Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Boler med havregryn

Boller med havregryn (der kun hæver en gang)

billederesultat for boller med havregryn
4.8 fra 54 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
932
SHARES
FacebookMessenger932PinterestEmailSMS
Indhold
  • Boller med havregryn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på boller med havregryn
  • Tips
  • Kommentarer

Boller med havregryn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 54 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 35 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Her er min bedste opskrift på boller med havregryn. Havregrynsboller bliver luftige og lette, og de er gode som morgenbrød. Nemme at bage.
Antal: 16
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 60 g havregryn (grovvalsede og økologiske )
  • 5 dl vand (kogende)
  • 60 g smør ( i mindre tern)
  • 1 dl mælk (lunken)
  • 40 g gær
  • 750 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
Pynt
  • 1 æg
  • 3 spsk mælk
  • havregryn (til drys)

Fremgangsmåde

  1. Hæld 60 g havregryn i en skål, og hæld 5 dl vand (kogende) over. Rør lidt rundt, og lad havregrynene trække to minutter.
  2. Kom så 60 g smør ved havregrynene i det varme vand, og lad det hele køle af indtil en temperatur på lidt under 40 grader (lillefingervarmt). Det skal være lunkent for ikke at slå gæren ihjel om lidt.
  3. Lun 1 dl mælk, og hæld den i skålen til røremaskinen. Rør 40 g gær ud i mælken.
  4. Tilsæt indholdet fra havregrynsskålen, og rør også gradvist 750 g hvedemel ind i dejen. Kom 1 tsk salt og 2 tsk sukker ved, og ælt nu dejen til bollerne igennem i 10 minutter på røremaskinen. Du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden, men det kræver lidt hårdt arbejde.
  5. Når dejen er æltet godt igennem, vender du den ud på et meldrysset bord. Den er lidt tynd endnu. Ælt nu dejen igennem med hænderne, og tilfør hvedemel (indgår ikke i opskriften) indtil bolledejen har den rette konsistens, der er smidig, men hverken for hård eller tynd.
  6. Del dejen i 16 stykker (hvis du laver 1 portion), som du sætter du med en bageplade beklædt med bagepapir - og drysset med lidt mel. Jeg plejer blot at sætte stykkerne over på pladen, men du kan selvfølgelig trille dem til boller.
  7. Læg et viskestykke over, og lad havregrynsbollerne hæve et lunt sted i 30-35 minutter.
  8. Pensl så bollerne med 1 æg, der piskes sammen med 3 spsk mælk, og drys med grovvalsede havregryn.
  9. Bag dine boller med havregryn i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og bagetiden er cirka 15-17 minutter.

Næringsindhold

Kalorier220kcalKulhydrater38gProtein6gFedt5gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol33mgNatrium56mgKalium87mgKostfibre2gSukker1gVitamin A141IUVitamin C0.003mgCalcium24mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på boller med havregryn

Dejlige, lette og luftige boller med havregryn, der kun hæver en enkelt gang. Havregrynene giver bollerne lidt kant med kerne, men uden de bliver for tunge.

Opskriften giver 16 store boller, og selvom jeg foretrækker grovvalsede havregryn,, så kan du også sagtens anvende de finvalsede.

Se også mine opskrifter på:

  • Fuldkornsboller
  • Hurtige boller
  • Havreboller
  • Klassiske bløde boller
  • Havregrødsboller

Tips

Tag de færdigbagte havregrynsboller ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.

Note: Bemærk at disse boller med havregryn kun hæver én gang - og det er sådan de skal være.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth skriver

    maj 21, 2025 at 1:11 pm

    Kan disse boller fryses og er de så lige så gode?

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    marts 09, 2025 at 10:08 am

    Boller med havregryn er super sunde. Havregryn får en dejlig nødde-agtig smag, når de bliver bagt i boller og brød. Det elsker jeg. Jeg har tilføjet din opskrift en god håndfuld jumborosiner. Vi ELSKER rosiner i min familie. God søndag 😊

    Svar
  3. Conny Jørgensen skriver

    december 11, 2024 at 11:50 pm

    Hej.
    Kan jeg bruge vand istedet for mælk ??

    Svar
  4. Marianne skriver

    september 20, 2024 at 1:55 pm

    Super nem opskrift og mega lækkert resultat hver gang.

    Svar
  5. Nathalie skriver

    september 01, 2024 at 6:40 am

    De lækreste boller! Jeg har brugt denne opskrift LÆNGE - har du mon lige rettet i den? Synes målene er lidt anderledes end de plejer.

    Svar
  6. Christian skriver

    april 14, 2024 at 12:54 pm

    Vildt god opskrift, bollerne holder sig virkelig længe. Jeg skifter dog smør ud med olivenolie og 250g af melet ud med 250g tipo el. manitoba.

    Svar
  7. Dorthe Larsen skriver

    marts 24, 2024 at 1:59 pm

    Har bagt dem et par gange og skiftet 100 gram af hvedemelet ud med groft hvedemel. Så har jeg brugt 50 gram gær også, må sige de bliver så lækre.

    Svar
  8. Margalit skriver

    februar 25, 2024 at 4:32 pm

    Har lige lavet disse havregrynsboller. Har ledt efter den perfekte opskrift! Det er sååååå meget denne her. De er så lækre og nemme at lave. 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 25, 2024 at 5:05 pm

      Mange tak, Margalit, det er jeg glad for at høre. Jeg synes også de er ret lækre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Naja skriver

    januar 28, 2024 at 10:49 am

    Tak for lækre opskrifter!
    Kan jeg tilføje lidt revet gulerod eller..?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 28, 2024 at 12:22 pm

      Hej Naja
      Ja, det vil bestemt være fint. God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. BageAjs skriver

    januar 20, 2024 at 9:45 pm

    Venligst angiv om det er strøgen ske eller med top..
    Mælk er jo indlysende mens sukker og især salt gør en væsentlig forskel.

    Svar
  11. Ingrid Skovbo skriver

    oktober 06, 2022 at 7:30 am

    Kan man bruge olie i stedet for smør, jeg kan ikke tåle mælk?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 06, 2022 at 9:32 am

      Hej Ingrid
      Det kan du sagtens. Husk at olien skal være smagsneutral, og at omregnet svarer 100 gram smør til ca. 85 gram olie.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  12. Annemette skriver

    april 18, 2021 at 10:51 am

    hejsa.
    Kan man koldhæve bollerne??

    Svar
  13. Louise skriver

    september 01, 2020 at 12:20 pm

    Hej. Kan man undgå at bruge kogene vand og bruge lunkent vand i stedet for? Så man ikke behøver at vente på at blandingen køler ned 🙂

    Svar
    • Chalina skriver

      juli 31, 2023 at 9:47 pm

      Jeg går det i 3dl kogende vand og tilføjer så 2dl kold vand når det har stået lidt. Så rammer det ca temp ☺️

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required