Min opskrift på brunsviger i airfryer, hvor du får en let og luftig brunsvigerkage med snaks på toppen. Bages i form på 20 centimeter.
Brunsviger i airfryer er en skøn og nem kage, og her er der nok til 6 personer.
Brunsvigerkagen bages i en form på 20 gange centimeter - eller tilsvarende størrelse. God bagelyst.
Opskrift på brunsviger i airfryer
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 deciliter mælk - lun
- 25 gram gær
- 200 gram hvedemel
- 25 gram sukker
- 0,5 æg
- 50 gram smør - meget blødt
Snask
- 100 gram smør - meget blødt
- 150 gram brun farin
- 50 gram kagecreme - kan undværes men er lækker
Sådan gør du
- Til brunsviger i airfryer starter du med at røre gæren ud i den lune mælk. Tilsæt derefter hvedemel, sukker, æg og blødt smør.
- Ælt dejen godt igennem på køkkenbordet og det er nemt. Du kan selvfølgelig gøre det på en røremaskine.
- Lad dejen hvile tildækket i 15 minutter.
- Bred dejen ud til ca. 20 gange 20 centimeter, så den passer til en form i din airfryer. Du skal ikke rulle dejen, men blot trække den ud.
- Beklæd formen med bagepapir og læg derefter dejen.
- Rør ingredienserne til din snask til brunsvigeren sammen. Med fingrene laves huller i dejen i formen, og snasket fordeles over hele kagen. Brug lige fingrene igen til at lave lidt hullerne, så remoncen kommer lidt ned i kagen.
- Overdæk formen med et viskestykke og lad den hæve på køkkenbordet i 1 time.
- Bag din brunsvigeren i airfryeren ved 160 grader, hvor den skal have ca. 20 minutter. Husk at bagetiden kan variere fra model til model.
Næringsindhold
Tips
Sådan bager du brunsviger i airfryer. Lad nu kagen køle lidt af, hvorefter den skæres ud og nydes.
Del dine ideer og tanker med os andre her: