• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Brosme - ovnbagt med flødestuvede grøntsager

brosme i fad
Brosme er en fast spisefisk, der er i familie med torsken. Virkelig lækker, og her er den ovnbagt med grøntsager i fløde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. april 2022 - Udgivet:  9. november 2016

Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Brosme er en særdeles lækker spisefisk. Her er en opskrift med brosmen, der ovnbages med flødestuvede sukkerærter, gulerødder og broccoli.
  2. Opskrift på brosme i ovn
  3. Brosme - ovnbagt med flødestuvede grøntsager
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tip
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Brosme er en særdeles lækker spisefisk. Her er en opskrift med brosmen, der ovnbages med flødestuvede sukkerærter, gulerødder og broccoli.

Brosme er en vidunderlig spisefisk, der umiddelbart minder meget om torsk. Men den er finere i smagen, og den kan næsten smage lidt henad hummer og skaldyr. Hvilket virkelig er lækkert.

Så spørg endelig din fiskehandler efter brosmen, det vil du på ingen måder fortryde.

Her er opskriften på brosme i ovn beregnet til fire personer.

Opskrift på brosme i ovn

brosme i fad

Brosme - ovnbagt med flødestuvede grøntsager

Brosme er en særdeles lækker spisefisk. Her er en opskrift med brosmen, der ovnbages med flødestuvede sukkerærter, gulerødder og broccoli.
Bedømmelse
4.8 fra 6 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g brosme
  • 3-4 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 broccoli
  • 100 g sukkerærter
  • 4 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • ris - eventuelt basmati eller vilde ris

Fremgangsmåde

  • Start med at finde et ildfast fad frem, og smør den let med madolie
  • Skær gulerødder i tynde strimler, bladselleri i tynde skiver, og læg dem i bunden af fadet.
  • Broccoli skylles grundigt, og deles i mindre buketter. Læg også dem i fadet.
  • Skyl sukkerærter og kom dem ved.
  • Hæld så fløden over, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Så kommer turen til fisken. Tjek brosmefileterne for ben, da fisken helst skal være helt fri for ben.
  • Del brosmen i mindre stykker. Jeg deler normalt hver brosmefilet i fire mindre stykker, som du straks salter.
  • Læg dem ovenpå grøntsagerne.
  • Bag nu fisk og grøntsager i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor stegetiden er cirka 20 minutter.
  • Imens kan du koge løse ris som anvist på pakken. Når risene er kogt og din brosme stegt, kan du servere hele herligheden. Velbekomme.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Servér den ovnbagte fisk med ris og flødestuvede grøntsager. Et dejligt glas hvidvin passer godt til.

Brosme kan selvfølgelig også steges på panden, men den er god at tilberede i ovnen. Og så er det nemt, for den passer sig selv, imens man kan lave andre ting i køkkenet.

Se også opskrifter på andre fiskeretter:

Muslinger i tomatsovs

Dampet torsk

Honningmarineret laks

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Espen Stølen

    januar 20, 2024 at 8:06 pm

    Hei,
    Her mangler smak, fisken i seg selv er nydelig. Man trenger sitron og mer krydder for at smaken skal fremheves.

    Svar
  2. NielsChristensen

    november 11, 2022 at 2:21 pm

    Her kommer vi karry i. Det giver lige et ekstra pift.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required