• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder

Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder

billede med broccoligratin
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. februar 2024 - Udgivet:  25. februar 2024

Indhold

  1. Min opskrift på en nem broccoligratin. Jeg laver min gratin med en tyk mælkesovs, broccoli, gulerødder og med lidt rasp på toppen.
  2. Opskrift på broccoligratin
  3. Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder
  4. Tips
  5. Relaterede opskrifter
  6. Kartoffelgratin - nem opskrift
  7. Blomkålsgratin
  8. Fiskegratin med kartoffelmos

Min opskrift på en nem broccoligratin. Jeg laver min gratin med en tyk mælkesovs, broccoli, gulerødder og med lidt rasp på toppen.

Lav en lækker og nem broccoligratin med masser af broccoli, revne gulerødder og den klassiske, tykke mælkesauce.

Min gratin med broccoli er en lidt mere sund udgave, der dels laves uden ost og dels er med mindre smør, så den altså ikke indeholder så mange kalorier. Men smagen er stadig i top.

Kan du ikke undvære ost på gratinen, jamen så drysser du bare lidt over. Opskriften er beregnet til fire personer, og den er god til froskost, brunch eller let aftensmad.

Opskrift på broccoligratin

billede med broccoligratin
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder

5 fra 2 stemmer
Min opskrift på en nem broccoligratin. Jeg laver min gratin med en tyk mælkesovs, broccoli, gulerødder og med lidt rasp på toppen.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 10 minutter min
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 4 person
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 349
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 400 g mælk
  • 100 g hvedemel - udrørt i en smule koldt vand
  • 6 æg
  • 300 g broccoli - i små buketter
  • 200 g gulerødder - rives groft
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • Lidt muskatnød - revet
  • salt og friskkværnet peber
  • rasp - til fad og drys
  • 3 skiver smør - tynde skiver

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand og og en grøntsagsterning i en gryde og kog det hurtigt op.
  2. I en skål piskes lidt af mælken sammen lidt af hvedemelet, hvorefter resten af melet piskes gradvist i sammen med resten af mælken så du undgår klumper.
  3. Pisk det i gryden, og lad det koge et par minutter. Nu har du en tyk hvid sauce.
  4. Tag gryden til side, hvorefter æggene piskes i et ad gangen.
  5. Vend så små broccolibuketter i sammen med revne gulerødder, og krydr med lidt revet muskatnød, salt og peber. Pres også lidt friskpresset citronsaft i.
  6. Smør et ovnfast fad i størrelse ca. 30 gange 20 centimeter, og drys med rasp.
  7. Fordel massen i fadet, pres det let ned, læg tre tynde skiver smør og drys lidt rasp på din broccoligratin. Du kan også drysse lidt revet ost over, hvis du er til det.
  8. Bag den lækre gratin med broccoli ved 170 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 1 time og 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 349kcalKulhydrater: 34gProtein: 17gFedt: 16gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.3gKolesterol: 274mgNatrium: 994mgKalium: 667mgKostfibre: 4gSukker: 9gVitamin A: 9526IUVitamin C: 70mgCalcium: 219mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige broccoligratin køles lidt af inden servering, og her kan den serveres med en god salat og groft brød. Velbekomme.

Relaterede opskrifter

Kartoffelgratin - nem opskrift

4.8 fra 42 stemmer
Min opskrift på en nem og lækker kartoffelgratin med oksekød. Den populære ret laves med revne kartofler som låg på en velsmagende kødsovs.
Gå til opskrift
kartoffelgratin med oksekød

Blomkålsgratin

4.8 fra 17 stemmer
Blomkålsgratin er en lækker gratin med blomkål og porrer. Her får du min nemme opskrift, og gratinen kan spises som en ret eller tilbehør.
Gå til opskrift
billede med blomkålsgratin

Fiskegratin med kartoffelmos

5 fra 2 stemmer
Fiskegratin består af torsk i en lækker cremet sovs, som toppes med kartoffelmos og bages, indtil den er gylden. Denne ret smager fantastisk.
Gå til opskrift
Fiskegratin
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgitte Husted Bendtsen

    februar 29, 2024 at 10:34 am

    Hej
    Hvad kan erstatte muskatnødder? Det er så sjældent, jeg skal bruge muskatnødder, at jeg ikke har “investeret” i dem.

    De bedste hilsner og mange tak for alle de gode opskrifter og for nyhedsbrevet
    Birgitte

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required