• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Blommekage

Blommekage

hjemmebagt blommekage
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
86
SHARES
FacebookMessenger86PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. august 2023 - Udgivet:  20. august 2023

Indhold

  1. Her er en nem og lækker opskrift på blommekage fra Lagkagehuset, og den laves med friske blommer, en hjemmelavet creme og kanelremonce. God dessertkage.
  2. Opskrift på nem blommekage
  3. Blommekage fra Lagkagehuset
  4. Tips

Her er en nem og lækker opskrift på blommekage fra Lagkagehuset, og den laves med friske blommer, en hjemmelavet creme og kanelremonce. God dessertkage.

Blommekage fra Lagkagehuset er en lækker kage med friske blommer, og kagen er nem at lave.

Blommekagen er blandt andet med en hjemmelavet creme og en skøn remonce, og den er virkelig god som en dessertkage. Du kan dog sagtens lave en pulvercreme i stedet for den hjemmelavede.

Generelt ser opskriften måske lidt kringlet, men den er faktisk ganske nem at bage, og brug gerne en springform med en diameter på ca. 22 centimeter. Så bliver din kage med blommer nemlig passende høj.

Mængden af blommer afhænger selvfølgelig af størrelsen på blommerne, men jeg bruger normalt 3-4 blommer til kagen, hvor de tynde blommebåde skal nå hele vejen rundt i kagen.

Blommekagen rækker til otte personer, måske lidt mere, og du kan med fordel lave blommekagen god tid i forvejen.

Se også de populære kageopskrifter på:

  • Blommetærte
  • Blomme crumble

Opskrift på nem blommekage

hjemmebagt blommekage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blommekage fra Lagkagehuset

4.86 fra 7 stemmer
Her er en nem og lækker opskrift på blommekage fra Lagkagehuset, og den laves med friske blommer, en hjemmelavet creme og kanelremonce. God dessertkage.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 478
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kagecreme
  • 200 g kagecreme
Kanelremonce
  • 50 g smør - blødt
  • 50 g sukker
  • 3 tsk kanel
Crumbledej
  • 75 g hvedemel
  • 25 g smør - koldt, i tern
  • 25 g sukker
  • 0,5 tsk bagepulver
Dej
  • 150 g smør - blødt
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 blommer - modne, skåret i både

Fremgangsmåde
 

Creme
  1. Til blommekage starter du med, at lave en god kagecreme. Gerne den hjemmelavede, men en købecreme er også ok.
Kanelremonce
  1. Rør blødt smør sammen med sukker og kanel til en ensartet masse. Rør ikke for længe.
Crumble
  1. Kom hvedemel i en skål sammen med koldt smør i tern, sukker og bagepulver. Smuldr smørret ud, så det kommer til at ligne revet ost.
Dej
  1. Kom blødt smør og sukker i en skål, og pisk det grundigt. Derefter piskes æggene i et ad gangen, så du får en luftig æggemasse. Bland hvedemel sammen med bagepulver, og vend det i æggemassen uden at slå for meget luft ud af dejen. Brug gerne en dejskraber.
  2. Læg et stykke bagepapir i en springform med en diameter på ca. 22 centimeter, og klem bagepapiret fast i bunden. Fjern det overskydende stykke bagepapir. Smør kanten på formen med smør. Forvarm din ovn til 210 grader over- og undervarme.
  3. Fordel først smuldredejen nederst i formen. Derpå kommes ca. halvdelen af dejen. Det kan være lidt tricky, men det kan altså lade sig gøre med lidt snilde.
  4. Derpå fordeles med forsigtighed kanelremonce og kagecreme, inden du øverst fordeler den sidste halvdel af dejen. Blommestykkerne må gerne stikkes lidt ned i dejen, men ikke for meget.
  5. Blommer, der er skåret i både, lægges smukt øverst rundt i ring, og der lægges også nogle både på midten. Som du kan se på billedet her. Drys til sidst lidt sukker over kagen.
    kage med blommer klar til at komme i ovnen
  6. Blommekage bages nu ca. 40 minutter ved 210 grader over- og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier: 478kcalKulhydrater: 51gProtein: 6gFedt: 29gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 122mgNatrium: 435mgKalium: 102mgKostfibre: 2gSukker: 28gVitamin A: 880IUVitamin C: 2mgCalcium: 29mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdig blommekage er blandt andet god som dessertkage, men lad den køle af først. Du kan evt. pynte kagen med sigtet flormelis, men den kan sagtens serveres som den er.

Blommekagen fra Lagkagehuset kan godt fryses ned.

Og endelig kan blommerne erstattes med eks. æbler, hvis du mere er til det. Men så er det selvfølgelig ikke længere en blommekage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required