Her er en god opskrift på blomkålspandekager, der er nemme at lave. De lækre pandekager med blomkål er gode som vegetarret på kødfrie dage.
Lækre blomkålspandekager, der er mættende og gode som vegetarret. Og så er de skønne pandekager med blomkål meget nemme at lave.
Brug eventuelt en rest blomkål, hvis du har noget til overs fra dagen i forvejen, og tilpas mængden af æg og mel, til den mængde blomkål du har.
Prøv også at tilsætte andre grøntsager og eventuelt krydderurter. Eller følg opskriften her og nyd de velsmagende pandekager.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på sunde blomkålspandekager
Blomkålspandekager - nem opskrift
Ingredienser
- 1 blomkål - delt i små buketter
- 1 stort rødløg - skåret i tern
- 2 fed hvidløg - knust og finthakket
- 2 forårsløg - fintsnittet + lidt ekstra af den grønne del til pynt
- salt og friskkværnet peber
- 5 æg
- 5 spsk hvedemel
- olivenolie
Fremgangsmåde
- Kom de små blomkålsbuketter i en gryde med letsaltet vand og bring dem i kog.
- Lad dem koge i 1 minut, hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
- Varm lidt olie op på en pande og sauter rødløg til det bliver blødt, men det skal ikke tage farver, rør i det af og til.
- Tilsæt forårsløg og lad det sautere med i 1-1½ minut, det skal heller ikke tage farve.
- Tilsæt til sidst hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft, rør i det. Efter ca. ½ minuts tid, tages panden af varmen og det afkøles lidt.
- Kom æggene i en skål og tilsæt salt, friskkværnet peber og mel, pisk kraftigt.
- Tilsæt blomkål og løg-blandingen og vend det hele godt sammen.
- Varm lidt olie op på en pande og kom blomkålsblandingen på i klatter, jeg kunne have 4 på min pande.
- Sørg for at få lidt af den flydende æggemasse med til hver pandekage, det binder blomkålsbuketterne sammen og det er lettere at vende.
- Steg dem 1-2 minutter, til de er gyldne og vend dem rundt. Steg ligeledes på den anden side og læg dem på et fad. Forsæt til al dejen er brugt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De færdige blomkålspandekager drysses med lidt fintskåret forårsløg og serveres straks.
Serveres gerne med avocadosalat til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birthe
De smager himmelsk😀😀