Indhold
Blåbærmuffins
Ingredienser
- 100 g smør (blødt )
- 150 g bagesukker (eller alm. sukker)
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 2 tsk bagepulver
- 200 g hvedemel
- 150 g blåbær
Fremgangsmåde
- Du skal anvende blødt smør, som enten stilles ved stuetemperatur eller snyd ved at lune smørret forsigtigt i mikrobølgeovnen. Men smørret skal IKKE smeltes.
- Kom smør i en skål sammen med bagesukker og vaniljesukker, og pisk det luftigt. Du kan sagtens bruge dit piskeris, men en elpisker er selvfølgelig også brugbar.
- Pisk derefter æg i et ad gangen, og fra nu af skal du ikke længere piske, men blot bruge en dejskraber.
- Vend mælk ind i dejen.
- Hvedemel blandes med bagepulver, og det vendes ligeledes ind i dejen så den er helt jævn.
- Blåbær skylles, og de største bær deles i halve. Kom blåbærrene i dejen og vend det hele rundt igen.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme, men fyld ikke formene mere end ¾ op, da kagerne hæver under bagningen.
- Bag så de lækre blåbærmuffins ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 18 minutter.
- Stik i dem med en strikkepind eller kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, skal kagerne ud af ovnen. Lad dem køle lidt af inden fortæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på blåbærmuffins
Her får du min nemme og dejlige opskrift på hjemmebagte blåbærmuffins med masser af blåbær.
Jeg har også anvendt bagesukker, der er lidt finere end den almindelige hvide sukker, men du kan selvfølgelig også roligt anvende den almindelige type.
Opskriften giver 12 lækre muffins med masser af blåbær.
Se også disse opskrifter:
Friske blåbær er bedst

Blåbærmuffins er nogle af mine favoritkager. De er nemme at lave, og du kan både bruge friske blåbær eller dem fra frost.
Friske blåbær er dog at foretrække, men de frosne bær er skam også ok at bruge. Og de frosne er ofte en billigere løsning.
Flere inspirerende opskrifter:
- Bananmuffins med eller uden chokolade
- Chokolademuffins opskrift - nemme, lækre og svampede
- Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber
FAQ
Du kan sagtens fryse de færdigbagte blåbærmuffins ned, men lad dem lige køle af først. Fryses i fryseposer eller en beholder.
Man kan godt bruge frosne blåbær til bagning af muffins. Du skal ikke tø bærrene op først, men blot komme dem direkte i dejen..
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Pia skriver
Kan man bage dem dagen i forvejen eller bliver de hurtigt tørre ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Pia
Det kan du sagtens - jeg synes faktisk de har en rigtig fin holdbarhed 🙂
God bagelyst.
BH Holger
Hanne Weinreich skriver
Lækre og saftige - også efter en tur i fryseren. Børnebørnene elsker dem.