. De må ikke være for store, fordi de skal nå at blive bagt møre i ovnen. Kommes i en skål.
  2. Vend det sammen med kartoffelmel. vaniljesukker, rørsukker og kanel. Du kan også bruge alm. hvidt sukker.
  3. Fold den ferske plade butterdej ud, og pladen er ca. 40 centimeter lang og 24 centimeter bred.
  4. De midterste 8 centimeter skal du ikke røre, da det er her fyldet lægges på. Men på hver side skæres strimler på skrå med ca. 5 centimeters mellemrum. Du kan se hvordan her på billedet.
    butterdej skæres i skrå strimler
  5. Fordel så fyldet på midten, men hold de yderste par centimeter i enderne fri.
    butterdej med fyld på midten
  6. Flet nu butterdejen sammen ved skiftesvis at folde et stykke dej på hver side ind over midten. Det er nemmere end det lyder, og husk at lukke enderne til.
    fletning af butterdejsstang
  7. Pensl din butterdejskage med sammenpisket æg, og drys den med hakkede mandler og perlesukker.
  8. Læg kagen forsigtigt på en bageplade med bagepapir, og bag den i ca. 22 minutter ved 200 °C over- og undervarme. Bages gerne på næstnederste rille, så bunden får lidt mere varme. Måske skal den have et minut eller to mere.

Næringsindhold

Kalorier: 530kcalKulhydrater: 60gProtein: 8gFedt: 29gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 16gTransfedt: 0.01gKolesterol: 41mgNatrium: 193mgKalium: 315mgKostfibre: 4gSukker: 21gVitamin A: 120IUVitamin C: 5mgCalcium: 72mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Butterdej med rabarber og æble skal være smuk og gyldent afbagt, og det tager typisk 22-25 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Lad den færdigbagte kage køle lidt af inden servering, men server den gerne lun.

Til sådan en butterdejskage kan serveres lidt letpisket flødeskum eller creme fraiche.

Se også: Verdens bedste rabarberkage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    juni 29, 2023 at 10:31 am

    Mums mums mums.
    Den vil jeg bage til mine gæster i weekenden. Jeg bliver nok nødt til at bage 2 stænger, så der er nok. Jeg kommer lidt revet marcipan i, det er smumfe lækkert. Det bliver en succes på kaffebordet. Elsker dine opskrifter. Har fået SÅ meget inspiration.
    Sommerhilsen
    Lone Mathilde Marie Jørgensen 🤗

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required