Lækre boller med ølandshvedemel. En meget nem opskrift på 12 ølandshvedeboller af koldhævet dej, der står i køleskabet natten over.
Boller med ølandshvede er meget nemme at lave - og så smager de altså himmelsk godt til morgenmad.
Ølandshvedeboller laves af en koldhævet dej, der passer sig selv i køleskabet natten over.
Dejen røres nemt sammen om aftenen, og om morgenen kan du hurtigt få friskbagt brød, som virkelig smager godt.
Ølandshveden er mørkere i farven end traditionelt hvedemel - og smagen er en smule sødere. Det giver altså nogle virkelig lækre boller, som alle elsker.
Du kan i øvrigt læse mere om ølandshvede og andre meltyper her.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på boller med ølandshvede
Boller med ølandshvedemel og koldhævet dej
Ingredienser
- 500 g vand - koldt
- 10 g gær
- 10 g honning
- 600 g ølandshvedemel
- 10 g salt
Fremgangsmåde
- Kom vand og gær i en skål sammen med honning, og rør det godt ud med en grydeske.
- Rør derefter ølandshvedemel i sammen med salt, og rør dagen sammen.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen i køleskabet, da den skal koldhæve - og gerne i 11-12 timer. Det passer altså med natten over.
- Tag dejen ud af køleskabet og ud på et meldrysset bord. Dejen til de lækre boller med ølandshvede er nem at arbejde med, og den klistrer ikke frygtelig meget.
- Nu skal du ikke ælte dejen, men blot dele den i 12 lige store stykker, som sættes direkte på bageplade med bagepapir. Eller på en hulplade, hvilket gør ølandshvedebollerne endnu mere sprøde. Del dejen med en kniv eller metalskraber - og gerne med vand på hænder og redskab.
- Drys bollerne med lidt ølandshvedemel, og stil en dyb bradepande omvendt ovenpå, og lad nu bollerne hvile i ca. 30 minutter.
- Imens forvarmes ovnen til 250 grader varmluft.
- Bag de lækre boller med ølandshvede i cirka 15 minutter midt i ovnen. Luk lidt damp ud de sidste par minutter, hvor ovnlågen lige åbnes kort og lukkes igen et par gange.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De nybagte boller med ølandshvede køles af på en rist.
Ølandshvedeboller er gode at fryse ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Thomas Jeppesen
Har brugt denne opskrift en del gange med stor success- men her på det sidste oplever jeg at dejen ikke hæver og bliver bastant. Og når jeg tager dejen ud af køleskabet er der en masse fugt i låget og det virker som om der er for meget fugt inde ved dejen. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre for at fikse det - nogen der ved noget?
Nadja
Er det tørgær eller almindelig gær ? Det er for mig lidt svært at anspore i opskriften 😁