• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Blomkålsgratin - nem og lækker gratin med blomkål

Blomkålsgratin - nem og lækker gratin med blomkål

billede med blomkålsgratin
Blomkålsgratin er nem at lave, og så er blomkålen jo særdeles sund. Spis den som aftensmad eller tilbehør. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. maj 2024 - Udgivet:  9. februar 2023

Del gerne:
120
SHARES
FacebookMessenger120PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Blomkålsgratin er en lækker gratin med blomkål og porrer. Her får du min nemme opskrift, og gratinen kan spises som en ret eller tilbehør.
  2. Opskrift på nem blomkålsgratin
  3. Blomkålsgratin
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

Blomkålsgratin er en lækker gratin med blomkål og porrer. Her får du min nemme opskrift, og gratinen kan spises som en ret eller tilbehør.

Hvis du ønsker en kødfri dag om ugen, så er en nem blomkålsgratin måske et godt bud på aftensmad.

Server den lækre gratin med blomkål sammen med et stykke godt brød og en grøn salat.

Men du kan også bruge gratinen som tilbehør til stegt kylling eller laks. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de skønne opskrifter:

  • Hakket oksekød med blomkål
  • Broccoligratin
  • Æggekage med blomkål
  • Blomkålstærte

Opskrift på nem blomkålsgratin

billede med blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin er en lækker gratin med blomkål og porrer. Her får du min nemme opskrift, og gratinen kan spises som en ret eller tilbehør.
Bedømmelse
4.8 fra 17 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 700 g blomkål - i små buketter
  • 2 porrer - i tynde skiver
  • 30 g smør - til stegning
  • 200 g fløde
  • 150 g mælk
  • 3 æg
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • Lidt rasp
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt purløg - snittes fint, som pynt

Fremgangsmåde

  • Start med at dele blomkålen i små buketter - de må ikke være for store, da blomkålsgratinen så bliver lidt for voldsom under serveringen. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde. Porrer skæres i skiver.
  • Varm en pande op og kom smør på. Lad det bruse af. Steg nu blomkål og porrer i ca. 6-7 minutter uden det tager farve. Krydr med lidt salt.
  • I en skål piskes fløde sammen med mælk og æg. Tilsæt også lidt friskpresset citronsaft, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Fordel blomkål og porrer i et ildfast fad, og hæld æggemassen over.
  • Drys din blomkålsgratin med rasp (og evt. lidt revet ost), og bag nu din blomkålsgratin ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Åbn ikke ovnlågen undervejs, da gratinen så risikerer at falde sammen.
  • Tag blomkålsgratinen ud af ovnen, og nu kan din gratin med blomkål falde lidt sammen. Det er helt naturligt, så lad være med at gå i panik.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
468
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
200
mg
67
%
Natrium
 
949
mg
41
%
Kalium
 
807
mg
23
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
1959
IU
39
%
Vitamin C
 
95
mg
115
%
Calcium
 
216
mg
22
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Lad din blomkålsgratin køle en smule af, og servér så med lidt salat og et dejligt stykke grydebrød til. Søg opskriften på grydebrødet frem i søgefeltet øverst på siden.

Eller nyd den skønne gratin med blomkål som tilbehør til laks eller kylling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camilla

    december 29, 2024 at 3:53 pm

    er det meningen at de flydende ingredienser stadig skal være flydende efter den beskrevne tur i ovnen??

    Svar
  2. Katrine

    december 04, 2024 at 2:56 pm

    Glem ej muskatnød 🤗❤️🫶

    Svar
  3. Elise Weber Hansen

    juli 24, 2024 at 7:02 pm

    Blomkålsgratinen smager dejlig med porre og blomkål.

    Svar
  4. Birgitte Vendelbo Andersen

    maj 13, 2024 at 8:35 pm

    Super lækker

    Svar
  5. Kirsten Olsen

    februar 05, 2024 at 12:40 am

    Smager virkelig godt og er nem. Virkelig egnet til børnefamilie i en travlt hverdag. Men også til alle faktisk

    Svar
  6. Bente1950

    december 10, 2023 at 2:58 pm

    Utrolig lækker den skal have *****

    Svar
  7. Annie Puggaard Thomsen

    juli 24, 2022 at 7:58 pm

    Fantastisk blomkålsgratin. Masser af smag. Et helt måltid i sig selv. Smager forrygende.

    Svar
  8. Annemeyte

    juni 18, 2022 at 7:45 pm

    Øhmmmm …. Ser virkelig lækkert ud og smager sikkert godt…. Men…. gratin er det ikke…. Måske røræg eller omelet med blomkål, men en gratin er altså opbagt 😉

    Svar
    • Jolanda

      maj 06, 2024 at 4:54 pm

      Det synes jeg, at du har ret i, men derfor kan denne ret jo også smage godt.

      Svar
  9. Anette Fanø Nielsen

    juni 04, 2022 at 11:15 am

    Hej Holger
    Er der udregnet næringsindhold / kalorier på den lækre gratin?
    På forhånd tak.
    Mvh Anette

    Svar
  10. Claus

    marts 01, 2022 at 3:50 pm

    Hej Holger
    Den hvide sovs og de stivpisket æggevider skal vel blandes før den blandes med blomkålen?
    Med venlig hilsen
    Claus

    Svar
  11. Ellen Jakobsen

    april 01, 2021 at 11:23 am

    Hvorfor bruger du pasteuriserede æg i blomkålsgratin? Er alm. æg ikke ok, når retten skal bages i ovn?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 01, 2021 at 3:44 pm

      Hej Ellen
      Jo, du har ret - kan sagtens anvende almindelig æg til blomkålsgratin.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required