Broccolipuré er en rigtig smart måde at servere den sunde kål på. Most med parmesan, citronsaft og en klat smør, smager den fortrinligt.
Broccolipuré får den mest fantastiske farve, som nærmest lyser op fra skålen. Samtidig er det en fin måde at udnytte kålens sunde egenskaber på.
Vi ved jo alle sammen, at kål er sundt, men det er ikke altid, vi gider spise det.
Når du purerer broccoli med blandt andet parmesan og citronsaft, får du en dejlig puré, som kan bruges som smørelse i sandwichs, sauce til pasta eller blot som tilbehør til en god steg.
Opskrift på broccolipuré med parmesan
Broccolipuré - opskrift på flot tilbehør
Ingredienser
- 1 stk broccoli
- 50 g parmesan
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk smør
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær broccolien ud i små buketter og skyl dem i et dørslag. Brug også det meste af stokken, der sagtens kan spises.
- Bring vand i kog. Når det koger, tilsætter du salt og broccoli. Når vandet er i kog igen, lader du dem koge i et par minutter uden låg.
- Kom parmesanstykker, citronsaft, salt, peber og broccoli i en skål og blend det hele sammen.
- Vend nu en smørklat i pureen, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip og serveringsforslag
Du kan sagtens lave en blanding af blomkål og broccoli, dog skal du være opmærksom på, at farven bliver mere udvandet.
Tilsæt eventuelt friske, hakkede mynteblade eller finthakket persille i din broccolipuré.
Her er andre opskrifter, som du med fordel kan lade dig inspirere af:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: