Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Butterdej med rabarber og æble

Butterdej med rabarber og æble

butterdej med rabarber og æble
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
337
SHARES
FacebookMessenger337PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på butterdej med rabarber og æble. En meget nem og lækker kage med butterdej og fyld. God til kaffe og som dessert.

Butterdej med rabarber og æble er en lækker kage, som du hurtigt laver af fersk butterdej, der kan købes på køl i de fleste supermarkeder.

Fyldet er blandt andet rabarber, æble og kanel, og kagen egner sig godt til både kaffen og som en god og lækker dessert, hvor butterdejskagen gerne serveres lun.

Se også: Jordbær med butterdej

Er du vild med marcipan, kan du sagtens rive lidt marcipan over fyldet, og det gøres inden du lukker og fletter kagen sammen.

Jeg har taget nogle billeder, så du nemt kan se hvordan du laver butterdejskagen, og der er kage nok til i hvert fald fire personer.

Opskrift på butterdej med rabarber

Butterdej med rabarber og æble

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 45 minutter min
Her er min opskrift på butterdej med rabarber og æble. En meget nem og lækker kage med butterdej og fyld. God til kaffe og som dessert.
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 175 g rabarber i mindre tern
  • 100 g æble i mindre tern
  • 30 g kartoffelmel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g rørsukker
  • 1 tsk kanel
  • 275 g butterdej fersk, ca. 40 x 24 cm.
  • 1 æg sammenpisket, til pensling
  • 15 g mandler hakkede
  • 1 spsk perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Til butterdej med rabarber og æble starter du med at skære rabarberstængler og æble i mindre tern. De må ikke være for store, fordi de skal nå at blive bagt møre i ovnen. Kommes i en skål.
  2. Vend det sammen med kartoffelmel. vaniljesukker, rørsukker og kanel. Du kan også bruge alm. hvidt sukker.
  3. Fold den ferske plade butterdej ud, og pladen er ca. 40 centimeter lang og 24 centimeter bred.
  4. De midterste 8 centimeter skal du ikke røre, da det er her fyldet lægges på. Men på hver side skæres strimler på skrå med ca. 5 centimeters mellemrum. Du kan se hvordan her på billedet.
    butterdej skæres i skrå strimler
  5. Fordel så fyldet på midten, men hold de yderste par centimeter i enderne fri.
    butterdej med fyld på midten
  6. Flet nu butterdejen sammen ved skiftesvis at folde et stykke dej på hver side ind over midten. Det er nemmere end det lyder, og husk at lukke enderne til.
    fletning af butterdejsstang
  7. Pensl din butterdejskage med sammenpisket æg, og drys den med hakkede mandler og perlesukker.
  8. Læg kagen forsigtigt på en bageplade med bagepapir, og bag den i ca. 22 minutter ved 200 °C over- og undervarme. Bages gerne på næstnederste rille, så bunden får lidt mere varme. Måske skal den have et minut eller to mere.

Næringsindhold

Kalorier530kcalKulhydrater60gProtein8gFedt29gMættet fedt7gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt16gTransfedt0.01gKolesterol41mgNatrium193mgKalium315mgKostfibre4gSukker21gVitamin A120IUVitamin C5mgCalcium72mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Butterdej med rabarber og æble skal være smuk og gyldent afbagt, og det tager typisk 22-25 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Lad den færdigbagte kage køle lidt af inden servering, men server den gerne lun.

Til sådan en butterdejskage kan serveres lidt letpisket flødeskum eller creme fraiche.

Se også: Verdens bedste rabarberkage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    juni 29, 2023 at 10:31 am

    Mums mums mums.
    Den vil jeg bage til mine gæster i weekenden. Jeg bliver nok nødt til at bage 2 stænger, så der er nok. Jeg kommer lidt revet marcipan i, det er smumfe lækkert. Det bliver en succes på kaffebordet. Elsker dine opskrifter. Har fået SÅ meget inspiration.
    Sommerhilsen
    Lone Mathilde Marie Jørgensen 🤗

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required