• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Grønne bønner med hvidløg og citron

bønner med hvidløg
Grønne bønner med hvidløg, og de smager aldeles fremragende til rigtig mange slags kød. Bønnerne steges på panden med hvidløg og lidt citronsaft. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. april 2023 - Udgivet:  27. april 2023

Del gerne:
252
SHARES
FacebookMessenger252PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en nem og hurtig opskrift på stegte bønner med hvidløg og citron som tilbehør til mange kødretter. Både friske og frosne bønner kan bruges.
  2. Opskrift på bønner med hvidløg
  3. Grønne bønner med hvidløg og citron
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift

Her er en nem og hurtig opskrift på stegte bønner med hvidløg og citron som tilbehør til mange kødretter. Både friske og frosne bønner kan bruges.

Du skal prøve at lave grønne bønner med hvidløg, for de smager altså fremragende.

Normalt koger man jo blot bønnerne, men du kan give dem endnu mere smag med denne opskrift.

Her steges bønnerne nemlig i smør med hvidløg, hvorefter de lige vendes med lidt citron. Bedre bliver det ikke.

Hvidløgsbønnerne kan bruges som tilbehør til næsten alle kødretter, så bare spis løs.

Se også, hvordan du laver bønner med parmaskinke.

Opskrift på bønner med hvidløg

bønner med hvidløg

Grønne bønner med hvidløg og citron

Her er en nem og hurtig opskrift på stegte bønner med hvidløg og citron som tilbehør til kødretter. Både friske og frosne bønner kan bruges.
Bedømmelse
4.8 fra 4 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g grønne bønner - haricots verts
  • 50 g smør
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk citron
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at nippe enderne af de grønne bønner.
  • Hvidløgsfed pilles og hvidløgspresseren findes frem.
  • Varm en stor pande op ved en middel varme og kom smørret på. Lad det bruse af og blive nøddebrunt.
  • Pres hvidløgsfed ned i det brunede smør og ryst panden runden. Lad lige smørret tage smag af hvidløg i et halvt minuts tid.
  • Kom derefter de grønne bønner på panden og vend dem rundt i hvidløgssmørret.
  • Steg bønnerne 4-5 minutter ved middel varme, hvor du flere gange lige vender bønnerne rundt.
  • Pres saften af en halv citron ud over bønnerne.
  • Krydr med lidt salt og peber, og så er dine grønne bønner med hvidløg klar.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
122
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
27
mg
9
%
Natrium
 
668
mg
29
%
Kalium
 
218
mg
6
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
1003
IU
20
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
Calcium
 
42
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Stegte bønner med hvidløg og citron er perfekt tilbehør til mange slags kød. Ja, faktisk passer de til næsten alt, så du kan sagtens servere dem til frikadeller eller laks.

Prøv også at servere bønnerne til en god, grydestegt kalveculotte, en oksesteg stegt som vildt eller en langtidsstegt skinke i ovn. De skal nok blive et hit.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Rask

    februar 22, 2025 at 7:43 am

    Hej.
    Retten med stegte bønner ser lækker ud.
    Men er den med friske bønner? Svært at få fat på nu.
    Kan den laves med frosne? Eller blir de for bløde? Uden bid?
    Mvh
    Karen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 23, 2025 at 6:32 am

      Hej Karen
      Ja, vi er desværre ikke i sæson med grønne bønner lige nu, men du kan sagtens bruge frosne bønner. Det gør jeg ofte. De skal ikke forkoges.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Claudia

    december 27, 2021 at 2:03 pm

    Hvis nu, man påtænker at bruge frosne bønner, skal disse så først tøes op? Eller kommer man dem direkte på panden i frossen tilstand?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required