• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Black magic muffins

Black magic muffins

black magic muffins med chokocreme
Black magic muffins med chokocreme er vidunderlige kager, der samtidig er nemme at bage. En god og mørk chokoladekage med en super skøn chokocreme på toppen. Så får du ikke bedre cupcakes. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. april 2024 - Udgivet:  19. april 2021

Del gerne:
943
SHARES
FacebookMessenger943PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Black magic muffins
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
Gå til opskrift

Black magic muffins med chokocreme er absolut blandt mine yndlingsmuffins, og de smager altså himmelsk godt.

Her får du en mørk og lækker chokoladekage (cupcakes), der pyntes med en utrolig nem chokocreme, og tilsammen er det bare en fantastisk kage.

Se også: Black magic kage med mousse - chocolate cake

Dejen laves blandt andet med lidt kold kaffe, hvilket er med til at forstærke den intense chokoladesmag i kagerne. Det skal dog bemærkes, at dine cupcakes ikke smager af kaffe.

Du får opskriften her, og den giver umiddelbart 12 lækre chokolademuffins med den luftige chokocreme. Men måske kan du lave lidt flere ud dejen.

Opskrift

black magic muffins med chokocreme

Black magic muffins

Black magic muffins med chokocreme er måske de allerbedste muffins, som du overhovedet kan bage. Her får du min nemme opskrift på de skønne chokoladekager.
Bedømmelse
4.7 fra 39 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Dej

  • 150 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 50 g kakao
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 125 g kaffe - kold
  • 125 g kærnemælk - alm. mælk kan også bruges
  • 50 g olie
  • Lidt salt

Chokolade mousse

  • 500 g fløde
  • 50 g kakao
  • 100 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme, altså ikke varmluft.
  • Vej hvedemel af i en skål sammen sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker. Vend det hurtigt sammen, og vær sikker på der ikke er klumper af kakao. Du kan eventuelt sigte ingredienserne.
  • Kom så et æg i sammen med kold kaffe, kærnemælk og olie. Jeg plejer at bruge vindruekerneolie til mine black magic muffins. Tilsæt også en smule salt i.
  • Med et piskeris pisker du nu chokoladekagedejen jævn. Dejen til black magic chokolademuffins er ret tynd - og det skal den være. Så det skal du ikke undre dig over.
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme, som blot skal fyldes ca. halvt op. Antallet af muffins afhænger selvfølgelig af størrelsen på formene, men har du mere dej end til de 12 chokolademuffins, ja så laver du bare nogle flere.
  • Bages nu ca. 15-20 minutter midt i ovnen. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer. Med en pind kan du teste kagen i midten, og hvis der ikke hænger dej ved når pinden trækkes op, ja så er kagen færdigbagt. Giv den ellers et par minutter mere.
  • Tag de færdigbagte muffins ud og lad dem køle helt af!
  • Fløde vejes af i en skål sammen med kakao, sukker og vaniljesukker, og piskes derefter til en cremet mousse, der er så stiv, at den ikke flyder ud. Brug gerne en el-pisker.
  • Kom din chokocreme i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og pynt så dine black magic chokolademuffins.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
355
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.002
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
62
mg
21
%
Natrium
 
212
mg
9
%
Kalium
 
204
mg
6
%
Kulhydrater
 
42
g
14
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
28
g
31
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
649
IU
13
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
55
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigpyntede black magic muffins kan spises straks.

Men faktisk bliver de endnu bedre efter nogle timer, og selve chokoladekagerne kan sagtens holde sig et par dage, men vent så med at pynte dem til de skal bruges.

Se også: Lækre bananmuffins med eller uden chokolade

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mira Møller

    april 30, 2025 at 1:57 pm

    Hvor længe kan moussen holde sig? Jeg ville gerne bage dem, pynte dem, stille dem køligt - og have dem med på arbejde dagen efter. Kan jeg det?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 30, 2025 at 4:26 pm

      Hej Mira
      Det lyder som en god ide. Moussen kan godt holde sig i 24 timer på køl, så det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Rikke Pihlkjaer

    juli 31, 2024 at 8:00 pm

    Super lækre - fantastisk topping!

    Svar
  3. Lena

    april 08, 2024 at 10:45 am

    Hvorfor er de våde ing. målt i gram? Vh. Lena

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 08, 2024 at 10:48 am

      Hej Lena
      Jeg synes det er mere præcist med vægt end mål, men jeg forsøger fremadrettet at skrive begge 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Camilla

    februar 02, 2023 at 9:35 pm

    Hejsa.
    Kan man udskifte kaffen med noget andet, og stadig få et godt resultat? 🙂

    Svar
    • AB

      marts 02, 2023 at 8:31 pm

      Jeg lover dig at man ikke kan smage kaffen! Men den er med til at give den lækre konsistens og dybde i smagen. Jeg har to kollegaer der ikke kan fordrage kaffe og påstår de ikke kan lide kager med kaffe i - de blev overrasket over at der var kaffe i dem her, for de kunne ikke smage det.

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required