Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
Blomkål i ovn er altså super lækkert, og den er gennem årene blevet en af mine favoritter.
Du skærer en hel blomkål i skiver, som derefter bages i ovnen. Inden da pensles de med en krydret paprikaolie, og det smager super godt.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Hakket oksekød med blomkål i fad
Opskrift på nem blomkål i ovn
Krydret blomkål i ovn - nem opskrift
Ingredienser
- 1 stor blomkål
- 5 spsk olivenolie
- 2 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- salt
Fremgangsmåde
- Ovnen varmes op til 200 °C varmluft.
- Fjern de grønne blade på blomkålen, og stikker stokken ud nederst på kålen skæres denne også fra.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Sæt blomkålen på højkant, altså med stokken nedad. Skær nu med en skarp kniv kålen i skiver på cirka to centimeters tykkelse, og læg dem på bagepladen. Nogle af skiverne vil smuldre lidt, men læg det hele over på pladen så godt du kan.
- Bland olivenolie med paprika og hvidløgspulver. Du kan også tilsætte en smule chili for at gøre din blomkål i ovn endnu mere spicy.
- Pensl så blomkålsskiverne grundigt, og drys dem med en smule salt.
- Stil pladen med blomkålen ind i ovnen, og nu skal den bages i 20 minutter. Så er den helt perfekt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
Blomkål i ovn serveres straks, og kan bruges som tilbehør til mange retter.
Jeg har eksperimenteret med forskellige krydderier, men synes denne altid giver det bedste resultat. Det er en blanding af paprika og hvidløgspulver.
Men prøv også at komme en smule chili eller cayennepeber i, og få endnu stærkere smag på kålen.
Du kan også bruge en røget paprika til bagt blomkål, som ligeledes tilfører blomkålen en god smag, så prøv dig bare frem.
Jeg bruger den blandt andet til hel kylling, koteletter i fad og til mørbrad i fad. Hvor den bagte blomkål afløser de normale kartofler.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jane
Det smager også supergodt med karry
Louise
Smagte virkelig godt!
Kirsten
Det står jo nok et eller andet sted, men - når du anfører kalorietel, er det så pr.person eller pr. 100 gram?
Janni
Jeg forstår det heller ikke 😉
Annette
Det gør jeg heller ikke.
Lisa
Kan man bruge frisk hvidløg i stedet for pulver?
Madensverden.dk
Hej Lisa
Det kan du sagtens. Pres to hvidløgsfed ned i olien og pensl det på. Det smager bestemt mindst lige så godt 🙂
Bedste hilsner
Holger