Jeg elsker blåbærmuffins, og her er den bedste opskrift på muffins med blåbær. Kagerne er luftige og friske i smagen. Kan bages med friske eller frosne bær.
Her får du min nemme og dejlige opskrift på hjemmebagte blåbærmuffins med masser af blåbær.
Jeg har også anvendt bagesukker, der er lidt finere end den almindelige hvide sukker, men du kan selvfølgelig også roligt anvende den almindelige type.
Opskriften giver 12 lækre muffins med masser af blåbær.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på blåbærmuffins
Blåbærmuffins - Opskrift med friske eller frosne blåbær
Ingredienser
- 100 g smør - blødt
- 150 g bagesukker - eller alm. sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 2 tsk bagepulver
- 200 g hvedemel
- 150 g blåbær
Fremgangsmåde
- Du skal anvende blødt smør, som enten stilles ved stuetemperatur eller snyd ved at lune smørret forsigtigt i mikrobølgeovnen. Men smørret skal IKKE smeltes.
- Kom smør i en skål sammen med bagesukker og vaniljesukker, og pisk det luftigt. Du kan sagtens bruge dit piskeris, men en elpisker er selvfølgelig også brugbar.
- Pisk derefter æg i et ad gangen, og fra nu af skal du ikke længere piske, men blot bruge en dejskraber.
- Vend mælk ind i dejen.
- Hvedemel blandes med bagepulver, og det vendes ligeledes ind i dejen så den er helt jævn.
- Blåbær skylles, og de største bær deles i halve. Kom blåbærrene i dejen og vend det hele rundt igen.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme, men fyld ikke formene mere end ¾ op, da kagerne hæver under bagningen.
- Bag så de lækre blåbærmuffins ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 18 minutter.
- Stik i dem med en strikkepind eller kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, skal kagerne ud af ovnen. Lad dem køle lidt af inden fortæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Friske blåbær er bedst
Blåbærmuffins er nogle af mine favoritkager. De er nemme at lave, og du kan både bruge friske blåbær eller dem fra frost.
Friske blåbær er dog at foretrække, men de frosne bær er skam også ok at bruge.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ellis Barnholdt
Selvpluk svenske skov blåbær der bliver lavet til marmelade, kan det evt. bruges i stedet ,og ca hvor meget skal jeg så bruge. Mvh. Ellis
Freja Holmstedt
Skøn opskrift og rigtig nem at lave 🤗
Anne
Helt vidunderlige og gennemført lækre.
Easy going opskrift.
Caroline
Hej
Kan jeg godt erstatte blåbærrene med frosne jordbær?
Hilsen Caroline
Julie Rotwitt
Kan man bruge flynder margarine istede for smør ??
Ole
Dejen skiller.
Holger Rørby Madsen
Hej Ole
Det lyder som om du ikke har fået pisket æggene nok ind i smørret 🙂
Alt det bedste
Holger
Jannie
Varmluften i min ovn er gået i stykker. Bliver de gode, selv om man bruger almindelig ovn og så bare 10-20 grader højere? 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Jannie
Det kan du tro - de bliver mindst lige så gode. Giv dem 20 grader mere ved alm. over- og undervarme.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Helle Christiansen
Jeg bliver rost for mine blåbærmuffins og sender hermed
“Roserne” videre til dig.
Kan jeg erstatte blåbær med små rabarberstykker?
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Godt at høre, men husk også at klappe dig selv på skulderen 🙂
Jep - du kan sagtens erstatte blåbær med rabarber - eller andre bær.
Alt det bedste
Holger
AnniVibeke
Hej, kan Jeg i opskriften Blåbærmuffins med friske eller frosne blåbær, erstatte smør med neutral olie? Mit barnebarn kan ikke tåle mælk i nogen form.
Mvh Anni
Holger Rørby Madsen
Hej Anni Vibeke
Det kan du i hvert fald - det er ikke noget problem. Jeg har skrevet lidt om det her: https://madensverden.dk/saadan-skifter-du-smoer-ud-med-olie-naar-du-bager/
Alt det bedste
Holger
AnniVibeke
Tusinde tak for hjælpen 😊👏👏
Vibeke Meldgaard
Kan de fryses?
Helle
De er simpelthen så lækre, og nemme at lave.
Min søn på 2 år elsker dem <3
Emmelie
Vi har brugt din opskrift og tilføjet smør Creme på toppen tak for en rigtig god opskrift
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Emmelie - det lyder super lækkert 🙂
Alt det bedste
Holger
Helle Lassen
De er SÅ gode og meget nemme at fabrikere.
Helle Beyer
De er simpelthen fantastiske dine blåbær muffins. Jeg har lavet dem flere gange - også med andre bær. Fadet med muffins bliver ryddet på ingen tid. Alle siger lækte, luftige og rigtig god smag. Eneste tilføjelse fra mig. Jeg strør lidt sukker på toppen, så bliver den en anelse crunchy
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Det er jeg super glad for at høre. Og det med sukkeret på toppen af muffins (og andre kager) er et godt tip. Tak 🙂
Alt det bedste
Holger
Helle
⁶
Birthe Lading
Hmmm, jeg kan ikke se, at der er en printervenlig version af opskriften på Blåbærmuffins?
Der plejer at være link til udprintning.
God aften 🙂