• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Opsamlinger › Billig julemad

Billig julemad

billede til billig julemad
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 15. december 2022

Her får du en opskrift på billig julemad, der stadig smager af jul. Men her er and byttet ud med fyldt kylling og med brunede kartofler i ovn.

Så er der billig julemad, der stadig smager af klassisk dansk jul. Så her er muligheden for, at spare lidt penge på din julemiddag - eller til Mortensaften.

Her er den dyre and og andesteg nemlig skiftet ud med en kylling, der er tilberedt på samme måde. Nemlig fyldt med svesker, æble og appelsin.

Smagen er selvfølgelig ikke som den traditionelle andesteg, men den ligner altså. Og så er prisen noget lavere. Blandt andet skal en and steges i timevis i ovnen, det skal den fyldte kylling ikke.

Og for at spare lidt yderligere, så laver vi her også de brunede kartofler i ovnen sammen med den fyldte julekylling, og det bliver de bestemt ikke dårligere af. Skyen fra kyllingen bliver til en fin sovs, og du behøver blot at tilføre en sund rødkålssalat til de billige julemenu, så er den i hus.

På den måde kan du altså lave en noget billigere julemiddag - eller menu til Mortensaften, og selvom det ikke smager præcist som en and, så er det altså lækkert.

Se også disse opskrifter:

  • Andesovs
  • Brunede kartofler
  • Risalamande

Opskrift på billig julemad

billede til billig julemad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Billig julemad

4.75 fra 8 stemmer
Her får du en opskrift på billig julemad, der stadig smager af jul. Men her er and byttet ud med fyldt kylling og med brunede kartofler i ovn.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Jul
Køkken: Dansk
Kalorier: 1043
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kylling - på ca.1400 gram
  • 250 g svesker - uden sten
  • 1 æble - skåret i tynde både
  • 1 appelsin - ikke overfladebehandler
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning - høns - eller andefond
  • 1 løg - grofthakket
  • 10 svesker
  • 3 kviste timian
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel - med top
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 dl fløde
Brunede kartofler i ovn
  • 900 g kartofler - små, kogte og pillede
  • 150 g brun farin
  • 25 g smør
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Læg en rist i en bradepande eller fad.
  2. Salt den hele kylling grundigt indvendigt, og fyld den derefter med svesker, æble i både og appelsin i både. Kyllingen kan eventuelt lukkes med en kødnål, men det er normalt ikke nødvendigt.
  3. Dryp kyllingen med lidt friskpresset appelsinsaft, og krydr med salt og friskværnet peber.
  4. I fadet kommes vand, en smuldret bouillonterning, grofthakket løg, nogle kviste timian og ca. 10 svesker. Læg kyllingen på risten i fadet, som du kan se på billedet. Bouillonterning kan udskiftes med lidt andefond.
  5. Sådan en kylling med svesker, æble og appelsin er billig julemad, og den skal nu steges en time i ovnen, og det sker på midterste rille. Undervejs kan du med fordel nogle gange lige øse lidt af stegeskyen op på kyllingen. Måske skal der også tilføjes lidt mere vand i fadet, så du har ca. 4 deciliter sky til sidst.
  6. De brunede kartofler laves samtidig med anden i ovnen, så det sparer også lidt på strømmen. Kartoflerne skal have 45 minutter, altså 15 minutter mindre end kyllingen, så dem gør du klar nu. Fordel kartoflerne i et fad, drys brun farin over sammen med smør i skiver.
  7. Stil kartoflerne ind på nederste rille, hvor de altså nu skal have 45 minutter. Undervejs skal du indimellem lige vende kartoflerne forsigtigt rundt. Det ligner ikke karamelliserede kartofler i starten, men det kommer til sidst. Lige inden servering vendes lidt flagesalt i kartoflerne.
  8. Når den fyldte kylling er klar, lægges den på et skærebræt, og her hviler den mens du laver sovsen.
  9. Skyen sigtes. I en lille gryde kommes smør, der smeltes og derefter piskes hvedemel i til en opbagning. Pisk gradvist sky indtil ønsket konsistens er opnået. Kom ribsgele i sammen med fløde og smag til med salt, peber og evt. lidt gastrik eller eddike. Koges igennem ved lavere varme i ca. 5 minutter for at fjerne smagen af mel.

Næringsindhold

Kalorier: 1043kcalKulhydrater: 147gProtein: 39gFedt: 37gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 1gKolesterol: 155mgNatrium: 1046mgKalium: 2068mgKostfibre: 14gSukker: 82gVitamin A: 1389IUVitamin C: 70mgCalcium: 116mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Så er der billig julemad. Den fyldte kylling skæres ud, og indholdet serveres ved siden af i en lille skål.

De brunede kartofler fra ovnen anrettes i en skål, og det hele serveres gerne sammen med en rødkålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. JesperB

    november 09, 2022 at 10:04 pm

    1350 g kylling koster Ca 49 kr..
    2800 g and koster Ca 69 kr.
    Så and er faktisk billigere, H is man lige gider surfe reklamer, enten i papirudgave eller online.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med kager der kan bages dagen før.
    Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før
  • bilelde med dansk mad krebinetter
    Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken
  • Billede med kaffe.
    Kaffe - fakta, opbevaring, indhold og opskrifter
  • Billede af nem aftensmad.
    Nem aftensmad (nemme og lækre retter på kort tid)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required