Her er min opskrift på butterdej med rabarber og æble. En meget nem og lækker kage med butterdej og fyld. God til kaffe og som dessert.
Butterdej med rabarber og æble er en lækker kage, som du hurtigt laver af fersk butterdej, der kan købes på køl i de fleste supermarkeder.
Fyldet er blandt andet rabarber, æble og kanel, og kagen egner sig godt til både kaffen og som en god og lækker dessert, hvor butterdejskagen gerne serveres lun.
Se også: Jordbær med butterdej
Er du vild med marcipan, kan du sagtens rive lidt marcipan over fyldet, og det gøres inden du lukker og fletter kagen sammen.
Jeg har taget nogle billeder, så du nemt kan se hvordan du laver butterdejskagen, og der er kage nok til i hvert fald fire personer.
Opskrift på butterdej med rabarber
Butterdej med rabarber og æble
Ingredienser
- 175 g rabarber - i mindre tern
- 100 g æble - i mindre tern
- 30 g kartoffelmel
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 g rørsukker
- 1 tsk kanel
- 275 g butterdej - fersk, ca. 40 x 24 cm.
- 1 æg - sammenpisket, til pensling
- 15 g mandler - hakkede
- 1 spsk perlesukker
Fremgangsmåde
- Til butterdej med rabarber og æble starter du med at skære rabarberstængler og æble i mindre tern. De må ikke være for store, fordi de skal nå at blive bagt møre i ovnen. Kommes i en skål.
- Vend det sammen med kartoffelmel. vaniljesukker, rørsukker og kanel. Du kan også bruge alm. hvidt sukker.
- Fold den ferske plade butterdej ud, og pladen er ca. 40 centimeter lang og 24 centimeter bred.
- De midterste 8 centimeter skal du ikke røre, da det er her fyldet lægges på. Men på hver side skæres strimler på skrå med ca. 5 centimeters mellemrum. Du kan se hvordan her på billedet.
- Fordel så fyldet på midten, men hold de yderste par centimeter i enderne fri.
- Flet nu butterdejen sammen ved skiftesvis at folde et stykke dej på hver side ind over midten. Det er nemmere end det lyder, og husk at lukke enderne til.
- Pensl din butterdejskage med sammenpisket æg, og drys den med hakkede mandler og perlesukker.
- Læg kagen forsigtigt på en bageplade med bagepapir, og bag den i ca. 22 minutter ved 200 °C over- og undervarme. Bages gerne på næstnederste rille, så bunden får lidt mere varme. Måske skal den have et minut eller to mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Butterdej med rabarber og æble skal være smuk og gyldent afbagt, og det tager typisk 22-25 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Lad den færdigbagte kage køle lidt af inden servering, men server den gerne lun.
Til sådan en butterdejskage kan serveres lidt letpisket flødeskum eller creme fraiche.
Se også: Verdens bedste rabarberkage
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Mums mums mums.
Den vil jeg bage til mine gæster i weekenden. Jeg bliver nok nødt til at bage 2 stænger, så der er nok. Jeg kommer lidt revet marcipan i, det er smumfe lækkert. Det bliver en succes på kaffebordet. Elsker dine opskrifter. Har fået SÅ meget inspiration.
Sommerhilsen
Lone Mathilde Marie Jørgensen 🤗