Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Blomkålsris

Blomkålsris (på 3 forskellige måder - nem opskrift)

billede med blomkålsris
4.7 fra 76 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Blomkålsris - den bedste opskrift
  • Opskrift på blomkålsris
  • Kogt blomkåls ris
  • Blomkåls ris i ovn
  • Sådan bruges blomkålsris
  • FAQ
  • Kommentarer

Blomkålsris - den bedste opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 76 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Pandestegt blomkålsris
  • 1 stor blomkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde

  1. Varm olivenolien på en middelvarm pande, og tilsæt finthakket hvidløg. Lad det snurre et minuts uden hvidløget tager farve.
  2. Kom blomkål ved sammen med citronsaft, og lad det nu svitse i cirka 10 minutter, hvor de vender det rundt undervejs. Til sidst vendes friskhakket persille i, og der krydres med lidt salt.
  3. De pandestegte blomkålsris kan også tilsættes lidt forårsløg sammen med hvidløg, eller du kan undvære hvidløgsfedet. Persille kan erstattes med koriander.

Næringsindhold

Kalorier101kcalKulhydrater8gProtein3gFedt7gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gNatrium44mgKalium446mgKostfibre3gSukker3gVitamin A85IUVitamin C74mgCalcium35mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blomkålsris

Blomkålsris er faktisk ret smart. På mange måder. Dels er det super hurtigt og nemt at tilberede, og dels indeholder det ganske få kalorier. Samtidig er det en god måde at spise kål på, og vi ved jo allesammen hvor sund kål er.

Her er tre gode og nemme opskrifter på blomkålsris, som du uden videre kan kaste dig over. Opskrifterne er til fire personer, hvor jeg har anvendt et ret stort blomkålshoved. Du kan også vælge to mindre blomkål.

Generelt for alle opskrifterne er desuden, at du fjerner de grønne blade, og skærer stokken fra. Del så blomkålshovedet i kvarte, som du derefter river på den grove side af et almindeligt rivejern.

Du kan også anvende en blender eller foodprocessor, men jeg synes rivejernet giver en god og rustik struktur med masser af smag og håndværk. Under denne proces kommer blomkålen til at ligne ris, og deraf navnet. Først er der øverst pandeudgaven af det sunde tilbehør.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Glaseret laks (med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift)
  • Cremet blomkålssuppe (med blomkål, kartofler og fløde)
  • Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
  • Broccoliris (opskrift til ovn, som dampet eller stegt)
  • Blomkålsfritter (nem opskrift på krydrede fritter af blomkål)
  • Sprøde blomkålsnuggets (med knuste cornflakes - nem opskrift)

Kogt blomkåls ris

1 stor blomkål
Salt

Fremgangsmåde

  1. Kogt blomkålsris er måske den allernemmeste måde at lave tilbehøret på. Det revne blomkål kommes i en skål, og overhældes med kogende vand, så det netop dækker.
  2. Lad det stå 30 sekunder, og hæld derefter blomkålen i et dørslag, så vender løber væk. Giv lidt salt, og servér straks.
  3. Med 30 sekunder i vandet har blomkålen stadig lidt struktur og bid, men hvis du ønsker den lidt mere blød i konsistensen, så lader du den blot stå i det kogende vand i et minut eller mere.

Blomkåls ris i ovn

1 stor blomkål
2 spiseskefulde olivenolie
1 fed hvidløg
Salt

Fremgangsmåde

  1. Blomkål kommes i en skål, og vendes med olivenolie og presset hvidløgsfed. Vend det rundt, og bred det ud på en bageplade.
  2. Bag nu blomkålsrisen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, hvor det cirka skal have 15 minutter. Måske lidt længere, men det er færdig når det begynder at tage lidt farve.
  3. Kom den færdigbagte blomkålsris i en flot skål, og krydr med lidt salt. Serveres straks.

Endelig skal det siges, at du selvfølgelig også kan nyde blomkåls ris som rå salat, for det smager også dejligt. Blomkålsrisen passer blandt andet godt som tilbehør til mange retter, herunder blandt andet kylling og svinemørbrad.

Sådan bruges blomkålsris

Du kan bruge blomkålsris i mange retter:

  • Som tilbehør til gryderetter, karry, wok og stegte retter.
  • I salater, både rå og let dampet.
  • Som base i vegetariske buddha bowls.
  • I sushi, wraps eller burritos som riserstatning.
  • Blandet med æg og ost til eks. blomkålspizza eller risfrikadeller.

Tip: Undgå at koge, det bliver hurtigt smattet. Så her skal det i givet fald være i meget kort tid, som angivet længere oppe i opskriften.

FAQ

Hvor længe holder blomkålsris?

Rå blomkålsris holder 2-3 dage i køleskab i tætsluttet beholder.

Kan man fryse blomkålsris?

Ja, blomkålsris kan fryses og bruges direkte fra frost.

Hvad er blomkålsris?

Blomkålsris er finthakket blomkål, der ligner ris i størrelse og tekstur. Det er lavet ved at rive, hakke eller blende blomkål, typisk rå, og derefter tilberede det let. Bruges som et sundt og kalorielet alternativ til hvide ris eller bulgur.

Hvad er fordelen ved blomkålsris?

Blomkålsris har lavt kalorieindhold, nemlig ca. 25 kalorier pr. 100 gram (sammenlignet med ca. 130 kalorier i kogte ris). Meget lavt i kulhydrater. Rig på kostfibre, der gavner fordøjelsen. God kilde til C-vitamin, folat, vitamin K og antioxidanter. Naturligt glutenfrit.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Laila Nielsen skriver

    august 26, 2025 at 12:52 pm

    Utrolig lækre blomkålsris!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required