• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Blomkålsboller - mættende boller med blomkål

Blomkålsboller - mættende boller med blomkål

Blomkålsboller
Blomkålsboller er mættende boller med en rigtig dejlig smag. De smager ikke af kål, men du får de sunde egenskaber fra blomkålen. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. juni 2022 - Udgivet:  4. marts 2022

Del gerne:
54
SHARES
FacebookMessenger54PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Blomkålsboller er sunde og smager helt fantastisk. Man kan slet ikke smage blomkålen, men det gør dem sundere, og så mætter de godt.
  2. Opskrift på lækre blomkålsboller
  3. Blomkålsboller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tip
Gå til opskrift

Blomkålsboller er sunde og smager helt fantastisk. Man kan slet ikke smage blomkålen, men det gør dem sundere, og så mætter de godt.

Blomkålsboller er super sunde, og de mætter godt. Samtidig så smager de fantastisk, og man kan faktisk slet ikke smage blomkålen, men grøntsagen fungerer som ekstra ernæring.

Jeg har også tilføjet rugmel, hvilke fungerer rigtig godt. Trods bollernes sunde egenskaber, så er de stadig bløde og har en lækker krumme. Sidst jeg bagte dem, var de populære hos alle, som smagte dem.

Jeg anbefaler at bruge dem til sandwich med pålæg og salat. Ellers så smager de også lækkert med smør til morgenmad sammen med en god kop kaffe.

Opskrift på lækre blomkålsboller

Blomkålsboller

Blomkålsboller

Blomkålsboller er sunde og smager helt fantastisk. Man kan slet ikke smage blomkålen, men det gør dem sundere ,og så mætter de godt.
Bedømmelse
4.9 fra 14 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 25 minutter minutter
Antal 16 stykker
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 0,5 hoved blomkål - hakket, cirka 3 deciliter
  • 70 g smør
  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 600 g hvedemel
  • 100 g fuldkornsmel
  • 200 g rugmel
  • 1 stk æg
  • 0,5 dl hørfrø - til pynt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at rive blomkålshovedet groft med et rivejern. Tag nu en gryde og smelt smørret, tilføj blomkål og steg det i et lille minut. Tag det nu af varmen.
  • Varm vandet op til lillefingervarme og smuldr gæret heri. Tilføj sukker og rør det godt sammen. Tilføj nu salt, hvedemel og blomkål.
  • Tilføj fuldkornsmel og rugmel lidt af gangen, i mens du ælter dejen sammen.
  • Ælt dejen i fem minutter, eller indtil den er fast og smidig. Dæk dejen til og lad den hæve i en time.
  • Gør en bageplade klar med bagepapir. Tag nu dejen og del den i 16 lige store boller. Put dem på bagepladen og dæk dem til. Lad dem hæve i en time.
  • Forvarm ovnen til 220 grader. Pisk ægget sammen, og pensl den henover alle bollerne, drys med hørfrø.
  • Bag blomkålsboller i 15 minutter, eller indtil gyldne.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan vælge at udskifte noget af melet, enten gøre det til en højere procentdel fuldkornsmel eller udelukkende bruge hvedemel.

Blomkålsboller er et eksempel på, at man kan bruge grøntsager i sin bolledej og få et lækkert resultat.

Se andre opskrifter på boller med frugt og grønt:

Rødbedeboller

Gulerodsboller

Broccoliboller med havregryn

Bananboller med valnød

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren Greve

    september 28, 2023 at 8:49 pm

    Jeg savner blot, at det bliver gjort helt tydeligt i hver eneste opskrift: Alm. ovn eller varmluft. Synes det er irriterende, at det ofte men ikke konsekvent er nævnt og endnu mere irriterende, at jeg så skal gætte. Det ødelægger lidt min lyst til at gå i gang med opskriften.

    Svar
  2. Mette

    marts 04, 2022 at 9:26 am

    Hej,
    Når I i overskriften kalder en opskrift sund, kunne I så ikke også skrive næringsværdierne pr 100g?
    Jeg er SÅ glad for jeres opskrifter og det er kun en venlig forespørgelse.
    Det vil bare gøre mange ting meget nemmere. Jeg ved godt det er et større arbejde, men det er virkelig lækkert når værdierne fremgår.
    Tak for en super hjemmeside fyldt med lækkert mad!!

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required