Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Blomkål i ovn

Blomkål i ovn (nem og lækker opskrift på ovnbagt blomkål)

billede med blomkål i ovn
4.8 fra 80 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Krydret blomkål i ovn - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på blomkål i ovn
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Krydret blomkål i ovn - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 80 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stor blomkål
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Ovnen varmes op til 200 grader varmluft.
  2. Fjern de grønne blade på 1 stor blomkål, og stikker stokken ud nederst på kålen, skæres denne også fra.
  3. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  4. Sæt blomkålen på højkant, altså med stokken nedad. Skær nu med en skarp kniv kålen i skiver på cirka to centimeters tykkelse, og læg dem på bagepladen. Nogle af skiverne vil smuldre lidt, men læg det hele over på pladen så godt du kan.
  5. Bland 5 spsk olivenolie med 2 tsk paprika og 1 tsk hvidløgspulver. Du kan også tilsætte en smule chili for at gøre din blomkål i ovn endnu mere spicy.
  6. Pensl så blomkålsskiverne grundigt, og drys dem med en smule salt.
  7. Stil pladen med blomkålen ind i ovnen, og nu skal den bages i 20 minutter. Så er den helt perfekt.

Næringsindhold

Kalorier210kcalKulhydrater11gProtein4gFedt18gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gNatrium161mgKalium642mgKostfibre4gSukker4gVitamin A77IUVitamin C104mgCalcium47mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blomkål i ovn

Blomkål i ovn er altså super lækkert, og den er gennem årene blevet en af mine favoritter.

Du skærer en hel blomkål i skiver, som derefter bages i ovnen. Inden da pensles de med en krydret paprikaolie, og det smager super godt.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Blomkålsris på 3 forskellige måder
  • Cremet blomkålssuppe
  • Hakket oksekød med blomkål i fad
  • Kødboller med blomkål og ærter

Servering

Blomkål i ovn serveres straks, og kan bruges som tilbehør til mange retter.

Jeg har eksperimenteret med forskellige krydderier, men synes denne altid giver det bedste resultat. Det er en blanding af paprika og hvidløgspulver.

Men prøv også at komme en smule chili eller cayennepeber i, og få endnu stærkere smag på kålen.

Du kan også bruge en røget paprika til bagt blomkål, som ligeledes tilfører blomkålen en god smag, så prøv dig bare frem.

Jeg bruger den blandt andet til hel kylling, koteletter i fad og til mørbrad i fad. Hvor den bagte blomkål afløser de normale kartofler.

FAQ

Hvorfor lave blomkål i ovnen?

Der er flere gode grunde til at tilberede blomkål i ovn:
Det fremhæver blomkålens sødme og nøddeagtige smag.
Giver sprøde kanter og en blød midte.
Nemt, fedtfattigt og kræver få ingredienser.

Kan ovnbagt blomkål gemmes eller fryses?

Ja, opbevar blomkålen i køleskab i 3-4 dage. Varmes bedst op i ovn/airfryer (ikke mikroovn, hvor den bliver blød). Kan fryses, men får blød konsistens efter optøning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane skriver

    august 11, 2023 at 1:47 pm

    Det smager også supergodt med karry

    Svar
  2. Louise skriver

    april 05, 2022 at 6:43 pm

    Smagte virkelig godt!

    Svar
  3. Kirsten skriver

    september 08, 2020 at 11:45 am

    Det står jo nok et eller andet sted, men - når du anfører kalorietel, er det så pr.person eller pr. 100 gram?

    Svar
    • Janni skriver

      september 01, 2022 at 8:15 pm

      Jeg forstår det heller ikke 😉

      Svar
    • Annette skriver

      november 03, 2022 at 12:58 pm

      Det gør jeg heller ikke.

      Svar
  4. Lisa skriver

    april 11, 2019 at 7:35 am

    Kan man bruge frisk hvidløg i stedet for pulver?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      april 11, 2019 at 8:51 am

      Hej Lisa
      Det kan du sagtens. Pres to hvidløgsfed ned i olien og pensl det på. Det smager bestemt mindst lige så godt 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required