Langtidshævede og nemme græskarboller med ristede græskarkerner er super godt brød, der kan bruges både som kuvertbrød og til madpakken.
Græskarboller indeholder med ristede græskarkerner - men hvad er græskarkerner egentlig? Jo, græskarkerner er i virkeligheden frø i græskar. De kan spises i rå tilstand, men ristes ofte for at få en bedre smag.
Ristede græskarkerner kan bruges både i bagværk, som her - og i salater eller som snack.
Græskarkerner er sunde. De indeholder blandt andet zink, hvilket er godt mod lysten til sukker. Men de indeholder også en hel del fedt. Heldigvis er det de sunde Omega3-fedtsyrer.
Og da du kun har 100 gram græskarkerner i denne opskrift, skal du ikke være bekymret for det samlede fedtindhold i bollerne.
Se også mine populære opskrifter på almindelige bløde boller, fødselsdagsboller og italienske durumboller.
Opskrift på græskarboller
Græskarboller med ristede græskarkerner
Ingredienser
- 100 g græskarkerner
- 2 dl yoghurt - naturel
- 10 g gær
- 1 spsk sirup
- 0,5 dl olivenolie
- 1 tsk salt
- 4 dl vand
- 100 g rugmel
- 200 g speltmel - fuldkorns
- 450 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Rist græskarkerner på en tør og meget varm pande. Det giver mere smag til græskarkernerne. Lad dem køle af, inden du putter dem i dejen.
- Gem en smule, ca. femtedel, til at pynte bollerne med, inden de skal i ovnen.
- Smuldr gæren i yoghurten og tilsæt herefter sirup, olivenolie, salt, vand og græskarkerner.
- Bland melet i lidt ad gangen, først rugmelet, herefter fuldkornsspeltmelet og til sidst hvedemelet. Brug meget gerne en røremaskine og lad dejen blive æltet længe, gerne 12-15 minutter.
- Dejen skal være lidt klæbrig, når den er klar til hævning.
- Lad dejen hæve i mindst 5 timer og gerne natten over.
- Form græskarboller forsigtigt med to skeer, og sæt dem på bageplade med bagepapir.
- Drys græskar på bollerne og sæt dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det er altid en god idé at banke forsigtigt i bunden af græskarboller for at finde ud af, om de er færdige.
Hvis de lyder hult er de perfekte. Køles af på en rist. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Camille Klintmann
Hej Holger
Hvis man ikke vil have rug- og speltmel i, kan man så bare tilsætte mere hvedemel, og hvor meget?
Mvh Camille