• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Blomkål i ovn - nem og lækker opskrift på ovnbagt blomkål

Blomkål i ovn - nem og lækker opskrift på ovnbagt blomkål

billede med blomkål i ovn
4.8 fra 80 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. april 2024 - Udgivet:  9. juni 2023

Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.

Blomkål i ovn er altså super lækkert, og den er gennem årene blevet en af mine favoritter.

Du skærer en hel blomkål i skiver, som derefter bages i ovnen. Inden da pensles de med en krydret paprikaolie, og det smager super godt.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Blomkålsris

Blomkålssuppe

Hakket oksekød med blomkål i fad

Mørbrad og blomkål i fad

Opskrift på nem blomkål i ovn

billede med blomkål i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Krydret blomkål i ovn - nem opskrift

4.77 fra 80 stemmer
Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 210
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stor blomkål
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Ovnen varmes op til 200 °C varmluft.
  2. Fjern de grønne blade på blomkålen, og stikker stokken ud nederst på kålen skæres denne også fra.
  3. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  4. Sæt blomkålen på højkant, altså med stokken nedad. Skær nu med en skarp kniv kålen i skiver på cirka to centimeters tykkelse, og læg dem på bagepladen. Nogle af skiverne vil smuldre lidt, men læg det hele over på pladen så godt du kan.
  5. Bland olivenolie med paprika og hvidløgspulver. Du kan også tilsætte en smule chili for at gøre din blomkål i ovn endnu mere spicy.
  6. Pensl så blomkålsskiverne grundigt, og drys dem med en smule salt.
  7. Stil pladen med blomkålen ind i ovnen, og nu skal den bages i 20 minutter. Så er den helt perfekt.

Næringsindhold

Kalorier: 210kcalKulhydrater: 11gProtein: 4gFedt: 18gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gNatrium: 161mgKalium: 642mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 77IUVitamin C: 104mgCalcium: 47mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Blomkål i ovn serveres straks, og kan bruges som tilbehør til mange retter.

Jeg har eksperimenteret med forskellige krydderier, men synes denne altid giver det bedste resultat. Det er en blanding af paprika og hvidløgspulver.

Men prøv også at komme en smule chili eller cayennepeber i, og få endnu stærkere smag på kålen.

Du kan også bruge en røget paprika til bagt blomkål, som ligeledes tilfører blomkålen en god smag, så prøv dig bare frem.

Jeg bruger den blandt andet til hel kylling, koteletter i fad og til mørbrad i fad. Hvor den bagte blomkål afløser de normale kartofler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane

    august 11, 2023 at 1:47 pm

    Det smager også supergodt med karry

    Svar
  2. Louise

    april 05, 2022 at 6:43 pm

    Smagte virkelig godt!

    Svar
  3. Kirsten

    september 08, 2020 at 11:45 am

    Det står jo nok et eller andet sted, men - når du anfører kalorietel, er det så pr.person eller pr. 100 gram?

    Svar
    • Janni

      september 01, 2022 at 8:15 pm

      Jeg forstår det heller ikke 😉

      Svar
    • Annette

      november 03, 2022 at 12:58 pm

      Det gør jeg heller ikke.

      Svar
  4. Lisa

    april 11, 2019 at 7:35 am

    Kan man bruge frisk hvidløg i stedet for pulver?

    Svar
    • Madensverden.dk

      april 11, 2019 at 8:51 am

      Hej Lisa
      Det kan du sagtens. Pres to hvidløgsfed ned i olien og pensl det på. Det smager bestemt mindst lige så godt 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required