Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.
Blomkålsris er faktisk ret smart. På mange måder. Dels er det super hurtigt og nemt at tilberede, og dels indeholder det ganske få kalorier. Samtidig er det en god måde at spise kål på, og vi ved jo allesammen hvor sund kål er.
Her er tre gode og nemme opskrifter på blomkålsris, som du uden videre kan kaste dig over. Opskrifterne er til fire personer, hvor jeg har anvendt et ret stort blomkålshoved. Du kan også vælge to mindre blomkål.
Generelt for alle opskrifterne er desuden, at du fjerner de grønne blade, og skærer stokken fra. Del så blomkålshovedet i kvarte, som du derefter river på den grove side af et almindeligt rivejern.
Du kan også anvende en blender eller foodprocessor, men jeg synes rivejernet giver en god og rustik struktur med masser af smag og håndværk.
Under denne proces kommer blomkålen til at ligne ris, og deraf navnet.
Først er her pandeudgaven af det sunde tilbehør.
Se også disse opskrifter:
Kylling i flødetomatsovs med blomkålsris
Sund opskrift på blomkålsris
Blomkålsris - den bedste opskrift
Ingredienser
Pandestegt blomkålsris
- 1 stor blomkål
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk citronsaft
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Varm olivenolien på en middelvarm pande, og tilsæt finthakket hvidløg. Lad det snurre et minuts uden hvidløget tager farve.
- Kom blomkål ved sammen med citronsaft, og lad det nu svitse i cirka 10 minutter, hvor de vender det rundt undervejs. Til sidst vendes friskhakket persille i, og der krydres med lidt salt.
- De pandestegte blomkålsris kan også tilsættes lidt forårsløg sammen med hvidløg, eller du kan undvære hvidløgsfedet. Persille kan erstattes med koriander.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Kogt blomkåls ris
1 stor blomkål
Salt
Fremgangsmåde
- Kogt blomkålsris er måske den allernemmeste måde at lave tilbehøret på. Det revne blomkål kommes i en skål, og overhældes med kogende vand, så det netop dækker.
- Lad det stå 30 sekunder, og hæld derefter blomkålen i et dørslag, så vender løber væk.
- Giv lidt salt, og servér straks.
- Med 30 sekunder i vandet har blomkålen stadig lidt struktur og bid, men hvis du ønsker den lidt mere blød i konsistensen, så lader du den blot stå i det kogende vand i et minut eller mere.
Blomkåls ris i ovn
1 stor blomkål
2 spiseskefulde olivenolie
1 fed hvidløg
Salt
Fremgangsmåde
- Blomkål kommes i en skål, og vendes med olivenolie og presset hvidløgsfed. Vend det rundt, og bred det ud på en bageplade.
- Bag nu blomkålsrisen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, hvor det cirka skal have 15 minutter. Måske lidt længere, men det er færdig når det begynder at tage lidt farve.
- Kom den færdigbagte blomkålsris i en flot skål, og krydr med lidt salt. Serveres straks.
Endelig skal det siges, at du selvfølgelig også kan nyde blomkåls ris som rå salat, for det smager også dejligt.
Blomkålsrisen passer blandt andet godt som tilbehør til mange retter, herunder blandt andet kylling og svinemørbrad.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: