Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Æggeretter › Broccoligratin

Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)

billede med broccoligratin
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMS
Indhold
  • Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder
  • Opskrift på broccoligratin
  • Tips
  • Relaterede opskrifter
  • Kommentarer

Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 10 minutter min
Samlet tid: 1 time t 40 minutter min
Min opskrift på en nem broccoligratin. Jeg laver min gratin med en tyk mælkesovs, broccoli, gulerødder og med lidt rasp på toppen.
Antal: 4 person
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 400 g mælk
  • 100 g hvedemel udrørt i en smule koldt vand
  • 6 æg
  • 300 g broccoli i små buketter
  • 200 g gulerødder rives groft
  • 2 spsk citronsaft friskpresset
  • Lidt muskatnød revet
  • salt og friskkværnet peber
  • rasp til fad og drys
  • 3 skiver smør tynde skiver

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og og en grøntsagsterning i en gryde og kog det hurtigt op.
  2. I en skål piskes lidt af mælken sammen lidt af hvedemelet, hvorefter resten af melet piskes gradvist i sammen med resten af mælken så du undgår klumper.
  3. Pisk det i gryden, og lad det koge et par minutter. Nu har du en tyk hvid sauce.
  4. Tag gryden til side, hvorefter æggene piskes i et ad gangen.
  5. Vend så små broccolibuketter i sammen med revne gulerødder, og krydr med lidt revet muskatnød, salt og peber. Pres også lidt friskpresset citronsaft i.
  6. Smør et ovnfast fad i størrelse ca. 30 gange 20 centimeter, og drys med rasp.
  7. Fordel massen i fadet, pres det let ned, læg tre tynde skiver smør og drys lidt rasp på din broccoligratin. Du kan også drysse lidt revet ost over, hvis du er til det.
  8. Bag den lækre gratin med broccoli ved 170 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 1 time og 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier349kcalKulhydrater34gProtein17gFedt16gMættet fedt8gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.3gKolesterol274mgNatrium994mgKalium667mgKostfibre4gSukker9gVitamin A9526IUVitamin C70mgCalcium219mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på broccoligratin

Lav en lækker og nem broccoligratin med masser af broccoli, revne gulerødder og den klassiske, tykke mælkesauce.

Min gratin med broccoli er en lidt mere sund udgave, der dels laves uden ost og dels er med mindre smør, så den altså ikke indeholder så mange kalorier. Men smagen er stadig i top.

Kan du ikke undvære ost på gratinen, jamen så drysser du bare lidt over. Opskriften er beregnet til fire personer, og den er god til froskost, brunch eller let aftensmad.

Tips

Den færdige broccoligratin køles lidt af inden servering, og her kan den serveres med en god salat og groft brød. Velbekomme.

Relaterede opskrifter

Kartoffelgratin - nem opskrift
Min opskrift på en nem og lækker kartoffelgratin med oksekød. Den populære ret laves med revne kartofler som låg på en velsmagende kødsovs.
Se opskriften her
kartoffelgratin med oksekød
Blomkålsgratin
Blomkålsgratin er en lækker gratin med blomkål og porrer. Her får du min nemme opskrift, og gratinen kan spises som en ret eller tilbehør.
Se opskriften her
billede med blomkålsgratin
Fiskegratin med kartoffelmos
Fiskegratin består af torsk i en lækker cremet sovs, som toppes med kartoffelmos og bages, indtil den er gylden. Denne ret smager fantastisk.
Se opskriften her
Fiskegratin
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgitte Husted Bendtsen skriver

    februar 29, 2024 at 10:34 am

    Hej
    Hvad kan erstatte muskatnødder? Det er så sjældent, jeg skal bruge muskatnødder, at jeg ikke har “investeret” i dem.

    De bedste hilsner og mange tak for alle de gode opskrifter og for nyhedsbrevet
    Birgitte

    Svar

Mere inspiration

  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon
  • billederesultat for æggewraps med laks og kylling
    Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required