Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Berliner Pfannkuchen

Berliner Pfannkuchen (opskrift på berlinere med syltetøj)

berliner pfannkuchen
4.7 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMS
Indhold
  • Berliner Pfannkuchen
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Berliner Pfannkuchen
  • Tips
  • Kommentarer

Berliner Pfannkuchen

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.7 fra 20 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet hævetid: 2 timer t 20 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 55 minutter min
Sådan laver du lækre Berliner Pfannkuchen med fyld af syltetøj eller marmelade. Berlinere er nemme at koge i olie og derefter dyppe i sukker.
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Tysk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 ¼ dl mel
Desuden anvendes
  • 75 g smør (blødt)
  • 2½ hvedemel (ca. mængde)
  • 4 æggeblommer
  • ½ dl rørsukker
  • ½ tsk salt
  • 1 stang vanilje (kornene fra vaniljestangen)
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 appelsin (økologisk, skallen fra appelsinen)
  • 1 l olie (smagsneutral olie, til frittering)
  • sukker (eller flormelis)
  • marmelade ( eller creme)

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken til den er håndvarm. Smuldr gæren i en skål, hæld mælken over og opløs gæren. Tilsæt melet og rør det sammen.
  2. Dæk skålen til og stil lunt i ca. ½ time, til dejen har fået dobbelt størrelse. Det er forskellige hævninger af dejen, der giver dig de luftige Berliner Pfannkuchen, som dem skal du ikke springe over.
  3. Rør så det bløde smør i dejen sammen med resten af melet, æggeblommer, sukker, salt, vaniljekorn og appelsinskal.
  4. Ælt det hele godt sammen til en elastisk dej. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til, stil den lunt og lad den hæve i ½ time.
  5. Slå dejen ned, ælt den igennem, dæk til og lad den hæve i endnu 20 minutter. Det tager tid at lave de perfekte berlinere.
  6. Del dejen i 10 stykker, form stykkerne til boller og læg dem på bagepapir, drysset med mel. Dæk dem til og lad det hæve et lunt sted i 1 times tid.
  7. Hæld olien i en gryde og varm den op til den er godt varm. Når den syder omkring enden på en tændstik (ikke svovlenden, selvfølgelig) er den tilpas.
  8. Steg dine berlinere ad nogle gange, alt efter hvor stor din gryde er.
  9. Læg dem på fedtsugende papir og tril dem så i sukker eller flormelis, mens de stadig er varme.
  10. Brug en sprøjtepose med en tylle, som fyldes med marmelade eller creme. Stik den ned i de varme berlinere og sprøjt lidt ned i. Sådan laver du lækre Berliner Pfannkuchen.

Næringsindhold

Kalorier330kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på Berliner Pfannkuchen

Berliner Pfannkuchen - eller på dansk blot berlinere - er lækre kager, der især er populære ved juletid.

Kagerne skal ikke bages, men koges i stedet i olie, hvorefter de dyppes i sukker og fyldes med enten creme eller syltetøj.

Berlinere er faktisk ret nemme at lave, så der er ingen undskyldninger for ikke at komme i gang hjemme i dit eget køkken.

Du skal dog afsætte lidt tid, for de vidunderlige Berliner Pfannkuchen skal nemlig hæve over flere gange - men det er jo det, der gør en berliner let og luftig.

Se også opskrifter på disse julekager:

  • Mormors bedste klejner
  • Norske klejner
  • Brunkager
  • Pebernødder

Tips

Berliner Pfannkuchen nydes straks - og berlinere smager bedst samme dag, som de er bagt.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne skriver

    juni 05, 2024 at 1:14 pm

    Den bedste opskrift som jeg altid bruger. Jeg laver berlinere en gang om året, som jeg kører ud med til min far på fars dag, da han elsker de små runde sukker bomber❤️

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required