Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Blåbærmuffins

Blåbærmuffins (med friske eller frosne blåbær)

Blåbærmuffins
4.8 fra 146 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
162
SHARES
FacebookMessenger162PinterestEmailSMS
Indhold
  • Blåbærmuffins
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på blåbærmuffins
  • Friske blåbær er bedst
  • FAQ
  • Kommentarer

Blåbærmuffins

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 146 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 18 minutter min
Samlet tid: 28 minutter min
Jeg elsker blåbærmuffins, og her er den bedste opskrift på muffins med blåbær. Kagerne er luftige og friske i smagen. Kan bages med friske eller frosne bær.
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g smør (blødt )
  • 150 g bagesukker (eller alm. sukker)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 150 g blåbær

Fremgangsmåde

  1. Du skal anvende blødt smør, som enten stilles ved stuetemperatur eller snyd ved at lune smørret forsigtigt i mikrobølgeovnen. Men smørret skal IKKE smeltes.
  2. Kom smør i en skål sammen med bagesukker og vaniljesukker, og pisk det luftigt. Du kan sagtens bruge dit piskeris, men en elpisker er selvfølgelig også brugbar.
  3. Pisk derefter æg i et ad gangen, og fra nu af skal du ikke længere piske, men blot bruge en dejskraber.
  4. Vend mælk ind i dejen.
  5. Hvedemel blandes med bagepulver, og det vendes ligeledes ind i dejen så den er helt jævn.
  6. Blåbær skylles, og de største bær deles i halve. Kom blåbærrene i dejen og vend det hele rundt igen.
  7. Fordel dejen i 12 muffinsforme, men fyld ikke formene mere end ¾ op, da kagerne hæver under bagningen.
  8. Bag så de lækre blåbærmuffins ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 18 minutter.
  9. Stik i dem med en strikkepind eller kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, skal kagerne ud af ovnen. Lad dem køle lidt af inden fortæring.

Næringsindhold

Kalorier194kcalKulhydrater28gProtein3gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol46mgNatrium250mgKalium52mgKostfibre1gSukker15gVitamin A268IUVitamin C1mgCalcium20mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blåbærmuffins

Her får du min nemme og dejlige opskrift på hjemmebagte blåbærmuffins med masser af blåbær.

Jeg har også anvendt bagesukker, der er lidt finere end den almindelige hvide sukker, men du kan selvfølgelig også roligt anvende den almindelige type.

Opskriften giver 12 lækre muffins med masser af blåbær.

Se også disse opskrifter:

  • Blåbærkage
  • Æble- og blåbærkage
  • Blåbærtærte

Friske blåbær er bedst

Blåbærmuffins skåret over
De lækre blåbærmuffins bliver skønt svampede og bløde. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Blåbærmuffins er nogle af mine favoritkager. De er nemme at lave, og du kan både bruge friske blåbær eller dem fra frost.

Friske blåbær er dog at foretrække, men de frosne bær er skam også ok at bruge. Og de frosne er ofte en billigere løsning.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Bananmuffins med eller uden chokolade
  • Chokolademuffins opskrift - nemme, lækre og svampede
  • Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber

FAQ

Kan man fryse blåbærmuffins?

Du kan sagtens fryse de færdigbagte blåbærmuffins ned, men lad dem lige køle af først. Fryses i fryseposer eller en beholder.

Kan man bruge frosne blåbær til muffins?

Man kan godt bruge frosne blåbær til bagning af muffins. Du skal ikke tø bærrene op først, men blot komme dem direkte i dejen..

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia skriver

    oktober 22, 2025 at 8:42 am

    Kan man bage dem dagen i forvejen eller bliver de hurtigt tørre ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 22, 2025 at 9:58 am

      Hej Pia
      Det kan du sagtens - jeg synes faktisk de har en rigtig fin holdbarhed 🙂
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  2. Hanne Weinreich skriver

    oktober 17, 2025 at 10:04 am

    Lækre og saftige - også efter en tur i fryseren. Børnebørnene elsker dem.

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required