Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Blåbær roulade - nem opskrift på blåbærroulade

Blåbær roulade - nem opskrift på blåbærroulade

billede resultat for blåbær roulade
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på en virkelig nem og lækker blåbær roulade, der kan laves på få minutter.

En skøn roulade, der rulles sammen med en lækker blåbærmarmelade. Gerne en hjemmelavet, og ellers må du købe en god marmelade i dit supermarked. God bagelyst.

Se også disse opskrifter:

  • Hindbærsnitter
  • Hindbærroulade
  • Kakaoroulade
  • Blåbærmuffins

Opskrift

Blåbær roulade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Se her hvordan du laver verdens bedste blåbær roulade på omkring 15 minutter. Rouladen rulles med en skøn blåbærmarmelade.
Antal: 1 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 60 g rørsukker
  • 6 pasteuriserede æggehvider
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g blåbærmarmelade

Fremgangsmåde

  1. Kom æggeblommer, vaniljesukker og rørsukker i en skål, og pisk det luftigt med en elpisker.
  2. I en anden skål pisker du æggehviderne helt stive. Test om æggehviderne er stive nok ved at vende skålen på hovedet.
  3. Så lægger du elpiskereb væk, og finder en dejskraber frem.
  4. Bland hvedemel og bagepulver sammen, og rør det ind i de piskede æggeblommer.
  5. Vend så forsigtigt de piskede æggehvider i, og rør dejen jævn og luftig.
  6. Bred dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade, og bag kagen i syv minutter ved 185 grader varmluft. Det er VIGTIGT, at kagen IKKE bliver overbagt, da den så ikke er til at rulle sammen. Så tag rouladekagen ud når den er let gylden!
  7. Drys lidt sukker ud på et andet stykke bagepair, læg nu den bagte kageplade ned oven på denne. Så oversiden af den bagte kage lægger ned mod sukkeret. Tryk let til.
  8. Fjern nu forsigtigt bagepapiret fra bunden af den bagte blåbær roulade.
  9. Smør et godt lag blåbærmarmelade ud på dejen, men ikke helt ud til kanterne.
  10. Tril rouladen forsigtigt sammen, og læg den med samlingen nederst.

Næringsindhold

Kalorier1623kcalKulhydrater287gProtein48gFedt30gMættet fedt10gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt13gKolesterol1166mgNatrium1512mgKalium673mgKostfibre5gSukker167gVitamin A1557IUVitamin C18mgCalcium208mgJern9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Lad nu rouladen hvile lidt - eventuelt på køl.

Server den hjemmebagte blåbærroulade med letpisket flødeskum og friske blåbær.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 26, 2025 at 12:53 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om blåbærrouladen her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required