Her får du min opskrift på jordbær med butterdej. En super nem og hurtig kage med friske jordbær og en plade butterdej. God som dessert.
Jordbær med butterdej er en skøn lille kage til kaffen eller som dessert, og den er virkelig nem at bage.
Her bruges en plade butterdej, som du kan købe på køl i de fleste supermarkeder. Du kan selvfølgelig også lave din egen butterdej.
Se også: Lækker rabarbercrumble
Jeg har lavet kage som en rund kage, hvor jeg skærer dejen ud rundt om en tallerken. Du kan selvfølgelig bare bruge hele pladen af butterdej, og så bliver den noget større.
Her skal du så også bruge flere jordbær, og du skal nok næsten doble opskriften op.
Opskriften her er beregnet til fire personer. Som du kan læse længere nede, kan du også bage kagen med andre bær.
Opskrift på jordbær med butterdej
Jordbær med butterdej (som en nem kage)
Ingredienser
- 150 gram butterdej
- 200 gram jordbær - i kvarte
- 20 gram kartoffelmel
- 5 gram vaniljesukker
- 30 gram rørsukker - eller alm. sukker
- 10 gram mandler - hakkes groft
- 1 æg - til pensling
- 1 spiseskefuld perlesukker - til pynt
Sådan gør du
- Til jordbær med butterdej starter du med, at brede pladen med butterdej ud. Typisk er butterdejen lagt på bagepapir, så det er nemt.
- Læg en tallerken omvendt ovenpå butterdejen, og jeg bruger en tallerken med en diameter på ca. 25 centimeter. Skær hele vejen rundt, så du får en cirkel.
- Læg den på bageplade med bagepapir og tænd ovnen på 200 °C over- og undervarme.
- Jordbær klargøres og skæres i kvarte. Kom dem i en skål og vend forsigtigt sammen med kartoffelmel, vaniljesukker og rørsukker.
- Fordel jordbærrene midt på butterdejscirklen, så der er ca. 5 centimeter fri hele vejen ud til kanten.
- Fold nu forsigtigt kanten lidt ind over bærrene.
- Drys jordbærrene med lidt hakkede mandler.
- Pensl kanten med sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker.
- Jordbær med butterdej bages ca. 20 minutter på næstnederste rille i ovnen. Måske skal den have et par minutter mere, men det afhænger af hvor meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Jordbær med butterdej kan serveres straks, men den må gerne lige køle af i 10 minutter. Så er den knap så varm at servere.
I stedet for jordbær kan du også lave butterdejskagen med æbler og/eller andre bær. Fersken er også god i den.
Se også: Snyde basser med butterdej og creme
Karen Marie van Doore Poulsen
Skøn kage !