Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Berliner Pfannkuchen

Berliner Pfannkuchen

berliner pfannkuchen
4.7 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 12. november 2020

Sådan laver du lækre Berliner Pfannkuchen med fyld af syltetøj eller marmelade. Berlinere er nemme at koge i olie og derefter dyppe i sukker.

Berliner Pfannkuchen - eller på dansk blot berlinere - er lækre kager, der især er populære ved juletid.

Kagerne skal ikke bages, men koges i stedet i olie, hvorefter de dyppes i sukker og fyldes med enten creme eller syltetøj.

Berlinere er faktisk ret nemme at lave, så der er ingen undskyldninger for ikke at komme i gang hjemme i dit eget køkken.

Du skal dog afsætte lidt tid, for de vidunderlige Berliner Pfannkuchen skal nemlig hæve over flere gange - men det er jo det, der gør en berliner let og luftig.

Se også opskrifter på disse julekager:

  • Mormors bedste klejner
  • Norske klejner
  • Brunkager
  • Pebernødder

Opskrift på Berliner Pfannkuchen

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Berliner Pfannkuchen

4.70 fra 20 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet hævetid 2 timer t 20 minutter min
Samlet tid 2 timer t 55 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Tysk
Kalorier: 330
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 ¼ dl mel
Desuden anvendes
  • 75 g smør - blødt
  • 2½ hvedemel - ca. mængde
  • 4 æggeblommer
  • ½ dl rørsukker
  • ½ tsk salt
  • 1 stang vanilje - kornene fra vaniljestangen
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 appelsin - økologisk, skallen fra appelsinen
  • 1 l olie - smagsneutral olie, til frittering
  • sukker - eller flormelis
  • marmelade - eller creme
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Lun mælken til den er håndvarm. Smuldr gæren i en skål, hæld mælken over og opløs gæren. Tilsæt melet og rør det sammen.
  2. Dæk skålen til og stil lunt i ca. ½ time, til dejen har fået dobbelt størrelse. Det er forskellige hævninger af dejen, der giver dig de luftige Berliner Pfannkuchen, som dem skal du ikke springe over.
  3. Rør så det bløde smør i dejen sammen med resten af melet, æggeblommer, sukker, salt, vaniljekorn og appelsinskal.
  4. Ælt det hele godt sammen til en elastisk dej. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til, stil den lunt og lad den hæve i ½ time.
  5. Slå dejen ned, ælt den igennem, dæk til og lad den hæve i endnu 20 minutter. Det tager tid at lave de perfekte berlinere.
  6. Del dejen i 10 stykker, form stykkerne til boller og læg dem på bagepapir, drysset med mel. Dæk dem til og lad det hæve et lunt sted i 1 times tid.
  7. Hæld olien i en gryde og varm den op til den er godt varm. Når den syder omkring enden på en tændstik (ikke svovlenden, selvfølgelig) er den tilpas.
  8. Steg dine berlinere ad nogle gange, alt efter hvor stor din gryde er.
  9. Læg dem på fedtsugende papir og tril dem så i sukker eller flormelis, mens de stadig er varme.
  10. Brug en sprøjtepose med en tylle, som fyldes med marmelade eller creme. Stik den ned i de varme berlinere og sprøjt lidt ned i. Sådan laver du lækre Berliner Pfannkuchen.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 330kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Berliner Pfannkuchen nydes straks - og berlinere smager bedst samme dag, som de er bagt.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne skriver

    juni 05, 2024 at 1:14 pm

    Den bedste opskrift som jeg altid bruger. Jeg laver berlinere en gang om året, som jeg kører ud med til min far på fars dag, da han elsker de små runde sukker bomber❤️

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required