Indhold
BLT sandwich med bacon, salat og tomat
Fremgangsmåde
- Skyl 1 romainesalat, og del den i mindre stykker.
- Steg din bacon i ovn - det er nemt og hurtigt. Du skal bruge 16 skiver bacon.
- Skyl 150 g tomater og skær dem i tynde skiver.
- Rist 16 skiver toastbrød så de er brune og sprøde.
- Saml så dine sandwiches ved at smøre to stykker brød med dressing, og i alt skal du bruge 1 portion burgerdressing. Læg salat på det ene stykke brød, tomat oven på og slut af med bacon. Læg det andet stykke brød på, klem lidt sammen og del samdwichen på skrå i to stykker.
- Sæt eventuelt en tandstikker igennem, så BLT'en bliver hængende sammen.
Opskrift på BLT
BLT, der står for bacon, lettuce og tomato (bacon, salat og tomat), er en særdeles populær sandwich. Og det forstår man godt. Men der er selvfølgelig også en fjerde ingrediens, nemlig et godt toastbrød.
Her er den klassiske version en hvede toastbrød, men jeg vil også anbefale en fuldkorns udgave - eventuelt med grahamsmel. Brødet toaster du godt af, så det bliver helt sprødt.
Der er også forskellige holdninger til hvilken salat man skal bruge i en BLT, og her i denne opskrift har jeg brugt en romainesalat.
Men jeg synes også den klassiske icebergsalat er glimrende, da den dels ikke har for meget smag, og samtidig er meget sprød.
Sandwichen stammer fra omkring år 1900, og en anden strid om BLT'en, om man skal skære kanterne af. Jeg plejer ikke at gøre det - og når sandwichen er samlet, skærer jeg den på skrå - det fungerer bedst.
Samtidig kan du i linket herunder få min opskrift på hjemmelavet burgerdressing eller mayo - den smager super godt. Opskriften giver fire halve BLT-sandwiches til hver person - du kan jo selv justere mængden.
Se også disse opskrifter:
Servering
Spis denne lækre sandwich til både frokost og aftensmad. Den er også perfekt til en tur til stranden eller i skoven. Eller som madpakke.
Og vælger du fuldkornstoast er det faktisk en nogenlunde sund ret. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.