Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Boller med havregryn (der kun hæver en gang)

Boller med havregryn (der kun hæver en gang)

billederesultat for boller med havregryn
4.8 fra 54 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
926
SHARES
FacebookMessenger926PinterestEmailSMS
Opdateret: 12. maj 2024 - Udgivet: 24. maj 2023
Oversigt over indhold
  • Her er min bedste opskrift på boller med havregryn. Havregrynsboller bliver luftige og lette, og de er gode som morgenbrød. Nemme at bage.
  • Opskrift på boller med havregryn
  • Boller med havregryn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Her er min bedste opskrift på boller med havregryn. Havregrynsboller bliver luftige og lette, og de er gode som morgenbrød. Nemme at bage.

Dejlige, lette og luftige boller med havregryn, der kun hæver en enkelt gang. Havregrynene giver bollerne lidt kant med kerne, men uden de bliver for tunge.

Opskriften giver 16 store boller, og selvom jeg foretrækker grovvalsede havregryn,, så kan du også sagtens anvende de finvalsede.

Se også mine opskrifter på:

  • Fuldkornsboller
  • Hurtige boller
  • Havreboller
  • Klassiske bløde boller
  • Havregrødsboller

Opskrift på boller med havregryn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Boller med havregryn

4.82 fra 54 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 35 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 16 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 220
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 5 dl vand - kogende
  • 60 g havregryn - grovvalsede og økologiske
  • 60 g smør - i mindre tern
  • 1 dl mælk - lunken
  • 40 g gær
  • 750 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
Pynt
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk mælk
  • havregryn - til drys
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld de økologiske havregryn i en skål, og hæld kogende vand over. Rør lidt rundt, og lad havregrynene trække to minutter.
  2. Kom så smørret ved havregrynene i det varme vand, og lad det hele køle af indtil en temperatur på lidt under 40 grader (lillefingervarmt). Det skal være lunkent for ikke at slå gæren ihjel om lidt.
  3. Lun mælken, og hæld den i skålen til røremaskinen. Rør nu gæren ud i mælken.
  4. Tilsæt indholdet fra havregrynsskålen, og rør også gradvist hvedemelet ind i dejen. Kom salt og rørsukker ved, og ælt nu dejen til bollerne igennem i 10 minutter på røremaskinen. Du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden, men det kræver lidt hårdt arbejde.
  5. Når dejen er æltet godt igennem, vender du den ud på et meldrysset bord. Den er lidt tynd endnu. Ælt nu dejen igennem med hænderne, og tilfør hvedemel (indgår ikke i opskriften) indtil bolledejen har den rette konsistens, der er smidig, men hverken for hård eller tynd.
  6. Del dejen i 16 stykker (hvis du laver 1 portion), som du sætter du med en bageplade beklædt med bagepapir - og drysset med lidt mel. Jeg plejer blot at sætte stykkerne over på pladen, men du kan selvfølgelig trille dem til boller.
  7. Læg et viskestykke over, og lad havregrynsbollerne hæve et lunt sted i 30-35 minutter.
  8. Pensl så bollerne med sammenpiskede æggeblommer og lidt mælk, og drys med grovvalsede havregryn.
  9. Bag dine boller med havregryn i en forvarmet ovn ved 200 °C varmluft, og bagetiden er cirka 15-17 minutter. Klik her og sæt det nemme minutur i gang.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 220kcalKulhydrater: 38gProtein: 6gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 33mgNatrium: 56mgKalium: 87mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 141IUVitamin C: 0.003mgCalcium: 24mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Tag de færdigbagte havregrynsboller ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.

Note: Bemærk at disse boller med havregryn kun hæver én gang - og det er sådan de skal være.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth skriver

    maj 21, 2025 at 1:11 pm

    Kan disse boller fryses og er de så lige så gode?

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    marts 09, 2025 at 10:08 am

    Boller med havregryn er super sunde. Havregryn får en dejlig nødde-agtig smag, når de bliver bagt i boller og brød. Det elsker jeg. Jeg har tilføjet din opskrift en god håndfuld jumborosiner. Vi ELSKER rosiner i min familie. God søndag 😊

    Svar
  3. Conny Jørgensen skriver

    december 11, 2024 at 11:50 pm

    Hej.
    Kan jeg bruge vand istedet for mælk ??

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required