Oversigt over indhold
Jeg elsker blåbærmuffins, og her er den bedste opskrift på muffins med blåbær. Kagerne er luftige og friske i smagen. Kan bages med friske eller frosne bær.
Her får du min nemme og dejlige opskrift på hjemmebagte blåbærmuffins med masser af blåbær.
Jeg har også anvendt bagesukker, der er lidt finere end den almindelige hvide sukker, men du kan selvfølgelig også roligt anvende den almindelige type.
Opskriften giver 12 lækre muffins med masser af blåbær.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på blåbærmuffins
Blåbærmuffins
Ingredienser
- 100 g smør - blødt
- 150 g bagesukker - eller alm. sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 2 tsk bagepulver
- 200 g hvedemel
- 150 g blåbær
Fremgangsmåde
- Du skal anvende blødt smør, som enten stilles ved stuetemperatur eller snyd ved at lune smørret forsigtigt i mikrobølgeovnen. Men smørret skal IKKE smeltes.
- Kom smør i en skål sammen med bagesukker og vaniljesukker, og pisk det luftigt. Du kan sagtens bruge dit piskeris, men en elpisker er selvfølgelig også brugbar.
- Pisk derefter æg i et ad gangen, og fra nu af skal du ikke længere piske, men blot bruge en dejskraber.
- Vend mælk ind i dejen.
- Hvedemel blandes med bagepulver, og det vendes ligeledes ind i dejen så den er helt jævn.
- Blåbær skylles, og de største bær deles i halve. Kom blåbærrene i dejen og vend det hele rundt igen.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme, men fyld ikke formene mere end ¾ op, da kagerne hæver under bagningen.
- Bag så de lækre blåbærmuffins ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 18 minutter.
- Stik i dem med en strikkepind eller kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, skal kagerne ud af ovnen. Lad dem køle lidt af inden fortæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Friske blåbær er bedst
Blåbærmuffins er nogle af mine favoritkager. De er nemme at lave, og du kan både bruge friske blåbær eller dem fra frost.
Friske blåbær er dog at foretrække, men de frosne bær er skam også ok at bruge. Og de frosne er ofte en billigere løsning.
Flere inspirerende opskrifter:
- Bananmuffins med eller uden chokolade
- Chokolademuffins opskrift - nemme, lækre og svampede
- Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber
FAQ
Du kan sagtens fryse de færdigbagte blåbærmuffins ned, men lad dem lige køle af først. Fryses i fryseposer eller en beholder.
Man kan godt bruge frosne blåbær til bagning af muffins. Du skal ikke tø bærrene op først, men blot komme dem direkte i dejen..
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Ellis Barnholdt skriver
Selvpluk svenske skov blåbær der bliver lavet til marmelade, kan det evt. bruges i stedet ,og ca hvor meget skal jeg så bruge. Mvh. Ellis
Freja Holmstedt skriver
Skøn opskrift og rigtig nem at lave 🤗
Anne skriver
Helt vidunderlige og gennemført lækre.
Easy going opskrift.
Caroline skriver
Hej
Kan jeg godt erstatte blåbærrene med frosne jordbær?
Hilsen Caroline
Julie Rotwitt skriver
Kan man bruge flynder margarine istede for smør ??