Indhold
Broccolifrikadeller
Ingredienser
- 1 lille broccoli
- 200 g edamamebønner
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 æg
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- 3 spsk persille (finthakket )
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 1 lille broccoli snittes i mindre stykker og kommes i en blender. Du kan med fordel kassere stokken.
- Tilsæt også 200 g edamamebønnerr. Er de frosne, skal de overhældes med kogende vand og trække et minut, inden vandet sigtes fra, og bønnerne kommes ned til broccolien.
- Så kommes 1 løg, 2 fed hvidløg, 3 spsk persille, 2 æg og 2 spsk hvedemel i, men 1 dl mælk tilsættes gradvist, så din "fars" til dine broccolifrikadeller ikke bliver for tynd.
- Blend det hele og kom mælk i indtil du har den rette konsistens, hvor farsen til dine veggie deller hverken er for tyk eller tynd. Tilsæt cirka en teske salt og friskkværnet peber.
- Varm en pande op og kom en sjat olie og et par klatter smør på. Lad smørret bruse af.
- Form til broccolifrikadeller, som steges cirka tre minutter på hver side ved en middel varme. Vend veggiedellerne forsigtigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på broccolifrikadeller
Broccolifrikadeller er et sundt alternativ til de klassiske frikadeller, og den grønne variant er både lækker og nærende.
Her er "farsen" lavet med blandt andet broccoli og edamamebønner, og veggiedellerne er faktisk ret nemme at stege.
Opskriften er beregnet til fire personer. Antallet af deller med broccoli afhænger naturligvis af, hvor store du laver dem. Prøv også mine klassiske danske frikadeller.
Tips
Server broccolifrikadeller med det tilbehør, du bedst kan lide. Det kan være en mættende salat med couscous eller bulgur, ovnstegte kartofler eller stuvet spidskål.
Se også andre opskrifter på vegetariske deller:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Merethe skriver
Kan de fryses?
Lisbet skriver
Smager så lækkert
Har lavet det flere gange
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lisbet
Super dejligt at høre, og så er de jo sunde 🙂
Alt det bedste
Holger