Min opskrift på en nem broccoligratin. Jeg laver min gratin med en tyk mælkesovs, broccoli, gulerødder og med lidt rasp på toppen.
Lav en lækker og nem broccoligratin med masser af broccoli, revne gulerødder og den klassiske, tykke mælkesauce.
Min gratin med broccoli er en lidt mere sund udgave, der dels laves uden ost og dels er med mindre smør, så den altså ikke indeholder så mange kalorier. Men smagen er stadig i top.
Kan du ikke undvære ost på gratinen, jamen så drysser du bare lidt over. Opskriften er beregnet til fire personer, og den er god til froskost, brunch eller let aftensmad.
Opskrift på broccoligratin
Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder
Ingredienser
- 200 g vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 400 g mælk
- 100 g hvedemel - udrørt i en smule koldt vand
- 6 æg
- 300 g broccoli - i små buketter
- 200 g gulerødder - rives groft
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
- Lidt muskatnød - revet
- salt og friskkværnet peber
- rasp - til fad og drys
- 3 skiver smør - tynde skiver
Fremgangsmåde
- Kom vand og og en grøntsagsterning i en gryde og kog det hurtigt op.
- I en skål piskes lidt af mælken sammen lidt af hvedemelet, hvorefter resten af melet piskes gradvist i sammen med resten af mælken så du undgår klumper.
- Pisk det i gryden, og lad det koge et par minutter. Nu har du en tyk hvid sauce.
- Tag gryden til side, hvorefter æggene piskes i et ad gangen.
- Vend så små broccolibuketter i sammen med revne gulerødder, og krydr med lidt revet muskatnød, salt og peber. Pres også lidt friskpresset citronsaft i.
- Smør et ovnfast fad i størrelse ca. 30 gange 20 centimeter, og drys med rasp.
- Fordel massen i fadet, pres det let ned, læg tre tynde skiver smør og drys lidt rasp på din broccoligratin. Du kan også drysse lidt revet ost over, hvis du er til det.
- Bag den lækre gratin med broccoli ved 170 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 1 time og 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige broccoligratin køles lidt af inden servering, og her kan den serveres med en god salat og groft brød. Velbekomme.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birgitte Husted Bendtsen
Hej
Hvad kan erstatte muskatnødder? Det er så sjældent, jeg skal bruge muskatnødder, at jeg ikke har “investeret” i dem.
De bedste hilsner og mange tak for alle de gode opskrifter og for nyhedsbrevet
Birgitte