Oversigt over indhold
Her er min bedste opskrift på boller med havregryn. Havregrynsboller bliver luftige og lette, og de er gode som morgenbrød. Nemme at bage.
Dejlige, lette og luftige boller med havregryn, der kun hæver en enkelt gang. Havregrynene giver bollerne lidt kant med kerne, men uden de bliver for tunge.
Opskriften giver 16 store boller, og selvom jeg foretrækker grovvalsede havregryn,, så kan du også sagtens anvende de finvalsede.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på boller med havregryn
Boller med havregryn
Ingredienser
- 5 dl vand - kogende
- 60 g havregryn - grovvalsede og økologiske
- 60 g smør - i mindre tern
- 1 dl mælk - lunken
- 40 g gær
- 750 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 3 spsk mælk
- havregryn - til drys
Fremgangsmåde
- Hæld de økologiske havregryn i en skål, og hæld kogende vand over. Rør lidt rundt, og lad havregrynene trække to minutter.
- Kom så smørret ved havregrynene i det varme vand, og lad det hele køle af indtil en temperatur på lidt under 40 grader (lillefingervarmt). Det skal være lunkent for ikke at slå gæren ihjel om lidt.
- Lun mælken, og hæld den i skålen til røremaskinen. Rør nu gæren ud i mælken.
- Tilsæt indholdet fra havregrynsskålen, og rør også gradvist hvedemelet ind i dejen. Kom salt og rørsukker ved, og ælt nu dejen til bollerne igennem i 10 minutter på røremaskinen. Du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden, men det kræver lidt hårdt arbejde.
- Når dejen er æltet godt igennem, vender du den ud på et meldrysset bord. Den er lidt tynd endnu. Ælt nu dejen igennem med hænderne, og tilfør hvedemel (indgår ikke i opskriften) indtil bolledejen har den rette konsistens, der er smidig, men hverken for hård eller tynd.
- Del dejen i 16 stykker (hvis du laver 1 portion), som du sætter du med en bageplade beklædt med bagepapir - og drysset med lidt mel. Jeg plejer blot at sætte stykkerne over på pladen, men du kan selvfølgelig trille dem til boller.
- Læg et viskestykke over, og lad havregrynsbollerne hæve et lunt sted i 30-35 minutter.
- Pensl så bollerne med sammenpiskede æggeblommer og lidt mælk, og drys med grovvalsede havregryn.
- Bag dine boller med havregryn i en forvarmet ovn ved 200 °C varmluft, og bagetiden er cirka 15-17 minutter. Klik her og sæt det nemme minutur i gang.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag de færdigbagte havregrynsboller ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.
Note: Bemærk at disse boller med havregryn kun hæver én gang - og det er sådan de skal være.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lisbeth skriver
Kan disse boller fryses og er de så lige så gode?
Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver
Boller med havregryn er super sunde. Havregryn får en dejlig nødde-agtig smag, når de bliver bagt i boller og brød. Det elsker jeg. Jeg har tilføjet din opskrift en god håndfuld jumborosiner. Vi ELSKER rosiner i min familie. God søndag 😊
Conny Jørgensen skriver
Hej.
Kan jeg bruge vand istedet for mælk ??