Her er en nem opskrift på broccolifrikadeller lavet med broccoli og edamamebønner. Lækre og sunde veggiedeller, vegetariske og meget mættende.
Broccolifrikadeller er et sundt alternativ til de klassiske frikadeller, og den grønne variant er både lækker og nærende.
Her er "farsen" lavet med blandt andet broccoli og edamamebønner, og veggiedellerne er faktisk ret nemme at stege.
Opskriften er beregnet til fire personer. Antallet af deller med broccoli afhænger naturligvis af, hvor store du laver dem. Prøv også mine klassiske danske frikadeller.
Opskrift på broccolifrikadeller
Broccolifrikadeller (lækre deller af broccoli)
Ingredienser
- 1 lille broccoli
- 200 g edamamebønner
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 æg
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- 3 spsk persille - finthakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Broccoli snittes i mindre stykker og kommes i en blender. Du kan med fordel kassere stokken.
- Tilsæt også ca. 200 gram edamamebønner. Er de frosne, skal de overhældes med kogende vand og trække et minut, inden vandet sigtes fra, og bønnerne kommes ned til broccolien.
- Så kommes resten af ingredienserne i, men mælken tilsættes gradvist, så din "fars" til dine broccolifrikadeller ikke bliver for tynd.
- Blend det hele og kom mælk i indtil du har den rette konsistens, hvor farsen til dine veggie deller hverken er for tyk eller tynd. Tilsæt cirka en teske salt og nogle vrid friskkværnet peber.
- Varm en pande op og kom en sjat olie og et par klatter smør på. Lad smørret bruse af.
- Form til broccolifrikadeller, som steges cirka tre minutter på hver side ved en middel varme. Vend veggiedellerne forsigtigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Server broccolifrikadeller med det tilbehør, du bedst kan lide. Det kan være en mættende salat med couscous eller bulgur, ovnstegte kartofler eller stuvet spidskål.
Se også andre opskrifter på vegetariske deller:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Merethe
Kan de fryses?
Lisbet
Smager så lækkert
Har lavet det flere gange
Holger Rørby Madsen
Hej Lisbet
Super dejligt at høre, og så er de jo sunde 🙂
Alt det bedste
Holger