• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Blomkålscurry - indisk vegetar mad med blomkål

Blomkålscurry - indisk vegetar mad med blomkål

blomkålscurry
Blomkålscurry er en krydret indisk ret med masser af blomkål og røde linser. Derudover selvfølgelig masser af varme krydderier, og den lækre curry serveres med ris og chapati pandestegte brød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. august 2022 - Udgivet:  16. august 2022

Del gerne:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på blomkålscurry, der er en lækker og sund indisk ret uden kød. Altså en god vegetarret, der bla. laves med blomkål og røde linser.
  2. Opskrift på blomkålscurry
  3. Blomkålscurry
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på blomkålscurry, der er en lækker og sund indisk ret uden kød. Altså en god vegetarret, der bla. laves med blomkål og røde linser.

Blomkålscurry er sund aftensmad med inspiration fra det indiske køkken, og det er en lækker vegetarret - selvfølgelig uden kød.

Alligevel får du altså et velsmagende og lækkert måltid, hvor blandt andet blomkål giver en god og naturlig fylde i retten.

Opskriften på indisk blomkålscurry er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på blomkålscurry

blomkålscurry

Blomkålscurry

Her får du min opskrift på blomkålscurry, der er en lækker og sund indisk ret uden kød. Altså en god vegetarret, der bla. laves med blomkål og røde linser.
Bedømmelse
4.8 fra 8 stemmer
RetVegetar
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 knold ingefær
  • 1 dåse røde linser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lille blomkål
  • 75 g babyspinat
  • Lidt koriander - frisk, kan undværes
  • 1 lime
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, og hvidløgsfed hakkes fint. Sauteres ved middel varme i en god sjat olie. Jeg plejer at lave blomkålscurry i en stor sauterpande, men en god gryde er også anvendelig.
  • Tilsæt så karry, gurkemeje, garam masala og spidskommen. Lad det svitse et par minutter. Du kan også tilføje lidt kanel og kardemomme hvis dette ønskes.
  • Skrab eller skræl ingefær og riv den i. Se evt. i videoen hvordan du nemt skræller en ingefær.
  • Skyl de røde linser grundigt i en sigte under den kolde hane, og kom linserne i din blomkålscurry sammen med hakkede tomater og en dåse kokosmælk.
  • Læg låg på og lad nu den indiske ret simre i cirka 20 minutter.
  • I mens skæres blomkål ud i mindre buketter, som kommes i curryen efter de 20 minutter, hvorefter retten simrer videre i yderligere 10 minutter.
  • Til sidst vendes babyspinat i, så bladene netop falder sammen. Du kan også komme lidt frisk koriander i den indiske vegetarret, men koriander kan også udelades.
  • Smag blomkålscurryen til med limesaft, salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
120
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Noter

Blomkålscurry serveres straks med kogte ris, og du kan eventuelt putte en bouillonterning i vandet, mens du koger risene.

Du skal også prøve at lave de lækre chapati brød til. Det er pandestegte brød fra Indien og Pakistan, og de er meget nemme at lave.

Se også mine opskrifter på:

Mulligatawny

Vegetarisk madplan

Indisk butter chicken

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Line Nyekjær Jensen

    januar 22, 2023 at 4:38 pm

    Jeg har ikke kunnet finde røde linser på dåse, men kun i pose. Er fremgangs måden den samme eller skal de koges først?

    Svar
    • Maria

      august 06, 2023 at 6:40 pm

      De findes ikke bare lige.. for de smatter ud ib dåsen.. så jeg har brugt tørre..

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required