Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Boller med ølandshvedemel og koldhævet dej

Boller med ølandshvedemel og koldhævet dej

billederesultat for boller med ølandshvedemel
4.7 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
90
SHARES
FacebookMessenger90PinterestEmailSMS
Indhold
  • Lækre boller med ølandshvedemel. En meget nem opskrift på 12 ølandshvedeboller af koldhævet dej, der står i køleskabet natten over.
  • Opskrift på boller med ølandshvede
  • Boller med ølandshvedemel og koldhævet dej
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Lækre boller med ølandshvedemel. En meget nem opskrift på 12 ølandshvedeboller af koldhævet dej, der står i køleskabet natten over.

Boller med ølandshvede er meget nemme at lave - og så smager de altså himmelsk godt til morgenmad.

Ølandshvedeboller laves af en koldhævet dej, der passer sig selv i køleskabet natten over.

Dejen røres nemt sammen om aftenen, og om morgenen kan du hurtigt få friskbagt brød, som virkelig smager godt.

Ølandshveden er mørkere i farven end traditionelt hvedemel - og smagen er en smule sødere. Det giver altså nogle virkelig lækre boller, som alle elsker. Du kan i øvrigt læse mere om ølandshvede og andre meltyper her.

Se også disse opskrifter:

  • Ølandshvedebrød med honning (hævet i seks timer)
  • Koldhævede speltboller
  • Morgenmadsboller
  • Hjemmebagte boller med smør

Opskrift på boller med ølandshvede

Boller med ølandshvedemel og koldhævet dej

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 22 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Koldhævning + hævetid: 12 timer t
Samlet tid: 12 timer t 20 minutter min
Lækre boller med ølandshvedemel. En meget nem opskrift på 12 ølandshvedeboller af koldhævet dej, der står i køleskabet natten over.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g vand koldt
  • 10 g gær
  • 10 g honning
  • 600 g ølandshvedemel
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og gær i en skål sammen med honning, og rør det godt ud med en grydeske.
  2. Rør derefter ølandshvedemel i sammen med salt, og rør dagen sammen.
  3. Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen i køleskabet, da den skal koldhæve - og gerne i 11-12 timer. Det passer altså med natten over.
  4. Tag dejen ud af køleskabet og ud på et meldrysset bord. Dejen til de lækre boller med ølandshvede er nem at arbejde med, og den klistrer ikke frygtelig meget.
  5. Nu skal du ikke ælte dejen, men blot dele den i 12 lige store stykker, som sættes direkte på bageplade med bagepapir. Eller på en hulplade, hvilket gør ølandshvedebollerne endnu mere sprøde. Del dejen med en kniv eller metalskraber - og gerne med vand på hænder og redskab.
  6. Drys bollerne med lidt ølandshvedemel, og stil en dyb bradepande omvendt ovenpå, og lad nu bollerne hvile i ca. 30 minutter.
  7. Imens forvarmes ovnen til 250 grader varmluft.
  8. Bag de lækre boller med ølandshvede i cirka 15 minutter midt i ovnen. Luk lidt damp ud de sidste par minutter, hvor ovnlågen lige åbnes kort og lukkes igen et par gange.

Næringsindhold

Kalorier185kcalKulhydrater39gProtein5gFedt1gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.1gNatrium326mgKalium59mgKostfibre1gSukker1gVitamin C0.01mgCalcium9mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De nybagte boller med ølandshvede køles af på en rist.

FAQ

Kan man fryse boller med ølandshvedemel?

Ja, boller af ølandshvedemel er fryseegnet. Kom dem i en frysepose, og så har du altid lækre brød på frost.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas Jeppesen skriver

    januar 05, 2025 at 10:05 am

    Har brugt denne opskrift en del gange med stor success- men her på det sidste oplever jeg at dejen ikke hæver og bliver bastant. Og når jeg tager dejen ud af køleskabet er der en masse fugt i låget og det virker som om der er for meget fugt inde ved dejen. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre for at fikse det - nogen der ved noget?

    Svar
  2. Nadja skriver

    november 10, 2023 at 4:30 pm

    Er det tørgær eller almindelig gær ? Det er for mig lidt svært at anspore i opskriften 😁

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required