• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Bulgogi - koreansk ret med oksekød

Bulgogi - koreansk ret med oksekød

Bulgogi med oksekød fra Korea
4.3 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. september 2022 - Udgivet: 14. marts 2022

Bulgogi er en ret fra Korea. Her marineres oksekød i en asiatisk barbecuesovs, og det hele steges sammen. Aftensmad med en rigtig skøn smag.

Bulgogi er en koreansk ret, som har den helt særlige asiatiske barbecuesmag. Krydret men mild og delikat.

Navnet betyder ild-kød, og det skyldes ikke, at retten er så stærk, at den brænder i munden men det faktum, at den traditionelt laves over et ildsted eller på grillen.

Men vi kan sagtens tilberede kødet på en pande eller i en wok. Det bliver lækkert alligevel.

Når kødet er stegt, hældes det over kogte ris, og så kan du drysse med sesamfrø og forårsløg. Jeg plejer også at blande en asiatisk salat dertil.

Opskrift på koreansk bulgogi

Bulgogi med oksekød fra Korea
Karen SenecaKaren Seneca

Bulgogi med oksekød

4.25 fra 4 stemmer
Bulgogi er en ret fra Korea. Her marineres oksekød i en asiatisk barbecuesovs, og det hele steges sammen. Aftensmad med en rigtig skøn smag.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Marinering 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 522
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g oksekød - gerne ribeye el. andet mørt kød
  • ris - kogte
  • 3 forårsløg - hakkede til pynt
  • sesamfrø - ristet til pynt
Barbecuesauce
  • 2 tsk ingefær - fintrevet
  • 2 fed hvidløg - fintrevet
  • 1 pære - groftrevet
  • 1 løg - groftrevet
  • 0,5 dl sojasauce
  • 2,5 spsk brun farin
  • 2,5 spsk riseddike - el.lign. eddike
  • 1 spsk sesamolie
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 0,5 tsk chiliflager

Fremgangsmåde
 

Marinade
  1. Riv ingefær og hvidløgsfed fint, riv løg og pære groft. Du kan også blende det hele i stedet, men det er rart med en smule konsistens i marinaden, synes jeg.
  2. Bland de fire elementer med resten af ingredienserne til marinaden.
  3. Skær dine ribeyes i tynde stykker, max. 0,5 cm. Hæld dem ned i en frysepose.
  4. Hæld marinaden ned til kødet og sørg for at blande det hele godt. Kom på køl i en time.
Bulgogi
  1. Et kvarter før kødet er færdigmarineret, sætter du ris over. Her kan du også forberede en salat med for eksempel tynde strimler spidskål og gulerødder, edamamebønner og forårsløg.
  2. Varm din wok eller pande op til høj varme. Når panden er varm, hælder du kød og marinade på og lynsteger ca. fem minutter.
  3. Kom de kogte ris i et fad, hæld kødet henover og drys med hakkede forårsløg og eventuelt ristede sesamfrø.

Næringsindhold

Kalorier: 522kcalKulhydrater: 87gProtein: 24gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 4mgNatrium: 24705mgKalium: 547mgKostfibre: 3gSukker: 23gVitamin A: 85IUVitamin C: 3mgCalcium: 77mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Kødet skal skæres meget tyndt til den koreanske ret, bulgogi, men det er svært med råt kød.

Så prøv at fryse dit oksekød ned en times tid, før det skal skæres, så glider kniven meget lettere.

Se andre populære opskrifter fra Asien:

Sprøde forårsruller

Sur-sød sauce med sprødt svinekød

Dumplings med grøntsagsfyld

Koreansk kimchi

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required