Billig aftensmad kan sagtens smage skøn, sund og mættende. Her er syv opskrifter til familien, der gerne vil spise godt og økonomisk.
Billig aftensmad kan gange virke som en udfordring, hvis man ikke er vant til - eller har haft brug for - at tænke økonomisk.
Men det er selvfølgelig muligt at lave gode, lækre måltider for få penge, hvis man vil. Og de tager ikke nødvendigvis længere tid at lave.
Et godt udgangspunkt er, at vi ikke behøver kød hver eneste dag. Det er dyrt, særligt godt kød, og det koster mere på klimaregnskabet end grønt og bælgfrugter.
Derfor får du både vegetariske retter og opskrifter, der indeholder kød og fisk. Vi begynder med en vegetarret.
Mandag: Fyldte auberginer i ovn
Denne ret med auberginer, der er udhulede, fyldte og bagte i ovn, er super lækker. Fyldet består blandt andet af svampe, ost og kikærter.
Du kan udskifte Portobellosvamp med helt almindelige champignoner, hvis du ønsker det.
Fyldte auberginer - vegetarisk hverdagsmad
Tirsdag:
Ofte kan vi købe en stor pakke kyllingelår på tilbud. Selvom under- og overlår har mere smag og kraft end kyllingebryst, er de som regel billigere udskæringer.
Her får du en alt i en-ret med spidskål og kartofler. Hele herligheden til fire mennesker koster under 80 kroner.
Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn
Onsdag:
Onsdag er suppedag. I det hele taget er alle mulige former for supper temmelig billige at lave - og dejlige at spise.
Særligt hvis du laver grøntsagssupper, får du dels sunde retter, dels valgfrihed, fordi du kan tilføje grøntsager fra køleskabet, som måske ville ende med at blive smidt ud i stedet.
Kartoffel porre suppe
Vil du have en mere krydret suppe, kan du lave vores lækre peberfrugtsuppe med nudler og linser.
Torsdag:
Endnu en aften med vores bud på en skøn vegetarisk ret, som alle kan spise. Du kender måske Beuf Bourguignon, hvis hovedingrediens er oksekød.
Her er kødet skiftet ud med sunde gulerødder og champignoner, som tilfører retten umamismag. Spis den med kartoffelmos, så har du mættende og billig aftensmad til fire.
Vegetar bourguignon med svampe og kartoffelmos
Fredag:
Fredag aften kan mange nyde, at weekenden er skudt i gang. Derfor er det rart med en nem ret, man ikke skal bruge timer på.
Samtidig skal den selvfølgelig også være lækker. Her er vores bud på en fiske-ret, som hele familien vil sætte pris på.
Husk, at frosne fisk er billigere og lige så sunde som friske, så køb frossen torsk dagen før og tø den op i køleskabet i løbet af fredagen.
Torskeburger - nem og lækker fiskeburger med torsk
Lørdag:
Denne aften vil mange gerne have lidt ekstra lækkert. Her er en opskrift på billig aftensmad, som smager fortrinligt. Og den er også velegnet til gæster.
Server retten med fuldkornsris og majskolber eller salsa, så har du en middagsret for fire til under 100 kroner.
Mexicanske kødboller i krydret tomatsovs
Søndag:
Mandag morgen kan være en hård nyser at stå op til. Så gider man ikke bruge en masse tid på madpakker.
Derfor anbefaler vi retter, hvor du kan anvende resten til næste dags frokost. Tag salaten med i en plastikbøtte og spis den med brød til.
Rissalat med kylling og spidskål - komplet hovedret
Se også disse artikler med sparetips:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden